Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

tsipramasgamisesrefile

Κώδικας δεοντολογίας για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι πρέπει να παραδώσουν την βουλευτική τους έδρα;

Εικόνα 1

Ο Κώδικας δεοντολογίας (εικόνα 1) για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ότι : 
"Η παραίτηση όλων των βουλευτών είναι στη διάθεση του κόμματος. Το κόμμα μπορεί να ζητήσει την παραίτηση βουλευτή, με απόφαση των κεντρικών καθοδηγητικών του οργάνων, στις εξής περιπτώσεις:
- Όταν αρνείται να υλοποιήσει συλλογικές δεσμευτικές αποφάσεις των οργάνων του κόμματος.
- Όταν αρνείται να υλοποιήσει συλλογικές δεσμευτικές αποφάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
...
Για να ζητηθεί η παραίτηση βουλευτή, πρέπει να υπερψηφιστεί από το 50%+1 του συνόλου των μελών του οργάνου στο οποίο συζητείται."
Εικόνα 2
Στη 2η εικόνα αριστερά διαβάζουμε  την απόφαση από την τελευταία και πολύ πρόσφατη απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ (Μάιος 2015)
..."Μπαίνοντας στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης, οφείλουμε να επισημάνουμε τα βασικά χαρακτηριστικά μιας αποδεκτής από εμάς συμβιβαστικής λύσης για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας:
Α) χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα,
Β) καμία νέα περικοπή σε μισθούς και συντάξεις,
Γ) αναδιάρθρωση του χρέους,
Δ) ισχυρό πακέτο για δημόσιες επενδύσεις, ιδίως στις υποδομές και τις νέες τεχνολογίες.
Επιπλέον, αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και η σταδιακή αύξηση του βασικού μισθού στα 751 ευρώ. Είναι εξίσου απαραίτητο οι όποιες αλλαγές στη φορολογική πολιτική να προωθούν την κοινωνική δικαιοσύνη, ελαφραίνοντας τους οικονομικά ασθενείς και υποχρεώνοντας επιτέλους να πληρώσουν οι έχοντες που συστηματικά φοροδιαφεύγουν"...
Με βάση τα παραπάνω, είναι εύκολο να προσδιορίσει κανείς ποιοι πρέπει να παραιτηθούν της βουλευτικής ιδιότητας!
-Όλοι εκείνοι που θέλουν να φέρουν το 3ο μνημόνιο!

"Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό"

Δήλωση του βουλευτή Αργολίδας (ΣΥΡΙΖΑ) Δημήτρη Κοδέλα
Η χώρα οδηγείται στην ταπείνωση και σε μια τραγωδία με ένα τρίτο μνημόνιο το οποίο οδηγεί σε κατάλυση της κυριαρχίας της, σε υποθήκευση και ξεπούλημα του πλούτου της, σε μια τεράστια φτωχοποίηση της κοινωνίας, σε συμπίεση των μικρομεσαίων, σε χτύπημα της πρωτογενούς παραγωγής. Εαν υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα η Ελλάδα σύντομα θα έχει περισσότερους φτωχούς, περισσότερα λουκέτα και κυριαρχία των πολυεθνικών, περισσότερους υπερχρεωμένους Έλληνες που θα κινδυνεύει η περιουσία τους.
Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, από όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά από όσους με εμπιστεύτηκαν, για όσα έκανα μα κυρίως για όσα δεν έκανα για να αποτραπεί αυτή η κατάληξη.

Ιερισσός: Έκθεση ζωγραφικής


"Έκθεση με χειροποίητες δημιουργίες" από το Κέντρο Ημέρας «ΑΝΑΤΟΛΗ»


"ΘΕΜΑ της Χαλκιδικής" - Κυκλοφορεί Τετάρτη 15/7/15


Δήμος Ν. Προποντίδας: Σακούλες Ανακύκλωσης

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει τους δημότες ότι παρέλαβε ειδικές σακούλες συλλογής ανακύκλωσης, οι οποίες θα διανέμονται στους ενδιαφερόμενους δημότες από το γραφείο Ανακύκλωσης, Περιβαλλοντικών Δράσεων και Πρασίνου του Δήμου καθημερινά και ώρες από 08:00 μέχρι 13:00.

Υπεύθυνος: Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθανασάρας Φίλιππος τηλ.: 2373350203, Ισόγειο δίπλα στη στοά του Δημαρχείου

Νίκος Φίλης: Ένα από τα αστέρια της Πρώτη Φορά Αριστερά

Πηγή: Pitsirikos
Η ασυλία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ -επειδή τάχα έδιναν μια εθνική μάχη- τελείωσε για εμένα χτες, με το κατάπτυστο μνημόνιο που συμφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας. Για μήνες, παρακολουθώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Νίκος Φίλης, να λένε ένα κάρο ανοησίες στα κανάλια των ολιγαρχών που ο ΣΥΡΙΖΑ θα διέλυε. Θα τους διαλύσει από αύριο. Παρέα στην κυβέρνηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Μπόμπολα. Στο εξής, ξεχωρίζω τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά που θα προσκυνήσουν και σε αυτά που θα τιμήσουν τον λόγο τους και δεν θα προσκυνήσουν. Σήμερα το πρωί, ο Νίκος Φίλης, κάνοντας αντίσταση στους ολιγάρχες από τον ΑΝΤ1, ταύτισε την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής. Ο Νίκος Φίλης είπε ότι «η Ζωή Κωνσταντοπούλου συμπλέει με την Χρυσή Αυγή σε θέματα κοινοβουλευτικής διαδικασίας».

Πράσινο σχολείο Camping στην Ιερισσό

Από τη Δευτέρα 13 μέχρι και το Σάββατο 18 Ιουλίου, το Πράσινο Ινστιτούτο διοργανώνει ένα καλοκαιρινό σχολείο στην Ιερισσό της Χαλκιδικής, με θέματα την ευρωπαϊκή και βαλκανική ενεργειακή πολιτική, το φαινόμενο του θερμοκηπίου και τις συνεπαγόμενες κλιματικές αλλαγές, την καμπάνια του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος για τα θέματα αυτά, τα πυρηνικά εργοστάσια, την εξόρυξη χρυσού και τα φαραωνικά έργα στα Βαλκάνια.