Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

"TIVERIUS" cafe-bar-bistro στον Πολύγυρο


Σκουριές: Το νερό μπορεί να γίνει.. χρυσάφι

Τέλος στη μονοκαλλιέργεια των μεταλλείων, αν γίνουν απλά αντιπλημμυρικά, ταμιευτικά και αναπτυξιακά έργα
Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής δεν περιορίζονται μόνο στην κινηματική δραστηριότητα, αλλά σε συνεργασία με τον καθηγητή Θεοφάνη Παυλίδη που ήταν υπεύθυνος του Εργαστηρίου Διευθέτησης Ορεινών Υδάτων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αποτελεί γνώστη της περιοχής, κάνουν πρόταση για εναλλακτική ανάπτυξη στην περιοχή της Μεγάλης Παναγίας, του χωριού που βρίσκεται πιο κοντά από το καθένα στα εργοτάξια της Eldorado Gold και είναι χωρισμένο στα δύο με κατοίκους υπέρ και κατά της εξόρυξης χρυσού.

Το αίτημα των δανειστών

ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΛΜΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Του ΑΚΗ ΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ* - ΙΣΚΡΑ
Είναι κοινότοπο να υπογραμμίσουμε την κρισιμότητα των στιγμών. Η σημασία τους, όμως, για την Ελλάδα, την περιοχή μας και την Ευρώπη υπερβαίνει την κοινότοπη αυτή έκφραση.
Ουδέποτε, ίσως, στη μικρή ιστορία του καπιταλισμού της Ευρώπης, συνέβη μια χώρα να έχει δεχθεί ένα τέτοιο πολύμηνο σαδιστικό οικονομικό στραγγαλισμό. Η στιγμιαία «παγίδα της Κύπρου» ωχριά μπροστά στο μαρτύριο εξουθένωσης και πολιτικού εκβιασμού της Ελλάδας.

Μίλησε ο Πάκης και φοβηθήκαμε

Όταν γράφαμε για την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο, είχαμε πει πως ο νεοδημοκράτης μνημονιακός πολιτικός "θα την έφερνε" στο κυβερνών κόμμα με την πρώτη ευκαιρία. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα γίνει τόσο γρήγορα. Το άγαλμα λοιπόν μίλησε και είπε "Δεν θα ανεχθώ να είμαι πρόεδρος σε μία χώρα εκτός ευρώ".
Δε θα το ανεχτεί; Τώρα φοβήθηκα! Θα ζωθεί τα άρματα ο "Ράμπο" της πολιτικής; Θα αρπάξει το ρόπαλο ο Ηρακλής της ΝΔ; Θα κουνηθεί επιτέλους από τη θέση του, μετά από χρόνια ακινησίας;

Τις κάναμε φιόγκο

Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει την Κυβέρνηση ότι αποκλείει ποιοτικά και πιστοποιημένα ελληνικά προϊόντα από το διαγωνισμό για τους απόρους

Επτά Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν ότι η Κυβέρνηση με το διαγωνισμό προμήθειας τροφίμων για τους Απόρους που προωθούν οι Υπουργοί Οικονομίας και Εργασίας, ευνοεί τα εισαγόμενα και αμφιβόλου ποιότητας τρόφιμα σε βάρος της Ελληνικής παραγωγής και των πιστοποιημένων προϊόντων. 
Συγκεκριμένα η Κυβέρνηση έχει στη διάθεση της 330 εκατ. ευρώ , που εξασφαλίστηκαν από την προηγούμενη και συγκεκριμένα από τον τότε Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλη Κεγκέρογλου, με την απόφαση CC12014GR05FMOP001 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 15/12/214.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ

