Σάββατο, 15 Αυγούστου 2015

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ 3ΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!

Του ΤΑΣΟΥ ΚΑΝΤΑΡΑ*
Το 3ο μνημόνιο πήρε ψήφο εμπιστοσύνης 222 βουλευτών. Ψήφο ενός ευρύτερου μνημονιακού τόξου στο επίπεδο του πολιτικού προσωπικού της παρούσης Βουλής, αλλά όχι και αντίστοιχης κοινωνικής νομιμοποίησης. Το πώς αυτό το μνημόνιο θα υλοποιηθεί, είναι μια άλλη συζήτηση. Το σίγουρο είναι, πως το κοινωνικό τοπίο στη πορεία εφαρμογής του νέου μνημονίου, αναμένεται να επιβαρυνθεί σωρευτικά και να παράξει ανεπανάληπτες κοινωνικές εκρήξεις. Ο κίνδυνος ολοκληρωτικής καταστροφής της χώρας, είναι πια υπαρκτός. Παραπλανητικές περιγραφές και προσπάθεια εξωραϊσμού της πραγματικότητας, δεν πείθουν κανέναν. Ούτε και όσους, τις τελευταίες μέρες, επιδιδόμενοι σ αυτή την προσπάθεια, θεοποιούν ένα «καλό» λόγο για την ρύθμιση του χρέους μετά το 2022! Εξάλλου δεν πέρασε πολύς καιρός και οι θύμησες είναι ακόμη φρέσκες, όταν οι κ.κ Σαμαράς, Στουρνάρας και Βενιζέλος μιλούσαν για  πρωτογενή πλεονάσματα, ελεγχόμενη διαχείριση του χρέους και έξοδο της χώρας στις περίφημες ελεύθερες αγορές! Και τότε

Ανοχύρωτη Πολιτεία η Προ Του Άθω Περιοχή και τα εξωτερικά σύνορα του Αγίου Όρους.


Του Χρήστου Μ. Καραστέργιου*

Με αφορμή την επίσκεψη στον χώρο εξόρυξης χρυσού- χαλκού από αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων των Βαλκανίων, βρέθηκα τελευταία φορά στην περιοχή των Σκουριών. Φυσικά δεν έγινε λόγος για είσοδο στο open pit και έτσι αρκεστήκαμε να κάνουμε την ξενάγησή μας περιμετρικά του καγκελόφραχτου χώρου. Ενημερώσαμε τους εκπροσώπους των οργανώσεων από την Τουρκία, την Σερβία, τη Ρουμανία, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και εκπροσώπους τους από το Ευρωκοινοβούλιο, για το μεγάλο περιβαλλοντικό, εθνικό, οικονομικό, και κοινωνικό έγκλημα που συντελείται στη περιοχή. Όλα αυτά μοιάζουν γνωστά και τετριμμένα για το χώρο των Σκουριών.
 Εντύπωση όμως έκανε σε μένα και στους επισκέπτες μας η αστυνομική φύλαξη των εγκαταστάσεων της εταιρείας από

Πρώτη φορά χωρίς ελπίδα

Όποιος παρακολούθησε τη συνεδρίαση της Βουλής για το νέο Μνημόνιο -που ξεκίνησε δυο ώρες μετά τα μεσάνυχτα και ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί- ξέρει πολύ καλά πως η ελληνική Βουλή δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης.
Το νέο Μνημόνιο ψηφίστηκε από την Βουλή για τα μάτια του κόσμου. Έστω, του κόσμου που ήταν ξύπνιος μέχρι τα χαράματα.
Το νέο Μνημόνιο θα μπορούσε να είχε ψηφιστεί στις Βρυξέλλες ή στη γερμανική Βουλή. Αυτό αρκούσε.
Οι Έλληνες βουλευτές παρέμειναν σιωπηλοί, και ψήφισαν το νέο Μνημόνιο -που δεσμεύει τη χώρα για