Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

Όχι στον «ιστορικό συμβιβασμό» με το μνημόνιο!

Η συμφωνία δεν είναι απλώς «επώδυνη», είναι «ταφόπλακα» για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά!
Την προη­γού­με­νη βδο­μά­δα, όταν οι συ­νο­μι­λί­ες κυ­βέρ­νη­σης και δα­νει­στών είχαν «πα­γώ­σει» και ο αέρας «μύ­ρι­ζε μπα­ρού­τι», οι ελ­πί­δες ότι, έστω και χάρη στη σκλη­ρή στάση των δα­νει­στών, η κυ­βέρ­νη­ση θα διά­λε­γε το δρόμο της ρήξης ανα­πτε­ρώ­θη­καν. Ωστό­σο, απο­δεί­χτη­κε ότι το «πά­γω­μα» των δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων ήταν απλώς ένα «επει­σό­διο» τα­κτι­κής ση­μα­σί­ας, μια πε­ρι­πλο­κή στην πο­ρεία προς τη συμ­φω­νία. Μια βδο­μά­δα αρ­γό­τε­ρα, η στρα­τη­γι­κή κα­τεύ­θυν­ση φαί­νε­ται –εκτός συ­γκλο­νι­στι­κού απρο­ό­πτου– να επι­βάλ­λε­ται πάνω στις τα­κτι­κές στρο­φές και τις πε­ρι­πλο­κές: εί­μα­στε ένα βήμα από μια συμ­φω­νία που απο­τε­λεί «με­τα­βα­τι­κό» τμήμα ενός νέου, του τρί­του μνη­μο­νί­ου –ανε­ξαρ­τή­τως του πόσο πλα­στι­κή θα απο­δει­χτεί η ελ­λη­νι­κή γλώσ­σα στο χα­ρα­κτη­ρι­σμό του.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: «ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ» ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ;

Των ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΣΙΜΗ & ΝΙΚΟΥ ΠΕΡΠΕΡΑ* - ΙΣΚΡΑ
«Φωτιά και λαύρα» για το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της κοινωνικής πλειοψηφίας και καίριο πλήγμα για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας ,που φυτοζωεί μετά από έξι συναπτά μνημονιακά χρόνια, συνιστά το νέο … «βελτιωμένο» πακέτο μέτρων που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές και έγινε αποδεκτό από αυτούς ως βάση συζήτησης για συμφωνία.
Όλα ξεκίνησαν όταν η διαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και η κατάργηση του μνημονίου μετατράπηκαν αίφνης, αμέσως μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρησε διαπραγμάτευση εφ’ όλης της ύλης για μια νέα συμφωνία μέσα στη σφηκοφωλιά  των λεγόμενων «Θεσμών» που λειτουργούν, φυσικά, ως όργανο των τοκογλύφων – δανειστών και του ιερατείου της νεοφιλελεύθερης και υπό γερμανική κυριαρχία ΕΕ.

Το σατανικό σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα

Σοκ έχουν προκαλέσει στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την τελική συμφωνία. Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκουν τα μέτρα πολύ σκληρά και αρνούνται να τα δεχτούν.
Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως δεν μπορεί να φέρει αυτά τα σκληρά και απάνθρωπα μέτρα στην γερμανική Βουλή, γιατί δεν πρόκειται να περάσουν με τίποτα, ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τον χαρακτήρισε «αρσενική Θάτσερ».

«MENOYME MNHMONIO»: Η κυβέρνηση προτείνει μείωση μισθών και συντάξεων

Παναγιώτης Μαυροειδής
Οι υπογραφές δεν έχουν μπει, συμφωνία δεν υπάρχει ακόμη. Η κυβέρνηση όμως έχει ήδη επιδοθεί σε επιχείρηση διαστροφής της αλήθειας και αυτό είναι ακόμη πιο βαρύ και εγκληματικό από τα ίδια τα αντεργατικά μέτρα που προαλείφονται στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας.
Παρά όσα λένε τα διάφορα  non papers, η βασική είδηση σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι ακριβώς η  άμεση μείωση μισθών και συντάξεων.
Ας μιλήσουμε συγκεκριμένα.

