Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

Άνθος στα χέρια μου κρατώ,περαστικέ διαβάτη...

Απάντηση των εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας προς τον Δήμο Αριστοτέλη

«Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, από την στιγμή που κοροϊδεύετε τους άνεργους συνδημότες σας, είστε ανάξιοι να μας εκπροσωπείτε»
Κατά την διάρκεια των καταλήψεων των Δημαρχείων Αρναίας και Μεγάλης Παναγίας, στις 29 και 31 Αυγούστου 2015, λάβαμε δέσμευση από τους αντιδήμαρχους του Δήμου Αριστοτέλη Α. Τσακνή και Ι. Μητροφάνη, για το ότι στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο θα θέσουν προς συζήτηση το θέμα της παύσης των εργασιών μας, καθώς και το αίτημα μας για έμπρακτη συμπαράσταση από τον Δήμο Αριστοτέλη, στον αγώνα μας.

Ο Δήμος Αριστοτέλη για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.»

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα, την ανάκληση των Αποφάσεων έγκρισης των Τεχνικών Μελετών των υποέργων «Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις Σκουριών» και «Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας» του έργου «Μεταλλευτικές – Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας», της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., τη συνακόλουθη εντολή της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος για διακοπή των εργασιών στις εγκαταστάσεις στις οποίες αναφέρεται η Απόφαση αυτή, την από πλευράς της Εταιρείας θέση σε διαθεσιμότητα ΟΛΩΝ των εργαζομένων και την ένταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή, ως Δημοτική Αρχή, κρίνουμε σκόπιμο να επισημάνουμε για άλλη μια φορά την πάγια θέση μας, σχετικά με το φλέγον αυτό ζήτημα της περιοχής.

Θέμα της Χαλκιδικής


Θυμίζει κάτι χειρότερο από παλαιοκομματική μέθοδο...!

...το πολιτικό-προεκλογικό κείμενο του Διοικητή του ΙΚΑ, Γιάννη Θεωνά, και υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ. (Δείτε ΕΔΩ)

5η Γιορτή Κτηνοτροφίας – Γεωργίας Γαλάτιστα 4, 5, 6 Σεπτεμβρίου 2015

Το τριήμερο 4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί η 5η Γιορτή Κτηνοτροφίας στη Γαλάτιστα, που οργανώνουν ο Δήμος Πολυγύρου, η Δημοτική Κοινότητα Γαλάτιστας και ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Γαλάτιστας.
Η Γιορτή Κτηνοτροφίας στόχο έχει την περεταίρω ενίσχυση του ρόλου της κτηνοτροφίας ως κινητήριο μοχλό ανάπτυξης στην περιοχή. Μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων επιδιώκεται η προβολή των τοπικών προϊόντων, η ενίσχυση της εξωστρέφειας της τοπικής επιχειρηματικότητας και η ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής.
Μετά από τέσσερις πετυχημένες διοργανώσεις η Γιορτή Κτηνοτροφίας στη Γαλάτιστα αποτελεί έναν σημαντικό για τον τόπο θεσμό. Κατά τη διάρκειά της θα πραγματοποιηθεί ημερίδα, έκθεση τοπικών αγροτικών - κτηνοτροφικών προϊόντων, γεωργοκτηνοτροφικών μηχανημάτων, γευσιγνωσία, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΔΕΘ, Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ


Πρόσκληση των Σωματείων Εργαζομένων των Μεταλλείων Κασσάνδρας


Μετά από κοινή απόφαση των Σωματείων Εργαζομένων των Μεταλλείων Κασσάνδρας, ανακοινώνουμε την συμμετοχή των μεταλλωρύχων στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 5/09/2015 και ώρα 18:00 στην Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου.
Σας καλούμε να δώσετε δυναμικό παρόν στο πλευρό μας.
Για όσους δεν επιθυμούν να μετακινηθούν με τα προσωπικά τους αυτοκίνητα θα υπάρχει οργάνωση μαζικής μεταφοράς με λεωφορεία.

Δολιοφθορά καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Flash 96

 Δολιοφθορά καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96,0. Όπως υποστηρίζουν, μια ξαφνική «τεχνική βλάβη», που τη δεδομένη χρονική συγκυρία χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά ύποπτη», είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί από τα fm το σήμα του σταθμού για 24 ώρες.
Η Ανακοίνωση:
Μόνον ως εξαιρετικώς ύποπτο μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ότι συνέβη τις προηγούμενες ώρες και κόστισε να χαθεί το σήμα του Flash 96,0 για περίπου 24 ώρες από την μπάντα των F.M.

Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Πολύγυρο

Στα πλαίσια της εκδήλωσης για το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή την Παρασκευή 4/9 στις 19:30 στον Πολύγυρο στη πλατεία των 6 βρυσών, θα πραγματοποιηθεί και η προεκλογική συγκέντρωση της Τ.Ε Χαλκιδικής με την παρουσίαση του ψηφοδελτίου για την Χαλκιδική.

1ο ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΠΟΤ ΤΟΥ ΚΚΕ


Μεταλλωρύχοι: «Απαιτούμε από όλα τα κόμματα να μας ξεκαθαρίσουν τι θα κάνουν για τα Μεταλλεία και το μέλλον μας»

Καλωσορίζουμε κι ευχαριστούμε για την επίσκεψη και την υποστήριξη τον βουλευτή Β Αθήνας της ΝΔ και πρώην Υπουργό κ. Άδωνη Γεωργιάδη. Θέλουμε ωστόσο με την ευκαιρία να σημειώσουμε πως για τον αγώνα που κάνουμε προκειμένου να έχουμε δικαίωμα στη δουλειά και στην αξιοπρέπεια, είναι σημαντικό να έχουμε ξεκάθαρες τοποθετήσεις επί του θέματος των μεταλλείων από τις ηγεσίες όλων των πολιτικών κομμάτων.
Χωρίς παρεξήγηση, είναι καλοδεχούμενη η επίσκεψη του κ. Γεωργιάδη αλλά αναμένουμε τον πρόεδρο

Π. Λαφαζάνης- Προγραμματική Διακήρυξη ΛΑΕ

''Η δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας έχει ως αφετηρία το συντριπτικό ΟΧΙ του Ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Απέναντι στην τρομοκρατία των κυρίαρχων δυνάμεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα, η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, με δυναμική παρουσία των νέων, αντέταξε μια αυθεντική λαϊκή εξέγερση. Η αντίσταση του ελληνικού λαού, πρωτοφανής σε διάρκεια και μαζικότητα κυρίως στα δύο πρώτα χρόνια της επιβολής των μνημονίων, αποτελεί, επίσης, μια μεγάλη παρακαταθήκη για τη Λαϊκή Ενότητα. Εξέφρασε τη γενικευμένη αντίσταση στο στρατηγικό σχέδιο επιβολής διαρκούς λιτότητας, απογύμνωσης της εργασίας από κάθε δικαίωμα, υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας, κατάλυσης της δημοκρατίας και επιβολής καθεστώτος περιορισμένης κυριαρχίας.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