Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Δημοσιοποίηση της από 19 Μαρτίου 2015 επιστολής του Κώστα Χρυσόγονου προς τον Πρωθυπουργό

Βρυξέλλες - 29/06/2015
Με μεγάλη μου λύπη υποχρεώνομαι να δώσω σήμερα στη δημοσιότητα την από 19 Μαρτίου 2015 επιστολή μου προς τον Πρωθυπουργό, στην οποία δεν έχω λάβει καμία απάντηση παρά την πάροδο τριών και πλέον μηνών. Στην επιστολή εκείνη προέβλεπα τις σημερινές ολέθριες εξελίξεις, τονίζοντας ότι «..Έχει ήδη διαφανεί ότι η προεκλογική μας ρητορική, περιλαμβανομένου και του "προγράμματος της Θεσσαλονίκης", βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από τη δυσάρεστη πραγματικότητα, την οποία υποχρεωνόμαστε τώρα να αντιμετωπίσουμε…», ότι «…Η "λύση" της παύσης πληρωμών και ενδεχομένως της εξόδου από την ευρωζώνη,

Ούτε βήμα πίσω...


Έκτακτη Νομ. Συνέλευση ΝΔ Χαλκιδικής

Ενόψει των πολιτικών εξελίξεων και των κρίσιμων στιγμών για τη Πατρίδα μας, η ΝΟΔΕ ΝΔ Χαλκιδικής αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε επίπεδο Χαλκιδικής.
Συγκαλεί έκτακτη διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση στελεχών την Τετάρτη 01/07/2015 και ώρα 19.00 στα γραφεία της ΝΟΔΕ στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, παρουσία και του Βουλευτή Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κασαπίδη.

Δημοσιογραφικό site "Mε άποψη"


"Θέμα της Χαλκιδικής" Εβδομαδιαία Εφημερίδα


''Ο ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΝΟΝΙΑ''

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ (29/6) 
Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, έκανε τη Δευτέρα (29/6/15) την εξής δήλωση:
«Ουδέποτε χώρα έχει αντιμετωπισθεί από τα ευρωατλαντικά κέντρα εξουσίας με ένα τόσο ωμό και αδίστακτο σχέδιο εξουθένωσης και εκβιασμού όσο η Ελλάδα. Η χώρα μας καταστρέφεται ανηλεώς εδώ και πέντε χρόνια από τα μνημονιακά προγράμματα, ενώ εδώ και πέντε μήνες υφίσταται από τους «θεσμούς» μια άθλια μακιαβελική αντιμετώπιση και ένα αργό βασανιστήριο.
Παλιότερα οι εκβιασμοί εναντίον μικρότερων χωρών λάβαιναν χώρα με τα ιμπεριαλιστικά κανόνια. Τώρα έχουν αντικατασταθεί με τον πιστωτικό στραγγαλισμό και την εξώθηση σε αναγκαστικό κλείσιμο των τραπεζών.

Μένουμε στον άσσο!

Δε θα σας πω...


OXI


Αθώος ο υπάλληλος του Δήμου Πολυγύρου για θανατηφόρο ατύχημα στον Πολύγυρο


ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Οι τελευταίες εξελίξεις αναδεικνύουν τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης για την επιδείνωση της κατάστασης που βιώνει ο λαός μας.
Η επιβολή περιορισμού στις τραπεζικές συναλλαγές θα επιδεινώσει ραγδαία τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων, που θα δουν περιορισμό του διαθέσιμου εισοδήματος για κατανάλωση, αδυναμία αγοράς βασικών ειδών, όπως φάρμακα που υπερβαίνουν το ελάχιστο όριο, μεγάλες καθυστερήσεις στην είσπραξη μισθών και συντάξεων, ενώ οι περιορισμοί σε είδη πρώτης ανάγκης είναι ήδη ορατή στον ορίζοντα.

ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο δημοψήφισμα;

Ανεπιφύλακτα ένα μεγάλο ΟΧΙ... με μία παρατήρηση:

Περίμενα από έναν Πρωθυπουργό να είναι και ΗΓΕΤΗΣ και να πάρει την ευθύνη της απόφασης για ρήξη ή μη με τους τοκογλύφους!

-Νωπή λαϊκή εντολή είχε!

Μάχη ολόψυχη για ένα λαϊκό OXI! Όταν ‘’η ρήξη έρχεται ως αναπότρεπτη καταιγίδα…’’

Παναγιώτης Μαυροειδής - ΠΑΝΤΙΕΡΑ
Πριν δυόμιση μήνες νωρίτερα, γράφαμε τούτο: «Η ρήξη έρχεται ως αναπότρεπτη καταιγίδα (αβέβαιης έκβασης), ακριβώς επειδή η ευρωζώνη και γενικά τα αρπακτικά του κεφαλαίου, δεν μπορούν παρά, σε εποχή κρίσης και ισχνών αγελάδων, να τα θέλουν όλα».(Να βάλουμε εμείς τον πήχη…). Σε πολλούς είχαν φανεί ως λόγια παρηγοριάς και ακόμη περισσότεροι προτιμήσαμε να κρατούμε μικρά καλάθια, σαν εκείνους που φοβούνται να ερωτευθούν από το φόβο της ματαίωσης.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Στο Δημοψήφισμα λέμε ΟΧΙ μέχρι το Τέλος. ΡΗΞΗ όχι ΥΠΟΤΑΓΗ

