Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

Τα πολυγυρινά κεράσια "ΣΤΙΒΑΧΤΑΡΗ", αύριο Τετάρτη, και στη Λαϊκή της Γαλάτιστας

Εκδήλωση στη Πλατάνα Μαραθούσας

Την Κυριακή 14/6 11:00 π.μ η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) διοργανώνει εκδήλωση μνήμης για τους αγωνιστές που δολοφονήθηκαν απο τα τάγματα ασφαλείας τον Ιούνη του 1944 στη θέση Πλατάνα Μαραθούσας

45ος ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΤΟΡΩΝΑΙΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

O 45ος Διεθνής Κολυμβητικός Διάπλους του Τορωναίου Κόλπου θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Ιουλίου στη Νικήτη και διοργανώνεται από την Ε.Ε.Ν.Ν. "Ο Σίθων" και τη συμπαράσταση του Δήμου Σιθωνίας. 
Ο Διεθνής Κολυμβητικός Διάπλους του Τορωναίου Κόλπου είναι μια προσπάθεια διάδοσης του πραγματικού αθλητικού ιδεώδους, μακριά από τις σκοπιμότητες του πρωταθλητισμού, έτσι όπως μας το κληροδότησαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας. Οι κολυμβητές θα διανύσουν την απόσταση των 26 Κm από την Καλλιθέα της Κασσάνδρας στη Νικήτη της Σιθωνίας, χωρίς να χρησιμοποιήσουν πτερύγια ή άλλα βοηθητικά μέσα πλεύσης. Για την ασφάλειά τους θα συνοδεύονται από μηχανοκίνητες βάρκες και ταχύπλοα σκάφη, τα οποία θα διαθέτουν ασύρματη επικοινωνία. 

Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και ΕΡΤ3

Το Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού ήταν, από την πρώτη μέρα που έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ, και παραμένει, αλληλέγγυο στον αγώνα των εργαζομένων για ελεύθερη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και της ΕΡΤ3, στάθηκαν κι εκείνοι στο πλευρό μας, δίνοντας βήμα σ΄ένα κίνημα που φιμώθηκε και “κακοποιήθηκε” απ΄τα συστημικά και διαπλεκόμενα ΜΜΕ.

Έναρξη εγγραφής και επιλογής παιδιών που θα φιλοξενηθούν στην κατασκήνωση της Μεταμόρφωσης το καλοκαίρι του 2015.

Από το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνεται ότι, ξεκίνησαν οι εγγραφές των παιδιών για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2015 της Παιδικής Εξοχής Μεταμόρφωσης.

Για την εγγραφή των παιδιών απαιτείται :

Ημερίδα Ειδικής Αγωγής στο Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της επιμορφωτικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκαν σήμερα 9/6/2015 στο Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου.
Η ημερίδα είχε θέμα: «ΔΕΣ (Δημιουργία-Ενσυναίσθηση-Συνεργασία) στην Ειδική Αγωγή μέσα από καλές πρακτικές» και οργανώθηκε από την Σχολική σύμβουλο Ειδικής Αγωγής 7ης Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, Δρ. Μαρίνα Πατσίδου-Ηλιάδου και τον Διευθυντή του Ειδικού Σχολείου Πολυγύρου Σωτήριο Μπρουτζά.
Η κ. Πατσίδου τόνισε ότι το σύμπλεγμα ΔΕΣ (Δημιουργία-Ενσυναίσθηση-Συνεργασία ) στην Ειδική Αγωγή μέσα από καλές πρακτικές, είναι παράγοντας βαρύνουσας σημασίας για την υποστήριξη και συμπερίληψη των ΑΜΕΑ στο σχολικό και ευρύτερα κοινωνικό περιβάλλον. Μέσα από τις βιωματικές δημιουργικές δραστηριότητες δίνουμε την ευκαιρία στα άτομα με αναπηρία να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους, να βελτιώσουν την αυτοεκτίμησή τους ώστε να πραγματοποιηθεί η ομαλή μετάβαση τους σε μια κοινωνία για όλους. 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Πολύγυρος Stoa Bar - ΠΩΛΕΙΤΑΙ