Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015

Το τέλος των διακοπών

Απάντηση της "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" στον Σκουρλέτη


Διαβάσαμε στο δελτίο Τύπου του ΥΠΑΠΕΝ της 21-8-2015 (R: ΕΔΩ) αλλά και ακούσαμε από τον κ. Πάνο Σκουρλέτη σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη, (R: ΕΔΩ) την αναφορά σε συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρείας μας προς το ελληνικό Δημόσιο για θέματα που, τουλάχιστον από περιβαλλοντικής και τεχνικής άποψης, έχουν ήδη απαντηθεί και επιλυθεί.
Η δε «ομηρία» των εργαζομένων είναι μια έννοια που δε μας αφορά και δεν ανταποκρίνεται στις προθέσεις μας – και αυτό το γνωρίζουν καλά οι εργαζόμενοι τα τελευταία 10 χρόνια.

Σκουρλέτης για τις Σκουριές (24-8-2015)

Σήμερα, Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015, ο Πάνος Σκουρλέτης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τις εκλογές, τον ΣΥΡΙΖΑ και τις Σκουριές (στον Ρ/Σ ΒΗΜΑ 99,5)
Για τα ορυχεία στις Σκουριές
«Κάνουν μεγάλο λάθος όσοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν την απόφαση του υπουργείου σε σχέση με τις Σκουριές με όρους προεκλογικούς. Θα έπρεπε να έχει γίνει μήνες πριν. Η El Dorado, η Ελληνικός Χρυσός, είχε τρία χρόνια μπροστά της από τότε που ξεκίνησαν οι εργασίες για να παρουσιάσει έναν σύγχρονο, ασφαλή τρόπο μεταλλουργίας. Δεν το

ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι και αντιδραστικοί ευρωπαϊκοί κύκλοι που ενθάρρυναν, αν δεν επέβαλαν, τις Αυγουστιάτικες εκλογές εξπρές στην Ελλάδα, είχαν και ένα πρόσθετο λόγο να το πράξουν πέραν της ''εξόντωσης'', όπως φαντάζονται, του ''ΟΧΙ''.
Ο λόγος είναι ότι τον Οκτώβριο είναι σχεδιασμένο ένα σκληρότατο πακέτο μέτρων στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου και θέλουν να προλάβουν το ''τσουνάμι'' που θα ξεσπάσει τότε κατά της κυβέρνησης.

ΠΟΣΟ ΧΡΕΟΣ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ;

Tου ΣΤΑΘΗ
«Είμαστε η κάθε λέξη του Συντάγματος» είχε πει μια- δυο φορές ο κ.Τσίπρας, και πολλοί, ανάμεσά τους και η αφεντιά μου, είχαμε συγκινηθεί. Όμως στο Σύνταγμα δεν καταγράφεται η λέξη υποτέλεια. Ούτε η λέξη μνημόνιο. Αντιθέτως στο Σύνταγμα καταγράφεται, αναγράφεται και υπογράφεται η υποχρέωση κάθε κυβέρνησης να προασπίζεται και να υπερασπίζεται το δικαίωμα του λαού σε αξιοπρεπή ζωή. Με σύνταξη 390 ευρω και μηνιάτικο 400 ευρω, αξιοπρεπής ζωή δεν υπάρχει. Ούτε καν ζωή – διότι οι αυτοκτονίες συνεχίζονται. Και «στις λέξεις του Συντάγματος που είμαστε» η λέξη αυτοκτονία επίσης δεν περιέχεται, αγαπητέ μου Αλέξη. Ούτε η λέξη μεγαλοστομία, ούτε η λέξη δημαγωγία.

86 ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ «ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ»

10 ΘΕΣΕΙΣ: ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
87 ενεργοί στα κοινωνικά κινήματα πολίτες, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ οι περισσότεροι από την αρχή της δημιουργίας του, κατέθεσαν και δημοσιοποιούν ένα κείμενο με τίτλο: Κριτική αποτίμηση της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ-Για ένα πολιτικό και κοινωνικό κίνημα «ΟΧΙ μέχρι τέλους».
1. Στις 14 Αυ­γού­στου 2015 η Ελ­λη­νι­κή Βουλή ολο­κλή­ρω­σε με με­γά­λη πλειο­ψη­φία την ψή­φι­ση του τρί­του μνη­μο­νί­ου, που ει­ση­γή­θη­κε η κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ - ΑΝΕΛ και στη­ρί­χθη­κε από τις πρό­θυ­μες μνη­μο­νια­κές δυ­νά­μεις : Νέα Δη­μο­κρα­τία, Πο­τά­μι, ΠΑΣΟΚ. Το αντι­μνη­μο­νια­κό σχέ­διο ανα­τρο­πής της λι­τό­τη­τας, ανά­κτη­σης των δι­καιω­μά­των της ερ­γα­σί­ας, διά­σω­σης της δη­μό­σιας πε­ριου­σί­ας και ανα­σύ­στα­σης της δη­μο­κρα­τί­ας, στο όνομα του οποί­ου οι ερ­γα­ζό­με­νες τά­ξεις έδω­σαν μα­ζι­κούς αγώ­νες και το υπε­ρα­σπί­στη­καν με το συ­ντρι­πτι­κό «ΟΧΙ» της 5ης Ιου­λί­ου 2015, ητ­τή­θη­κε κοι­νο­βου­λευ­τι­κά.

