Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015

Στην Τήνο για το τάμα στην Παναγία ο Αλέξης Τσίπρας

Στην Τήνο θα βρεθεί τον Δεκαπενταύγουστο ο Αλέξης Τσίπρας, για να προσκυνήσει την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και να εκπληρώσει το τάμα του στη Μεγαλόχαρη.
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει τάμα στην Παναγία πως, αν κατάφερνε να γίνει πρωθυπουργός, θα της άναβε μια λαμπάδα στο μπόι του Δραγασάκη.
Η Παναγιά έκανε τη χάρη στον Αλέξη Τσίπρα και τον έκανε πρωθυπουργό, ώστε να καταφέρει να φέρει στη χώρα μας το πολυπόθητο νέο Μνημόνιο.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα ανέβει με τα γόνατα για να εκπληρώσει το τάμα του και η Πρώτη φορά Αριστερά να γίνει Πρώτη φορά στα γόνατα.

Ενθύμιο Σκουριών

Δεκαπενταύγουστος στο Pasir (Καλύβες Χαλκιδικής)

 

Tiverious 12/8/2015 στον Πολύγυρο


Νικήτη, Εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης "memory"

Μέσα σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, έγιναν την Κυριακή το βράδυ τα εγκαίνια της πρώτης έκθεσης έργων τέχνης στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείου Νικήτης με την υποστήριξη του Δήμου Σιθωνίας.
Τα έργα των εικαστικών Λαμπρινής Κωστίκα και Γιάννη Αμανατίδη, με καταγωγή από τη Νικήτη, συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των φιλότεχνων που γέμισαν τον προαύλιο χώρο του Μουσείου.

Δήμος Αριστοτέλη: Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων χορήγησης άδειας νερού

Ενημερώνουμε τους Δημότες του Δήμου Αριστοτέλη ότι:
Όσοι δημότες διαθέτουν εντός ιδιοκτησιών τους σημεία υδροληψίας (δηλαδή γεωτρήσεις, πηγάδια κτλπ) , τα οποία δεν έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα , θα πρέπει να τα δηλώσουνε έως 30-09-2015 καθώς να πάρουν και άδεια χρήσης .Μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής θα επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα.

Τριήμερη εθελοντική δράση για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Ο Δήμος Αριστοτέλη, σε συνεργασία με τους Φιλοζωικούς Φορείς της περιοχής, το Φιλοζωικό και Πολιτιστικό σύλλογο «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ» και το Φιλοζωικό Σωματείο «ΑΝΘΡΩΠΟΙ & ΖΩΑ», με έδρα την Ιερισσό, διοργάνωσαν από την Τρίτη 28 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015, τριήμερη εθελοντική δράση στείρωσης, σήμανσης και καταγραφής αδέσποτων ζώων, στην περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη, Ν. Χαλκιδικής, με τη συνδρομή της Φιλοζωικής ΜΚΟ Animal Action.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί που προτιμούν οι Έλληνες για το Δεκαπενταύγουστο 2015


Με το Δεκαπενταύγουστο να πλησιάζει και να θεωρείται η κορύφωση κάθε καλοκαιριού, παρουσιάζεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους προορισμούς που επέλεξαν οι Έλληνες για τις μέρες αυτές. Ειδικά σε σύγκριση με τις αντίστοιχες επιλογές του περασμένου έτους, οι διαφορές είναι αρκετές. Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr πραγματοποίησε έρευνα και σας παρουσιάζει τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τον φετινό Δεκαπενταύγουστο.
Πρωτιά για τη Χαλκιδική σημειώνεται φέτος, εκτοπίζοντας την Πάργα που καταλάμβανε πέρυσι τη θέση αυτή, η οποία ωστόσο παραμένει μεταξύ των κορυφαίων προορισμών. Υψηλότερα στις προτιμήσεις των Ελλήνων είναι φέτος και η Θάσος, η οποία καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση. Τα νησιά του Ιονίου φαίνεται να προτιμώνται περισσότερο συγκριτικά με το περασμένο καλοκαίρι, αφού φέτος είναι ψηλά στις προτιμήσεις η Λευκάδα, η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος, ενώ την εμφάνισή της στους είκοσι δημοφιλέστερους προορισμούς κάνει φέτος και η Κεφαλονιά. Τα νησιά του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού, παραμένουν αγαπημένοι προορισμοί και αυτή τη χρονιά. Τα Χανιά παραμένουν σταθερά μεταξύ των δημοφιλέστερων επιλογών των Ελλήνων, τόσο πέρυσι, όσο και φέτος.

24 ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΜΕΤΑ… ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΑΓΩΝΑ – ΔΕΥΤΕΡΑ 3/8/2015


Στα πλαίσια της συνέχισης των δράσεων ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική διοργανώθηκε το δεύτερο δεκαήμερο αγώνα στο δάσος των Σκουριών. Ένα δεκαήμερο που περιελάμβανε περιηγήσεις στα πεδία της καταστροφής, συζητήσεις, θεματικές εκδηλώσεις, ελεύθερη συμβιωτική κατασκήνωση στο δάσος και εν τέλει το κάλεσμα για δράση τη Δευτέρα 3/8.