Ανακοίνωση της Κ.Σ.Ε. της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., 27/6/2015
  1. Η πεντάμηνη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα απέδειξε καθαρά ότι ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωζώνη σημαίνουν μνημόνια φτώχιας, βάρβαρη λιτότητα και  τεράστια ανεργία για το λαό, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, ντροπιαστική επιτροπεία και κατάλυση κάθε λαϊκής κυριαρχίας. Ο κάθε εργαζόμενος είδε την βαθιά αντιδραστική φύση αυτών των θεσμών, που βάζουν πάνω από όλα τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των πολυεθνικών και του κεφαλαίου που εκπροσωπούν. Η άθλια στάση των δανειστών στοχεύει όχι μόνο στην επιβολή αυτής της αντιλαϊκής λαίλαπας αλλά και στην συντριβή του λαού, στην πλήρη καθυπόταξή του, στην μη αμφισβήτηση του δρόμου της καπιταλιστικής ανασυγκρότησης.

Δήμος Σιθωνίας: Press trip Γερμανών δημοσιογράφων

Τις ομορφιές της Σιθωνίας γνώρισαν Γερμανοί δημοσιογράφοι στο πλαίσιο των δράσεων για την προώθηση και ανάδειξη της Σιθωνίας και ευρύτερα της Χαλκιδικής, από τον Τουριστικό Οργανισμό και το Δήμο Σιθωνίας.
Στο πλαίσιο του Press trip οι Γερμανοί δημοσιογράφοι φιλοξενήθηκαν στον Άγιο Νικόλαο και περιηγήθηκαν τις γύρω περιοχές καταγράφοντας τις εντυπώσεις τους.

Πραγματοποιήθηκε η 2η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσε ο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΗ»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσε ο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΗ » εις μνήμη Γεωργίου Κυπαρίσση σήμερα Σάββατο 27.06.2015 για να ενισχύσει την τράπεζα αίματος.

Φτάσαμε και περάσαμε το στόχο των 60 φιαλών αίματος, συγκεντρώσαμε 65 φιάλες αίμα, αίμα για όλους . 
Ευχαριστούμε τους φίλους και συντοπίτες που έδωσαν αίμα, για την προσφορά ζωής που έκαναν και για το μήνυμα αλληλεγγύης που έστειλαν. 
Ευχαριστούμε τους υπευθύνους αιμοδοσίας του συλλόγου Βασίλη Κυπαρίσση και Στεφανία Γκιούλη για την οργάνωση της αιμοδοσίας. 
Στα πλαίσια τις αιμοδοσίας συγκεντρώθηκαν και δυο κιβώτια με φάρμακα που θα διατεθούν στο κέντρο υγείας Νέων Μουδανιών .

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΜΟΥΔΑΝΙΑ 2015» -ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΑΡΔΕΛΑΣ

Την Κυριακή 05 Ιουλίου ξεκινά η εβδομάδα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Μουδανιών «Ο ΦΑΡΟΣ» .
Στην κεντρική πλατεία και στη Μαρίνα της πόλης μας παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια, μουσικές βραδιές από ντόπια και ξένα συγκροτήματα (Κωνσταντινούπολη, Προύσα) , εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, ιστορικής φωτογραφίας, ποδηλατάδα, παρουσίαση βιβλίου, αγώνες μπάσκετ 3 on 3 και πολλά άλλα, συνθέτουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που κορυφώνονται την Κυριακή 12 Ιουλίου με την καθιερωμένη πλέον ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΑΡΔΕΛΑΣ.

ΑΧ ΡΕ ΕΛΛΑΔΑ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ

Πως σε κατάντησαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΩΤΗΡΕΣ σου, ΟΛΟΙ εκείνοι που σε κυβέρνησαν, οι «επαγγελματίες» πολιτικοί, οι ΕΜΠΟΡΟΙ σου….. ΟΛΟΙ εκείνοι που δεν έχασαν ευκαιρία να ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ κάποιο κομμάτι σου στο όνομα (πάντα) της προόδου, και αφού είδαν πως …. ΜΠΟΡΟΥΝ, πως ΚΑΝΕΙΣ δεν τους ενοχλεί, έβαλαν μπροστά να ξεπουλήσουν και τους Έλληνες.
ΑΔΕΛΦΙΑ, τι κάνουμε; Πήρατε χαμπάρι ΠΟΥ μας έχουν οδηγήσει, και εμείς ακόμα μιλάμε, και υπερασπιζόμαστε ΠΟΙΟΥΣ ΜΩΡΕ; Εκείνους που μας ΠΡΟΔΩΣΑΝ; Εκείνους που μας κατέστρεψαν; ΡΕ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;

Tiverious cafe bar στον Πολύγυρο