Οι μεταλλωρύχοι κλείστηκαν στις στοές της Ολυμπιάδας

Φωτογραφίες και βίντεο από τους μεταλλωρύχους που ταμπουρώθηκαν από το απόγευμα στις στοές της Ολυμπιάδας, με το σύνθημα: «Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε».
Οι μεταλλωρύχοι κλείστηκαν στις στοές της Ολυμπιάδας και δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στα υπόγεια επ’ αόριστον

Παραιτήθηκε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Επιστολή παραίτησης του γραμματέα της ΚΕ Τ. Κορωνάκη προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και τα μέλη του κόμματος
Το τελευταίο διάστημα έχω εκφράσει τις διαφωνίες μου στα όργανα τόσο για τη γραμμή με την οποία κινούμαστε όσο και για την υποτίμηση της λειτουργίας του κόμματος.
Πάλεψα με κάθε τρόπο στo πλαίσιο του ρόλου μου για την ενότητα του κόμματος, πιστεύοντας όχι σε μια ενότητα κενή περιεχομένου, αλλά στην ενότητα που για πολλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν όλα αυτά τα χρόνια στον πυρήνα του πολιτικού μας σχεδίου, ως όρος για την αλλαγή των συσχετισμών. Δυστυχώς, ζήσαμε για άλλη μια φορά την πόλωση των βεβαιοτήτων και μάλιστα σε μια στιγμή που νέα στρατηγικά ερωτήματα μας καλούσαν να απαντήσουμε, με αποτέλεσμα μια σοβαρή διάσπαση που φέρνει την απογοήτευση και την αποστράτευση καθώς και την αναζωπύρωση ενός αλληλοσπαραγμού.

Υπόμνημα φορέων Β.Α. Χαλκιδικής προς Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, Αστυνομία για τα μπλόκα των μεταλλωρύχων

Η περιοδεία του Αλέξη Τζίφρα εν όψει των εκλογών


«Πανσέληνος Έρωτας» Βραδιά ποίησης και μουσικής στη Νικήτη και στη Συκιά

Η βραδιά ποίησης και τραγουδιού με τίτλο «Πανσέληνος Έρωτας» διοργανώνεται για τρίτη χρονιά από το Γυμνάσιο Νικήτης, υπό την αιγίδα της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Σιθωνίας, με αφορμή την αυγουστιάκη πανσέληνο.
Η πρώτη παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στη Νικήτη, την Παρασκευή 28 Αυγούστου, στις 20.30, στον αύλειο χώρο του Ιστορικού & Λαογραφικού Μουσείου Νικήτης και η δεύτερη στη Συκιά, την Κυριακή 30 Αυγούστου, στις 20.30 στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Συκιάς.
Ποιήματα διαβάζουν
Κοσμάς Φοντούκης, Ελένη Δημοπούλου, Βασίλης Σπυρόπουλος, Κατερίνα Παπακωνσταντίνου και Άννα Ζήση.
Τραγούδι
Άννα Ζήση, Δέσποινα Σκέντου
Μουσική παίζουν
Δέσποινα Σκέντου (βιολί), Τριαντάφυλλος Χαλκιάς (κιθάρα - τζουράς), Μάριος Μακρής (κιθάρα) και Θάνος Σταυρίδης (ακορντεόν).

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα χθεσινά επεισόδια στις Σκουριές

Η τρομοκρατία δεν μας σταματά - Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη νίκη !
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το πρωτοφανές όργιο τρομοκρατίας και καταστολής με γκλομπς, χημικά και περισσότερες από 70 προσαγωγές και συλλήψεις που εξαπέλυσε χθες η Αστυνομία στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Αποτέλεσμα αυτής της εγκληματικής αστυνομικής βίας ήταν και ο τραυματισμός της Γεωργίας Καρακωνσταντινίδου,

Pasir event - Καλύβες Χαλκιδικής


ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΙΕΚ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Σύλληψη των Προέδρων των Μεταλλωρύχων στο μπλόκο του Στρατωνίου

Φωτογραφίες και βίντεο από την σύγκρουση των εργαζόμενων με την αστυνομία και την σύλληψη των Προέδρων του Σωματείου Αγία Βαρβάρα, Γιώργου Χατζή και του επιστημονικού Σωματείου Δημήτρη Μπάλα, στο μπλόκο που έστησαν οι εργαζόμενοι μαζί με κατοίκους της περιοχής, στο Στρατώνι.
Οι εργαζόμενοι βγήκαν όπως είχαν εξαγγείλει στους δρόμους και έστησαν από το πρωί μπλόκα στο Στρατώνι και την Πλανά. Πριν από λίγο οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν στο Στρατώνι, και προχώρησαν σε συλλήψεις των 2 προέδρων των Σωματείων.

Δήμος Σιθωνίας για το θέμα της πέτρινης γοργόνας στις Καβουρότρυπες

Αναφορικά με το θέμα της πέτρινης γοργόνας στις Καβουρότρυπες, για την οποία έγινε πολύς λόγος στο διαδίκτυο (ΕΔΩ) με ανυπόστατες πληροφορίες, ο Δήμος Σιθωνίας ξεκαθαρίζει ότι στον κ. Δ. Καρυπίδη είχαν επιβληθεί πρόστιμα προ ετών για ελεύθερο κάμπινγκ από το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Πολυγύρου και όχι από τις υπηρεσίες του Δήμου.
Ο Δήμος δεν έχει καμιά αρμοδιότητα πάνω στο πρόστιμο αυτό και όλα όσα έχουν γραφεί είναι ανακρίβειες και ψεύδη.
Με αφορμή το περιστατικό αυτό, ο Δήμος Σιθωνίας δηλώνει για μια ακόμη φορά, ξεκάθαρα τη θέση του για το ελεύθερο κάμπινγκ.

Εμποροπανήγυρη Αγίου Μάμαντος


Παραιτήθηκε από μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρησε από το κόμμα ο Τάσος Κανταράς

Δήλωση ΤΑΣΟΥ ΚΑΝΤΑΡΑ
Με την παρούσα ανοικτή επιστολή μου, δηλώνω την παραίτηση μου από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, την οριστική μου αποχώρηση από το Νεομνημονιακό Κόμμα του κ. Τσίπρα και ταυτόχρονα την πρόθεση μου να παραιτηθώ από τη θέση του Αντιπροέδρου του ΟΛΘ Α.Ε, μέσα από την προβλεπόμενη θεσμική διαδικασία.
Στην επιλογή μου αυτή, οδηγούμε μετά από ώριμη σκέψη αλλά και πόνο ψυχής, αφού αποχωρίζομαι και εγώ όπως και πάρα πολλοί άλλοι συναγωνιστές ένα ενωτικό εγχείρημα, του οποίου υπήρξαμε ιδρυτικά μέλη, στηρίξαμε τη ριζοσπαστική πορεία του από την εποχή του 3% έως και σήμερα. Εγχείρημα το οποίο αξιώθηκε, μέσα από έναν μακρύ αντιμνημονιακό αγώνα, να πάρει τη διακυβέρνηση της χώρας. Δυστυχώς, οι επιλογές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, και κυρίως μετά, κατά την ψήφιση των προαπαιτούμενων και του τρίτου, σκληρού μνημονίου, εμφορούμενες από την πολιτική αντίληψη της δυνατότητας εύρεσης

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Αυτή η χώρα, τελικά εκείνο που…. «παράγει» σε αφθονία ΟΧΙ για να επιζήσει, αλλά για να ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ, αν είναι μάλιστα δυνατόν, να σβήσει από τους χάρτες, είναι τα ΚΟΜΜΑΤΑ και οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.
Άσχημες, ΚΑΚΙΕΣ «φύτρες», «σπόροι» όλο ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ για τον λαό της… Τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, και πάμε σε εκλογές για ακόμα μια φορά, αν και η «ακριβής ημερομηνία» τους ΔΕΝ έχει ακόμα αποφασιστεί.
Ωστόσο, οι «κοκορομαχίες» και οι μεγάλοι λόγοι (για να μην τους πω αλλιώς) είναι σε καθημερινή βάση.
ΟΛΑ, για τη μάχη της καρέκλας…
Που το άκουσα το πιο κουφό ρε αδέλφια; Πάμε λέει σε εκλογές, για να «αποκτήσει η χώρα ισχυρή κυβέρνηση».
Εδώ κλαίμε, γελάμε, ουρλιάζουμε, όχι για τις πολιτικές δηλώσεις αυτού του