Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Αλέξης μιλούσε υπέροχα...


Η φυλλάδα για τις βρώμικες δουλειές...

...είπαμε, η "Αυριανή" του 2015 με καινούριο αφεντικό!

''Να σταθώ στα πόδια μου"

Τετ-α-τετ Τσίπρα-Μεϊμαράκη στο αεροδρόμιο


Βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Πολυγύρου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πολυγύρου, 
Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Πολυγύρου ξεκίνησαν και υποδέχονται τα νήπια από σήμερα Τετάρτη 02/09/2015.
Η επιλογή των νέων εγγραφών θα γίνει μετά τις 13/09/2015 και μετά την ανακοίνωση των πινάκων επιτυχόντων του προγράμματος ΕΣΠΑ.
Τα νήπια, που δεν θα γίνουν δεκτά θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν πιθανά στα τέλη Σεπτεμβρίου μετά τις όποιες διαγραφές προκύψουν.

Τι σημαίνει το «πάγωμα» των Μεταλλείων για την ΒΑ Χαλκιδική


Από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μεταλλείων Κασσάνδρας

Άλλες 98 φορές και εκατοστίσαμε…

Έπρεπε να «καθίσει η σκόνη» για να καθαρίσει η εικόνα από το 2ο Πανηγύρι Τέχνης. Μέσα σε μια βδομάδα ξαναθυμήθηκα το τριήμερο που χρειάστηκε ώστε να αποκτήσουμε στην παρέα μας νέα μέλη και λίγο – λίγο να βρούμε λίγο ακόμη από την ταυτότητά μας. Καταξιωμένοι καλλιτέχνες αλλά και νέοι στο ξεκίνημά τους μας καθόρισαν με τον καλύτερο τρόπο την έννοια του αερικού.
Για τον επόμενο χρόνο έχουμε πολλή δουλειά. Πρέπει να μετρήσουμε, να ακούσουμε, να σκεφτούμε, να αποφασίσουμε και τελικά να σχεδιάσουμε το επόμενο «3ο Πανηγύρι Τέχνης».
Μέχρι τότε, όμως, πρέπει να ευχαριστήσω όλους αυτούς που συμμετείχαν και συγκεκριμένα:
Τον Ιωάννη Μήτρου και το Workcenter- AlmaKalma με τους :
Καρκατσέλη Βασίλη
Martucci Viviana
Μεσηνιώτη Χάρη
Μήτσου Μελένια
Σκαντζέλη Ιωάννα

OI ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ...

Toυ ΣΤΑΘΗ*
Οι Εκλογές, 1. Οι απόψεις (ακόμα και οι καλύτερες όπως οι δικές μου) αραιά ή συχνά μπορεί να «μπάζουν». Τα γεγονότα, ποτέ!
Προσέξτε, παρακαλώ, τις παρακάτω ημερομηνίες. Πρόκειται γιαστοιχειώδη μαθηματικά.
Στις 11 Ιουλίου ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος (διστακτικός ως χθες ακόμα και στο να κατέβει στις εκλογές ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ) λαμβάνει το πράσινο φως όπως μεταβεί στις Βρυξέλλες για να κλείσει τη συμφωνία που ύστερα, εδώ, τα παλαιομνημονιακά κόμματα ομού με τα νεομνημονιακά υπερψήφισαν ως μνημόνιο.

ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΚΑΤΩΤΑΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ… 250 ΕΥΡΩ!
ΣΤΑ 600 ΕΥΡΩ Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ
Σοκ και Δέος φέρνει στην ελληνική κοινωνία το σχέδιο που επεξεργάστηκε με κάθε μυστικότητα η παραιτηθείσα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για δραματικό ακρωτηριασμό όλων των συντάξεων, στο πλαίσιο των μνημονιακών της δεσμεύσεων έναντι των δανειστών.
Όπως αποκαλύπτουν σημερινά δημοσιεύματα (βλέπε παρακάτω) το σχέδιο προτάθηκε από τον πρώην υπουργό

"Μνημόνια πολλά" το σύνθημα της κοινής προεκλογικής ομιλίας Τσίπρα-Μεϊμαράκη

Γιάννης Δριβελέγκας: "...δεν έχουν προβλεφθεί κονδύλια για την ελεγχόμενη ξύλευση των δασών"

Οι απερχόμενοι ηγέτες της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ., που μάχονταν για το σκίσιμο των μνημονίων, για την μη μείωση των συντάξεων, για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, για την ελάφρυνση της φορολογίας, για τη μείωση της ανεργίας, για την ανάταξη της Ελληνικής οικονομίας, που διαπραγματεύονταν «σκληρά με τους εταίρους- θεσμούς» δηλ. για τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ξέχασαν φαίνεται να ασχοληθούν με τα μικρά.

Περιοδεία Άδωνη Γεωργιάδη στη Χαλκιδική

Την Χαλκιδική επισκέπτεται αύριο Πέμπτη 03/09/2015 ο π. Υπουργός Υγείας και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας , κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος θα περιοδεύσει σε διάφορα σημεία της Χαλκιδικής, θα συναντηθεί με τα κομματικά στελέχη του Νομού και θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης:
08.30 επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Καλλικράτειας
10.00 επίσκεψη στο Δημοτικό Κατάστημα Συκιάς του Δήμου Σιθωνίας
12.00 επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Αγ. Νικολάου Σιθωνίας

Συμπαράσταση στους μεταλλωρύχους


Έρευνα Interview: Λάθος η απόφαση Σκουρλέτη για τις Σκουριές

Λάθος η απόφαση Σκουρλέτη για τις Σκουριές σύμφωνα με έρευνα της Interview Επτά στους 10 πιστεύουν ότι στέλνει λάθος μήνυμα στους επενδυτές και συμφωνούν με τις κινητοποιήσεις των μεταλλωρύχων. Μάλιστα, η απόφαση αυτή της κυβέρνησης θα επηρεάσει και την εκλογική προτίμηση μέρους των ερωτηθέντων.
Απαισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι περισσότεροι από τρεις στους τέσσερις Έλληνες, σύμφωνα με αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας της εταιρίας Interview.
Παράλληλα, από την έρευνα προκύπτει πως περισσότεροι από επτά στους 10 Έλληνες εκτιμούν ότι η απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει τις εργασίες εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές στέλνει το λάθος μήνυμα στους επενδυτές και κανείς δεν πρόκειται να έρθει να επενδύσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

ΓΕΥΣΗ- ΠΑΡΑΔΟΣΗ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 2015


Στοές της Ολυμπιάδας, -254

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μεταλλείων Κασσάνδρας