Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015

Ο δικός μας Σνίτσελ "μπαίνει" στην πολιτική...

Ο Σνίτσελ της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ ακούγοντας καθημερινά στις ειδήσεις και τις συζητήσεις για τις απαιτήσεις των τοκογλύφων απάντησε με το δικό του τρόπο!

Pasir OnThe Waves στις Καλύβες Χαλκιδικής


ΚΚΕ: «Όχι στη νέα συμφωνία. Αρκετά πληρώσαμε τους εκβιασμούς και την κοροϊδία κυβερνήσεων - δανειστών. Ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους»

Συγκεντρώσεις-κινητοποιήσεις στη Χαλκιδική θα πραγματοποιηθούν τη Παρασκευή 26/6 στην κεντρική πλατεία των Μουδανιών στις  6 μ.μ.,  και στον Πολύγυρο την ίδια μέρα και ώρα στην πλατεία Δημαρχείου.
Η διαφαινόμενη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, οδηγεί σε νέα μέτρα-λαιμητόμο για εργαζόμενους και συνταξιούχους, για τη λαϊκή οικογένεια, που προστίθενται σ' αυτά που επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με τους μνημονιακούς νόμους και που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διατηρεί.
Η κυβέρνηση κοροϊδεύει ωμά το λαό, όταν ισχυρίζεται ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αφού οι αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αυξήσεις εισφορών σε μισθούς και συντάξεις οδηγούν σε νέες μεγάλες απώλειες στο ήδη πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα και τα εναπομείναντα δικαιώματα του λαού.

Συνάντηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος ηλεκτροδότησης στη Β.Α. Χαλκιδική

Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους και συνεργάτες από τη ΒΑ Χαλκιδική που συναντηθήκαμε σήμερα στην Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής για να συζητήσουμε το φλέγον θέμα που ταλαιπωρεί την περιοχή μας που δεν είναι άλλο από τις πολύωρες διακοπές ρεύματος.
Σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία που έχει άμεσο αντίκτυπο στον τουρισμό αλλά και την ευρύτερη επισκεψιμότητα στην περιοχή μας,η αναλγησία της ΔΕΗ, μας δείχνει καθημερινά ότι η ανοργανωσιά και η επιπολαιότητα ζει και βασιλεύει.

Γιορτή αποφοίτησης 2015 στο ΓΕΛ Πολυγύρου


Πραγματικά αριστερός λόγος !

Μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας το απόγευμα της Τρίτης (23/6) στην ΕΣΗΕΑ και σε εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πέτρου Παπακωνσταντίνου «Αριστερά, Κυβέρνηση και Κράτος / Κλασικές Αναλύσεις, Σύγχρονες Εμπειρίες», είπε:
«Αν θέλουμε να φύγουμε από αυτή την κρίση, αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο όπου θα ανακοπεί η ύφεση για να μπούμε σε μια νέα ανοδική τροχιά, ανακαμψιακή τροχιά, αν θέλουμε λοιπόν να οδεύσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, χρειάζονται απαραιτήτως τρία πράγματα. Είναι πολλά που χρειάζονται, αλλά τρία πράγματα απαραιτήτως:

Το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης !


Επιστολή διαμαρτυρίας προς τη ΔΕΗ

Προς
ΔΕΗ –Γραφείο Διοίκησης Πολυγύρου
                                                                                                           
Κοιν.: 1)Κλάδο πωλήσεων ΜΑΚ/ΘΡΑΚΗΣ, υπόψιν Διευθυντού κ. Παναγιωτόπουλου
          2)Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ   ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
 Κύριοι,
Μια απαράδεκτη κατάσταση βιώνουν οι κάτοικοι και οι τουρίστες της προ Άθω περιοχής στην Χαλκιδική εξαιτίας της κακής ηλεκτροδότησης της περιοχής.
Περισσότερες από 25 στιγμιαίες ή πολύωρες έως και 7 ώρες διακοπές ρεύματος έχουν σημειωθεί τις τελευταίες 15 μέρες στα χωριά Ιερισσός, Νέα Ρόδα, Ουρανούπολη, και Αμμουλιανή. Πολλές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές  έχουν ήδη καταστραφεί και οι επαγγελματίες της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση γιατί δεν μπορούν να δουλέψουν, οι δε τουρίστες που στην αρχή έδειχναν κατανόηση άρχισαν να δυσανασχετούν και να διαμαρτύρονται απειλώντας με αναχωρήσεις.

Δήμος Ν. Προποντίδας: Ενημέρωση για το σχέδιο δράσης καταπολέμησης κουνουπιών.

Κατόπιν επικοινωνίας με τη Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πληροφορηθήκαμε ότι έχει ανατεθεί σε ανάδοχο το “Έργο καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τα έτη 2015-2016 – Παρακολούθηση προνυμφών και διενέργεια από εδάφους ψεκαστικών παρεμβάσεων” και το οποίο εκτελείτε ήδη από την εταιρεία “Οικοανάπτυξη”.

Όπως λέμε "ΔΗΜΑΡ"


Βαρουφάκης - Λαγκάρντ... σε ένα

Το λάθος κλειδί

Χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει συμφωνία

Προχθές το βράδυ διεφάνη η προοπτική μιας συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στους δανειστές. Η μπάλα, όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας, είναι στο γήπεδό τους. Για να υπάρξει τελικά συμφωνία, θα πρέπει να βελτιωθεί και να υπάρχει βούληση των δανειστών να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα της ανάπτυξης και του χρέους. Αλλιώς δεν υπάρχει βιώσιμη συμφωνία. Εφόσον υπάρξει συμφωνία, θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή και να ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία και όχι απ' όποια "πλειοψηφία προθύμων" να ψηφίσουν ότι νά 'ναι. Αυτό επιτάσσει η δημοκρατία και η ευθύνη απέναντι στον λαό.