Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015

Πρέπει να λέμε την αλήθεια

Οι γραμμές αυτές απευθύνονται, πρώτα, σ’ αυτούς που δάκρυσαν από χαρά το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου και από συγκίνηση την επομένη, για το προσκύνημα στο Σκοπευτήριο. Σ’ αυτούς που έλπισαν εκείνες τις πρώτες αισιόδοξες μέρες του Φεβρουαρίου ότι θα γίνουν λίγα βήματα μπροστά. Οτι η αριστερή κυβέρνηση θα τον ξορκίσει επιτέλους τον Φλεβάρη τον μήνα τον πικρό, που ξυπνά μαύρες μνήμες και φαντάσματα εξήντα χρόνια τώρα από τον Φλεβάρη του ‘45.

11 Ιούνη 2015: Συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. στα Ν. Μουδανιά


Ευρεία σύσκεψη των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές αύριο, Τρίτη

Την Τρίτη 9/6, με πρωτοβουλία της Π.Γ. και της Κ.Ο. ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα διεξαχθεί ευρεία κομματική σύσκεψη με θέμα την εξόρυξη χρυσού στη Β.Α. Χαλκιδική (Σκουριές). Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ (Περιβάλλοντος, Οικονομίας, Τουρισμού, Αγροτικής ανάπτυξης, Βιομηχανίας, Ενέργειας) και τα αντίστοιχα τμήματα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ καθώς επίσης η Ν.Ε. Χαλκιδικής και εκπρόσωποι από τα αρμόδια υπουργεία.

Το μυστικό όπλο των διαπραγματεύσεων

Επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την λειτουργία του Περιβαλλοντικού Εργαστηρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
Θέμα: Για την λειτουργία του Περιβαλλοντικού Εργαστηρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Την ώρα που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, διαθέτει άρτια εξοπλισμένο Περιβαλλοντικό Εργαστήριο, που κόστισε 1 εκατομμύριο ευρώ, δαπανά το χρόνο περίπου 400.000 ευρώ για την ανάθεση μετρήσεων σε εξωτερικά εργαστήρια.
Το εν λόγω εργαστήριο βρίσκεται σε εγκαταστάσεις 400 τ.μ., παραχωρημένες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όμως επί πέντε χρόνια παραμένει σε αχρηστία, αφού από το 2010 που ετοιμάστηκε, δε λειτούργησε ποτέ.

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Θέμα: Λήψη μέτρων για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας
Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία Κασσάνδρας δέχονται τη διαχρονική επίθεση στα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα τους αλλά και στις συνθήκες υγείας και ασφάλειας στο χώρο της δουλειάς τους.
Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης από τα 50 στα 55 χρόνια με βάση το νομού Σιούφα το 1993, ενισχύθηκε με νέα αύξηση κατά δύο χρόνια με τους αντιασφαλιστικούς νόμους της τελευταίας τριετίας. Δηλαδή ένας εργαζόμενος χρειάζεται πλέον 37 χρόνια εργασίας μέσα σε δύσκολες και άγριες εργασίες συνθήκες στις υπόγειες στοές, ενώ την ιδία στιγμή σύμφωνα με στοιχεία και μελέτες, ο μέσος ορός ζωής των εργαζομένων στα μεταλλεία βρίσκεται περίπου στα 63 χρόνια. Την ίδια στιγμή το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που προβλέπεται λόγω των παραπάνω συνθηκών, φορολογείται. 

Παρουσίαση των έργων στο 1o ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΕΧΝΗΣ "Το Σκιάχτρο"

Η επίσημη παρουσίαση των έργων του καλλιτεχνικού δρώμενου με τίτλο «Το Σκιάχτρο» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στο Λύκειο Αγίου Νικολάου.
Στο 1ο Μονοπάτι Τέχνης, 30 αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες σηματοδοτούν εικαστικά την διαδρομή Άγιος Νικόλαος – Τζέσμα, δίνοντας μορφή στα σκιάχτρα, χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά ο καθένας. 
Ομιλητές στη χθεσινή εκδήλωση ήταν ο καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ κ.Σωκράτης Δεληβογιατζής και ο Ψυχαναλυτής, Δ/ντης Εργαστηρίων Παραστατικών Τεχνών κ. Ιωάννης Μήτρου.