Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015

7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - Καλοκαίρι τέχνης και πολιτισμού 2015

ΘΕΑΤΡΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ
TΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ Γρηγορίου Ξενόπουλου
Από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου
Ο Γρηγόριος Ξενόπουλος μας μεταφέρει στη Ζάκυνθο, γύρω στα 1900, στο σπίτι του κόντε Βαλέρη.
«Δεν πρόκειται για μια απλή ηθογραφία. Αυτό που ξεχωρίζει στο έργο είναι η ευγένεια και η πρωτοτυπία του μύθου κι η αυστηρότης, η συμμετρία της δραματικής μορφής», όπως λέει ο ίδιος ο συγγραφέας, που το χαρακτηρίζει ως το έργο όλης του της ζωής.
Η σκηνοθεσία, η σκηνογραφία κι η μουσική επιμέλεια είναι της Ζαφειρίας Μουταφτσή. Στον ήχο η Αρετή Φαρδογιάννη, στα φώτα ο Βασίλης Φαρδογιάννης.

Μεταλλεία, ελιές και μοναστήρια - Όψεις της περιβαλλοντικής ιστορίας της Χαλκιδικής

Την Πέμπτη και την Παρασκευή 16-17 Ιουλίου 2015 θα διεξαχθεί επιστημονικό συνέδριο με θέμα την περιβαλλοντική ιστορία της Χαλκιδικής, στο πλαίσιο διεπιστημονικού ερευνητικού προγράμματος, που χρηματοδοτήθηκε από τη ΓΓΕΤ. Πρόκειται για ένα νέο και διευρυνόμενο επιστημονικό πεδίο, που μελετά τη συνεχή μεταβολή της αμοιβαίας σχέσης μεταξύ των ανθρώπων και περιβάλλοντος. Η έρευνα εντοπίστηκε στη Χαλκιδική, μια περιοχή με αρχαιολογικά ευρήματα, πλούσιες αφηγηματικές και αρχειακές πηγές αλλά με μια αντιφατική δημόσια εικόνα, όπου συνυπάρχουν ποιοτική γεωργία, τουρισμός κλίμακας, μοναχισμός και εξορυκτική βιομηχανία. Η συγκρότηση των αντιφάσεων αυτών μελετήθηκε με τη βοήθεια ειδικών γεωβοτανολόγων, αρχαιολόγων, ιστορικών όλων των περιόδων, ιστορικών της τέχνης, γλωσσολόγων και κοινωνικών ανθρωπολόγων.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Ο λαός να υπερασπιστεί την απόφασή του. Μέτωπο για να νικήσει "το όχι του λαού".

Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ «ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»
ΓΙΑ ΤΟ ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες
Στις 5 Ιούλη ο λαός είπε ένα ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΧΙ. Το ΟΧΙ αυτό είναι μία μεγάλη νίκη των εργατών, της νεολαίας, των αγροτών, των ανέργων, της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, απέναντι στις ενωμένες δυνάμεις της ΕΕ, του ντόπιου κεφαλαίου και του αστικού πολιτικού συστήματος, την εργοδοτική τρομοκρατία και την άθλια γκαιμπελική προπαγάνδα των καναλαρχών.
Με την ορμητική παρέμβαση του λαού στις εξελίξεις, μπήκαν ακόμα περισσότερο στην γωνία η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΆΜΙ που ταυτίστηκαν με τους δανειστές - δυνάστες, συνεχίζοντας την παράδοση των «ναινέκων» της ελληνικής ολιγαρχίας.

Μιχαέλα Κυργιαφίνη - Μοργκάνα

Στίχοι, μουσική, ερμηνεία: Μιχαέλα Κυργιαφίνη

120 ευρώ στους συνταξιούχους αυτή την εβδομάδα


Παρατείνεται η τραπεζική αργία έως και τη Δευτέρα 13/7/2015

Mε υπουργική απόφαση διατηρείται το όριο των 60 ευρώ την ημέρα για λήψη χρημάτων από τα ATMs, ενώ ακόμα 120 ευρώ θα δοθούν αυτή την εβδομάδα στους συνταξιούχους.

"Αγιονέρι" στον Πολύγυρο, Ταξίδι στην καλή Ελληνική μουσική...