Μπήκαμε στην «τελική ευθεία», μένουν μόνο λίγα εικοσιτετράωρα για την εκδήλωση ΘΕΣΜΟ που πραγματοποιείται ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ στα Νέα Μουδανιά και που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ΟΛΗΣ της Ελλάδας.
Η μέρα που θα πραγματοποιηθεί η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ, πλησιάζει, ΑΥΤΟ το Σάββατο, το αμφιθέατρο Μουδανιών θα γίνει για ακόμα μια φορά Κέντρο Αγάπης, Ελπίδας, Στοργής, για ακόμα μια χρονιά τα ΠΑΙΔΙΑ, θα παίξουν, θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν, για τα ΠΑΙΔΙΑ με καρκίνο…
Οι μαθητές του Κέντρου Τέχνης Σύνθεση, ετοιμάζονται για να μας παρουσιάσουν κάτι ΜΟΝΑΔΙΚΟ, για να διαλαλήσουν σε ΟΛΟ τον κόσμο πως ο Καρκίνος, όταν υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ και ΣΤΟΡΓΗ, μπορεί να νικηθεί, και φίλοι μου, να ξέρετε κάτι….
Όσο Υπάρχουν αυτά τα παιδιά που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, η ΕΛΠΙΔΑ και η ΣΤΟΡΓΗ, δεν πρόκειται να σβήσουν ΠΟΤΕ!

Απολογισμός εργασιών ΚΔΒΜ Δήμου Νέας Προποντίδας

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Νέας Προποντίδας ολοκληρώνει την εκπαιδευτική περίοδο, κατέχοντας την πρωτιά στον Νομό Χαλκιδικής. 
Στους 26 μήνες λειτουργίας μας καταφέραμε να δημιουργήσουμε 72 εκπαιδευτικά τμήματα ενηλίκων, κατέχοντας έτσι την πρώτη θέση στο Νομό Χαλκιδικής. Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας δημιουργήθηκαν 38 εκπαιδευτικά τμήματα ενώ το δεύτερο χρόνο λειτουργίας δημιουργήθηκαν 34 εκπαιδευτικά τμήματα ενηλίκων, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αρχικό προγραμματισμό του Δήμου Νέας Προποντίδας για 25 εκπαιδευτικά τμήματα το χρόνο.

Φιλανθρωπική εκδήλωση Σώματος Πολιτών Δήμου Νέας Προποντίδας


24 Iουνίου 2015: Στάση εργασίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ Χαλκιδικής

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015
Από τις 9:00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α Χαλκιδικής, σε εφαρμογή της απόφασης που πάρθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του, στις 19 Ιουνίου 2015, προκηρύσσει στάση εργασίας για την 24η Ιουνίου 2015 και από ώρα 9:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ.

Προς αρμόδιες υπηρεσίες Δήμου Σιθωνίας...

Συμπληρώνει ο αναγνώστης μας: 

Ναρκωτικά: Είναι καιρός να ξανασκεφτούμε κάποια πράγματα

Το παρόν κείμενο γράφτηκε με αφορμή τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από διάφορους φορείς, κυρίως του πεδίου των εξαρτήσεων, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6/2015). Κατά τη γνώμη μου ο εορτασμός της περίφημης Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών θα είχε κάποιο νόημα, αν αποτελούσε αφορμή για περίσκεψη και αναστοχασμό, για κριτική των κακώς κειμένων, αλλά και για να δοθεί ελπίδα.
Ελπίδα ότι το πρόβλημα της εξάρτησης δεν είναι ένα άλυτο πρόβλημα, αλλά ένα πρόβλημα που μέσα από προσωπικό και συλλογικό αγώνα μπορεί να επιλυθεί. Ένα πρόβλημα για το οποίο δεν υπάρχουν μονόδρομοι για την επίλυση του, αλλά αντίθετα υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι υπέρβασης του. Ένα πρόβλημα που μπορεί να επιλυθεί με πολλούς τρόπους, τους οποίους ενώνει μια κοινή συνισταμένη: Ο προσωπικός αγώνας του ίδιου του εξαρτημένου για να αλλάξει και η αναγκαιότητα συλλογικής και αλληλέγγυας δράσης. Σε αυτό το πλαίσιο ακολουθούν οι παρακάτω σκέψεις: