Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

Μ. Γλέζος: "Ο στόχος είναι φανερός: Η υποταγή στους δανειστές και την ολιγαρχία"

Δήλωση του Μανώλη Γλέζου μετά τις σημερινές πολιτικές εξελίξεις:
"Η κυβέρνηση Μαξίμου αποφάσισε να οδηγήσει σε εσπευσμένες εκλογές, στις 20/9, αγνοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, γι' αυτό και δεν συγκάλεσε πλατιά σύσκεψη.
Ο στόχος είναι φανερός: Η υποταγή στους δανειστές και την ολιγαρχία.
Υστερα από αυτό καλούνται όλοι οι ιδρυτές ταυ ΣΥΡΙΖΑ και όλοι εκείνοι οι οποίοι δεν θέλουν την επανάληψη ενός νέου Λιβάνου σε ένα μέτωπο Αντίστασης, σε μια ενιαία λαϊκή αντιστασιακή συνεργασία για να αποτραπεί η αφαίμαξη του λαού μας και η καταστροφή

Οι κυβερνήσεις πέφτουνε …

Κι άλλη μια μνημονιακή κυβέρνηση πέφτει. Όπως η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, όπως η κυβέρνηση Παπαδήμου, όπως αυτή του Σαμαρά, έτσι και η κυβέρνηση Τσίπρα καταρρέει κάτω από την αδυναμία διαχείρισης μιας πολιτικής που βρίσκει αντίθετη τη μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού.
Στην προκειμένη περίπτωση, η κυβέρνηση Τσίπρα βρέθηκε αντιμέτωπη με την εκφρασμένη με το περήφανο «ΟΧΙ» του 61,3% του λαού μας και με την αντίσταση στο εσωτερικό του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της μνημονιακής του μετάλλαξης. Είναι ακριβώς η

Aνακοίνωση Αντιεξουσιαστικής Κίνησης για Σκουριές

Την ιστορία των αγώνων για ελευθερία τη γράφουν τα κινήματα
Όταν προτείναμε το διεθνές κάμπινγκ στην Ιερισσό, ήμασταν απολύτως βέβαιοι ότι αυτή η πρόταση θα ήταν η αρχή ενός νέου δυνατού και ποιοτικού κινήματος, μετά την πρόσφατη περίοδο της ελπίδας, της ανάθεσης και των αναστολών που τις συνοδεύουν. Υποψιαζόμασταν ότι η παρουσία του Beyond Europe στη Χαλκιδική θα λειτουργήσει ως καταλύτης προς πολλές κατευθύνσεις. Και σε αυτό επιβεβαιωθήκαμε…
Η κυβέρνηση εξαγγέλλοντας την αναστολή των εργασιών στις Σκουριές, ένιωσε την ανάσα της πηγαίας δυναμικής των από κάτω σε μια εκ νέου προσπάθεια να μετατρέψει τις κινηματικές διαδικασίες σε κοινοβουλευτικές. Ήταν το τελευταίο χαρτί που της απέμενε προκειμένου να αντιπαρέλθει τα αδιέξοδα του κυβερνητισμού και τον αιφνιδιασμό του

ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

Κακεντρεχή και υποβολιμαία σχόλια στον Τύπο αναγράφουν ότι η κυβέρνηση, με την κίνησή της στις Σκουριές «αδειάζει» τον προηγούμενο υπουργό Λαφαζάνη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο τελευταίος δεν έκανε «τίποτα» για να την Eldorado και τον καταστρεπτικό ρόλο της στη Χαλκιδική. 
Δεν θα άξιζε τον κόπο μας λένε, γνωρίζοντες πράγματα και καταστάσεις, να ασχοληθεί κανείς με τέτοιες αστειότητες, αν δεν εντάσσοντο στη γενικότερη προσπάθεια της συγκυρίας ενάντια στην Αριστερή Πλατφόρμα
Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, με ευθύνη του Λαφαζάνη, τονίζουν οι γνωρίζοντες, από την πρώτη στιγμή και για πρώτη φορά άνοιξε τολμηρά σκληρό μέτωπο κατά του καταστροφικού έργου της Eldorado στη Χαλκιδική, παρά το χρόνο που χρειαζόταν για σχετικό φάκελο και ενημέρωση και παρά τους νομικούς περιορισμούς.

ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ; ΓΙΑΤΙ ;

ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ;

Εκλογές εξπρές φαίνεται να εξαγγέλλει αυγουστιάτικα και σε χρόνο τριών εβδομάδων η κυβέρνηση. Ουδέποτε θα έχει συμβεί ξανά στα χρονικά της χώρας μια τέτοια ταχύτητα εκλογών και μάλιστα μέσα σε θερινή περίοδο.
Το ερώτημα είναι : Γιατί αυτή η επίσπευση ; Ποιος ο λόγος της ;
Ποτέ κανένας δεν προσφεύγει στις εκλογές χωρίς να

Ανακοίνωση των Σωματείων Εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας

«Σκουρλέτης - Τσίπρας με σφραγίδα και υπογραφή τους μας βγάζουν στον δρόμο και έχουν το θράσος να πουλάνε και το νέο στην πλάτη μας»
Χθες εντελώς ξαφνικά μάθαμε από τις ειδήσεις ότι χάνουμε την δουλειά μας και μάλιστα με Υπουργική απόφαση και σφραγίδα της Κυβέρνησης.
Χθες ακούσαμε τον αρμόδιο Υπουργό που δεν ντράπηκε να μας κοιτάξει στα μάτια και να μας διαβεβαιώσει ότι δεν θα χάσουμε τις δουλειές μας, να ανακοινώνει με χαρά από την τηλεόραση, την απόφασή του να βγάλει στην ανεργία 2.000 εργαζόμενους, να αφήσει χωρίς μεροκάματο 5.000 οικογένειες και μια ολόκληρη

Υποβολή αιτήσεων παραγωγής δενδρυλλίων για Δέντρα Χριστουγέννων

Ενημερώνουμε τους Δημότες Αριστοτέλη ότι, κατόπιν σχετικής πληροφόρησης από το Τμήμα Διοίκησης και Διαχείρισης Δασών του Δασαρχείου Αρναίας, δύνανται να υποβάλουν αιτήσεις και να δηλώνουν τον αριθμό των δενδρυλλίων που προτίθενται να υλοτομήσουν.
Οι σχετικές αιτήσεις υποβάλλονται το αργότερο μέχρι 30-09-2015, στο Τμήμα Διοίκησης και Διαχείρισης Δασών του Δασαρχείου Αρναίας.

ΠΡΩΤΗ ΥΠΟΔΟΣΗ 13 ΔΙΣ: «ΠΑΡΤΥ» ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΧΟΥΦΤΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ

ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ!
"Πάρτυ" στην υγεία των... φορολουμένων κάνουν οι διεθνείς τοκογλύφοι μέσω της ανακύκλωσης του δημοσίου χρέους, καθώς αμέσως μετά την σημερινή εκταμίευση της πρώτης υποδόσης του νέου τρίτου μνημονίου ύψους 13 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, περισσότερα από 12 δισ. θα καταλήξουν εντός των επόμενων ημερών και πάλι στα ταμεία των δανειστών.
Συνολικά, η πρώτη δόση ανέρχεται στο ποσό των 26

Η ELDORADO GOLD για την απόφαση ανάκλησης των τεχνικών μελετών στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα


H Eldorado Gold, επιβεβαιώνει ότι η Ελληνικός Χρυσός έλαβε γνώση της απόφασης του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για ανάκληση των τεχνικών μελετών που σχετίζονται με τα έργα των Σκουριών και της Ολυμπιάδας στην Χαλκιδική.
Η ανάκληση βασίζεται στην ημιβιομηχανική δοκιμή που ολοκληρώθηκε σε σχέση με την διαδικασία του flash melting για την πλήρη καθετοποίηση της παραγωγής στα Μεταλλεία Κασσάνδρας. Η ημιβιομηχανικής κλίμακας δοκιμή ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις της Outotec στην Φινλανδία ενώ το Υπουργείο

Οι Σκουριές στα σημερινά πρωτοσέλιδα (20/8/2015)

ΑΥΓΗ

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ (2)

Δεν ξέρω τι λένε εκείνοι που βλέπουν τα όσα γίνονται με τους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, και μιλούν για «φουκαράδες πρόσφυγες», Αδέλφια εγώ θα  πω τούτο, και ας με χαρακτηρίσουν όπως θέλουν (άλλωστε η στάμπα του ρατσιστή μου μπήκε εδώ και καιρό). ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ, Η ΧΩΡΑ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ, ΚΑΙ ΟΙ «ΓΕΙΤΟΝΕΣ», ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.
Και ας έρθει ο όποιος «προοδευτικός» να μου το παίξει «ευαίσθητος» και να ισχυριστεί πως δεν είναι έτσι.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ αποβιβάζονται τόσο στα νησιά όσο και στην υπόλοιπη χώρα ΚΑΡΑΒΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ με κάθε καρυδιάς καρύδι, μιλάμε για αριθμό ΠΟΥ ΔΕΝ

Οι Ακαδημίες του Α.Ο.Πολυγύρου ξανά στο γήπεδο από 14 Σεπτέμβρη.

Για την Αγωνιστική Περίοδο 2015 - 2016 οι Ακαδημίες του Α.Ο.ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ και πάλι σας περιμένουν!
     Συνεχίζουμε, για άλλη μια χρονιά, με την ίδια  προσήλωση στην αθλητική άμιλλα, τους δεσμούς μεταξύ των παιδιών και των αθλημάτων του μπάσκετ και του Βόλλευ, με πρόγραμμα εκμάθησης υψηλού επιπέδου από τους προπονητές μας, ειδικά φέτος με τον καθρέφτη του ομίλου μας, την Ανδρική Ομάδα Μπάσκετ του ΑΟΠ, που μετά την εξαιρετική διαδρομή της στην Γ Εθνική Κατηγορία την προηγούμενη σεζόν με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και την άνοδο στη Β΄Εθνική έχει γεμίσει όλους μας και κυρίως τα παιδιά  με πιο μεγάλες προσδοκίες.