Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον υπουργών Δ. Καμμένου & Μ. Μπόλαρη

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ
Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την έκπληξη, την απογοήτευση και την αγανάκτησή του για την υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου και του Μάρκου Μπόλαρη. Δεν θεωρούμε, βέβαια, ότι ρόλος του Τμήματος είναι να εκφέρει κρίσεις, να εκφράζει τη συμφωνία ή την απαρέσκειά του σχετικά με τα πρόσωπα που συνθέτουν ένα κυβερνητικό σχήμα. Παρά ταύτα, στις δύο αυτές περιπτώσεις είμαστε αναγκασμένοι να τοποθετηθούμε, και μάλιστα δημόσια, καθώς η πολιτεία των δύο συγκεκριμένων προσώπων προσβάλλει έντονα τα δικαιώματα και τις αξίες μας.

Υφυπουργός 12 ωρών

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι αντισημιτικές και ρατσιστικές αναρτήσεις του, ο υφυπουργός Υποδομών Δ. Καμμένος υπέβαλε την παραίτησή του.

Το θρασύδειλο ανθρωπάκι που λέγεται Δημήτρης Καμμένος (Βίντεο)

Απ’ τα κεντρικά θέματα των σημερινών τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων ο διορισμός από τον Τσίπρα του φασίστα, ομοφοβικού Δημήτρη Καμένου σαν υφυπουργό στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ένα μέρος των αντιδράσεων που υπήρξαν –και μέσα στο κόμμα των ΑΝΕΛ- παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε. Αξιο απορίας είναι πάντως ότι ο Τσίπρας καθώς και τα κυβερνητικά στελέχη  κάνουν τον  «Κινέζο» για τις απόψεις του ιδρυτικού μέλους των ΑΝΕΛ αν και στο παρελθόν αρκετές φορές έχουν επικριθεί από έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Το θρασύδειλο, λοιπόν ανθρωπάκι, που λέγεται Δημήτρης Καμμένος προσπαθεί τώρα να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, αποκηρύσσοντας τον ίδιο του τον εαυτό,

Στις αρχές του Φθινοπώρου

Δήμος Αριστοτέλη: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

Ο Δήμος Αριστοτέλη, δείχνοντας ευαισθητοποίηση ως προς το φαινόμενο της μαζικής μετανάστευσης και της προσφυγιάς που βρίσκεται σε έξαρση τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας και αντιλαμβανόμενος τις κακουχίες και τον πόνο των συνανθρώπων μας αυτών, οργανώνει και συντονίζει τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών πρώτης ανάγκης.
Προς την εξυπηρέτηση του σκοπού αυτού, καλούνται όλοι οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες του Δήμου μας να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή, προσφέροντας συγκεκριμένα είδη από την παρακάτω λίστα:

Tο αυγό του φιδιού σπάει και το φίδι αλωνίζει με επιλογή του ίδιου του Τσίπρα.

«Είμαι της Τάξεως και της Ηθικής. Το Αναγκαστικο αλοδαπο πουστροδικαιο δε θα περάσει», έγραφε πριν από καιρό -με τη χαρακτηριστική για τους φασίστες γνώση ορθογραφίας- αναφερόμενος στα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. Έχοντας ανοίξει πόλεμο και με Εβραίους και με Τσιγγάνους και με αριστερούς, και με ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί όποιος ξέρει έστω και λίγα για το ποιους θεωρεί αντιπάλους του ένας φασίστας. Αυτός ο φασίστας είναι βουλευτής των ΑΝΕΛ, λέγεται Δημήτρης Καμμένος και ανέλαβε υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στη νέα κυβέρνηση Τσίπρα. Είναι αυτός που -όπως αποκάλυψε στις 13 Σεπτεμβρίου η ιστοσελίδα «Παραπολιτικά»-  στις 22 Αυγούστου

ΑΠΕΤΥΧΑΝ οι διαχειριστές, του “NAI”, Της Κεντροδεξιάς Παράταξης στη Χαλκιδική.

ΑΡΘΡΟ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΝΤΖΟΥΦΑ
ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ν.Ε ΟΝΝΕΔ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
-Είπαν ΝΑΙ, το 2009 σ’ αυτόν που έριξε την Κυβέρνηση του 50% της Νέας Δημοκρατίας το 1993, μόνο και μόνο για ίδια οφέλη αλλά και γιατί δεν μπορούσαν και δεν μπορούν να διαχειριστούν μια μεγάλη παράταξη, παρά μόνο ένα μικρό κόμμα, εν’ ολίγοις μια μικρή παρέα !
-Είπαν ΝΑΙ, το 2010 στις “παράφωνες φωνές” της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αποτέλεσμα να χαθούν Δήμοι για την Παράταξη και κυρίως, να τη διαμελίσουν σε χίλια κομμάτια γiατί έτσι τους συνέφερε, προκειμένου να κάνουν “παιχνίδι” ?

Ευχαριστήριο μήνυμα Κωνσταντίνου Καμπάνη

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από την θέση του Επικεφαλή του ψηφοδελτίου στον Νομό μας, τις Χαλκιδιώτισσες και τους Χαλκιδικιώτες που τίμησαν στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου το κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Η στήριξη σας ήταν πολύτιμη και καθοριστική! Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταφέραμε να μπούμε στην Βουλή και να συμμετάσχουμε στην Κυβέρνηση που σχηματίστηκε αμέσως μετά την λαϊκή εντολή και αυτό αποτελούσε αναγκαίο καλό για την Πατρίδα μας. Προχωράμε με καθαρή εντολή σε μια τετραετία μεταρρυθμίσεων και κάθαρσης που τόσο ανάγκη έχει αυτός ο ευλογημένος τόπος.

Συνάντηση Μεταλλωρύχων - Σκουρλέτη

Σε καλό κλίμα έλαβε χώρα η συνάντηση πενταμελούς επιτροπής μεταλλωρύχων με τον Παναγιώτη Σκουρλέτη και το επιτελείο του, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
 Για περίπου μία ώρα και δέκα λεπτά ο Υπουργός άκουσε την επιτροπή των εργαζομένων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα εδώ και περίπου ένα μήνα.
Οι εργαζόμενοι πίεσαν να πάρουν απαντήσεις για τις προθέσεις του Υπουργού για τα μέλλον των μεταλλείων. Ο Υπουργός δήλωσε πως υπάρχουν εκκρεμότητες με την εταιρεία και συμφώνησε πως πρέπει να γίνει μια διευρυμένη συζήτηση με τα στελέχη της εταιρείας και του Υπουργείου, παρουσία και

Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου: Έναρξη νέας χορευτικής χρονιάς τμημάτων Ενηλίκων

 
Το ταξίδι ξεκινά...προσδεθείτε...
Κυριακή 27 του Σεπτέμβρη... στις 7 το απόγευμα πρώτη συνάντηση για...
Τμήματα Ενηλίκων-Παραστάσεων και Μικτού Χαλκιδικής...
και
Δευτέρα 28 του Σεπτέμβρη... στις 7 το απόγευμα πρώτη συνάντηση για..
Τμήμα Αρχαρίων Ενηλίκων..
Σας περιμένουμε όλους παλιούς και νέους για ένα όμορφο ταξίδι στα μονοπάτια της παράδοσης..!