Στο Δ.Σ. του ΣΒΒΕ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος

«Η Ελλάδα χρειάζεται υγιείς επενδύσεις για να πετύχει την ανάπτυξη και σε αυτή την κατεύθυνση ήταν πάντα πρωτεργάτης η βόρεια Ελλάδα.  Εμείς είμαστε κομμάτι της βιομηχανίας και της βιομηχανικής ιστορίας της βόρειάς Ελλάδας, είμαστε κομμάτι της ελληνικής επιχειρηματικότητας και σε αυτό επενδύουμε: στην περιφερειακή ανάπτυξη, την θωράκιση της εξωστρέφειας, της ρευστότητας, του ελληνικού εμπορίου, της εθνικής οικονομίας και βιομηχανίας και την διαμόρφωση των προϋποθέσεων, ώστε όλα τα παραπάνω να στηριχθούν στην πράξη.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ;

Εδώ είμαστε και πάλι με το «γνωστό» σε όλους θέμα ο οποίο έχει να κάνει  με την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας , την «λίστα παθήσεων», τα «ποσοστά» αναπηρίας, και την γενικότερη αντιμετώπιση των ασθενών που πάσχουν από αυτήν τόσο από το «κράτος», όσο και από άλλους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις.
Αναφέρομαι μάλιστα στους άλλους ασθενείς γιατί εδώ και πολύ καιρό σε επικοινωνία που έχω με διαφόρους φορείς ατόμων με αναπηρίες, μαθαίνω διάφορα άσχημα πράγματα τα οποία δυστυχώς «φωτογραφίζουν» την γενικότερη έλλειψη ΕΝΟΤΗΤΑΣ  που υπάρχει στα άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, κάτι που δίνει την ευκαιρία σε πολλούς να παίζουν τα όποια παιχνίδια σε βάρος των ατόμων αυτών, που είναι ΧΙΛΙΑΔΕΣ.

Εκδήλωση του ΚΚΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά


Τα σεμινάρια

Δημοσκόπηση Bridging Europe: Το 63% των Ελλήνων δεν φοβούνται το Grexit

Το 63% των Ελλήνων δεν φοβούνται ένα Grexit, σύμφωνα με τα ευρήματα της διαδικτυακής δημοσκόπησης του Bridging Europe και το 80% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα, κατά τη διάρκεια των χρόνων της λιτότητας είναι η ανεργία.
Ειδικότερα, στην ερώτηση "φοβάστε ένα grexit;", το 63% απαντά "όχι", έναντι 29% που απαντά "ναι", ενώ το 8% όσων συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο της έρευνας απάντησαν "Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ".
Επιπλέον, στους θεσμούς καταλογίζει το 69% των συμμετεχόντων το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, το 22% στην ελληνική κυβέρνησης και το 9% δηλώνει ότι η ευθύνη είναι κοινή.
Στην ερώτηση "ποι θεωρείτε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα, κατά τη διάρκεια των χρόνων της λιτότητας;", η συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων (80%) απαντά "η ανεργία", ενώ με μεγάλη διαφορά ακολουθούν τα προβλήματα της "πολιτικής σταθερότητας" (9%), "υγείας" (8%) και της "κοινωνικής αναταραχής" (3%).

Μια συμφωνία με κέρδη και ζημίες

Για πρώτη φορά ύστερα από πέντε μήνες διαπραγμάτευσης τα νέα από τις Βρυξέλλες είναι ελπιδοφόρα, καθώς διαφαίνεται η προοπτική να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών. Μια συμφωνία που θα είναι δύσκολη και για την οποία η ελληνική πλευρά αναγκάστηκε να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της απόστασης.
Μια συμφωνία, όμως, η οποία, συγκρινόμενη με το πλαίσιο στο οποίο είχαν προσχωρήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με το e-mail Χαρδούβελη, αλλά και με τη διαπραγμάτευση που επρόκειτο να γίνει για τη λεγόμενη "πιστωτική γραμμή", έχει θετικό ισοζύγιο. Ενδεικτικά, μόνο από τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων σε σχέση με τις συμφωνίες Σαμαρά - Βενιζέλου, η χώρα θα εξοικονομήσει 8 δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2016.

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, Τρίτη 23 Ιούνη, στην Ομόνοια στις 6 μ.μ.

Συμφωνία θέλαμε; Θα την έχουμε!