Γεώργιος Σ.Βογιατζής Γεν.Γραμματέας Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου

Η Ελληνική Χρυσός πίσω από την παραίτηση Μυλόπουλου της ΕΡΤ 3;

Η επιστολή του παραιτηθέντος προέδρου της διοικούσας επιτροπής της ΕΡΤ 3 Γιάννη Μυλόπουλου στους εργαζόμενους του τρίτου κρατικού καναλιού είναι μια βόμβα. Ουσιαστικά αποκαλύπτει πως η διοίκηση της ΕΡΤ αλλά και η πολιτική αρμόδια ηγεσία όχι μόνο δεν τον κάλυψαν στην ξαφνική, προεκλογική επίθεση της Ν.Δ επειδή εξέφρασε (σε άλλο Μέσο) τις πολιτικές του απόψεις, αλλά παρενέβησαν στην υπόθεση της εκπομπής “Αντιδραστήριο” και των μεταλλείων στις Σκουριές!
Ενώ είχε προϋπάρξει συννενόηση να μην γίνει παρέμβαση από την κεντρική διοίκηση της ΕΡΤ στη συνάντηση που θα είχαν στελέχη της ΕΡΤ 3 με τα σωματεία των εργαζομένων στα μεταλλεία, τα οποία διμαρτύρονταν για την εκπομπή,

Η Ελληνικός Χρυσός για τις δηλώσεις Σκουρλέτη

Μετά από ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη περί εξαφάνισης της εταιρείας το τελευταίο διάστημα, εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ η ακόλουθη ανακοίνωση:
Οι δηλώσεις του ΥΠΑΠΕΝ κ. Πάνου Σκουρλέτη για το θέμα των Μεταλλείων Κασσάνδρας, αμέσως μετά την ορκωμοσία του, θέλουμε να πιστεύουμε πως έγιναν από αίσθημα αυξημένης πολιτικής ευθύνης απέναντι στον κατεπείγοντα χαρακτήρα που λαμβάνει η αντιμετώπιση του ζητήματος.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ευχόμενη καλή επιτυχία στα

ΚΚΕ: Στόχος της νέας κυβέρνησης είναι η γρήγορη και απρόσκοπτη υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων, που προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο

Στόχος της νέας κυβέρνησης, θα είναι η γρήγορη και απρόσκοπτη υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων, που προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο και που είναι προ των πυλών. Γι’ αυτό το λόγο o λαός, με την πάλη του, πρέπει να βάλει εμπόδια σ’ αυτή την πολιτική, αγνοώντας τους κυβερνώντες και τ’ άλλα κόμματα, που θα επικαλεστούν το εκλογικό αποτέλεσμα για να του πουν ότι έχει νομιμοποιήσει το μνημόνιο και δεν έχει δικαίωμα να αμφισβητεί την αντιλαϊκή πολιτική.

Έσκασε το αυγό...

Ριζά : Εκδήλωση μνήμης

 
Ημέρα Μνήμης οργανώνει στα Ριζά ο Δήμος Πολυγύρου, η Δημοτική Ενότητα Ζερβοχωρίων και η Τοπική Κοινότητα Ριζών την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015. 
 
 Στις 11:00 στο Μνημείο των Ηρώων θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Ριζών το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμούς επισήμων και ομιλία με θέμα «Ο αγωνιστής του 1821 Βασίλειος Αθανασίου» από τον κ. Κωνσταντίνο Χιούτη.
 
Ο παραδοσιακός μπουφές εδεσμάτων που θα πλαισιώσει την εκδήλωση είναι προσφορά του Συλλόγου Γυναικών Ριζών.

Δήμος Ν. Προποντίδας: Εβδομάδα Δωρεάν Ελέγχου PSA

Ο Δήμος Ν. Προποντίδας ανακοινώνει ότι η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία σε συνεργασία με το Πανελλαδικό Δίκτυο διαγνωστικών ιατρείων πιστοποιημένης φροντίδας Iatrica διοργανώνει:
Εβδομάδα Δωρεάν Ελέγχου PSA
(Ολικού Ειδικού Προστατικού Αντιγόνου)
από τις 21 έως και τις 25 Σεπτεμβρίου 2014.
Η ενέργεια υλοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη και απευθύνεται σε άντρες ηλικίας 40-70 ετών, στους οποίους δίδεται η δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν εξέταση μέτρησης του Ολικού Ειδικού

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Τα 46 πρόσωπα του νέου υπουργικού συμβουλίου είναι τα εξής: