Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου: 2ο Πανηγύρι της Χαράς

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, διοργανώνει το 2ο Πανηγύρι της χαράς και της χρονιάς 2015, στον αύλειο χώρο του σχολείου. 

Οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς θα παρουσιάσουν με χαρά τις δράσεις της σχολικής χρονιάς, ενώ κλόουν θα σκορπίσουν κέφι, παίζοντας και διασκεδάζοντας με τους μικρούς φίλους. 

Γονείς και φίλοι θα ψυχαγωγηθούν και θα γευτούν εδέσματα που με μεράκι θα ετοιμάσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. 

Σ' ένα ανοιχτό σχολείο για όλους μικροί και μεγάλοι θα χαρούν ένα ξένοιαστο απόγευμα!!!

Παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Χαλκιδικής στους χώρους εργασίας του Αγίου Όρους

Στις 29 Μαΐου η διοίκηση του συνδικάτου προχώρησε σε παρέμβαση στο Πρωτάτο Αγίου Όρους και συγκεκριμένα στον Πρωτεπιστάτη. Αιτία της παρέμβασης ήταν:
1. Εξοντωτικά ωράρια εργασίας
2. Άθλιες συνθήκες εργασίας
3. Ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας
4. Αποκρουστικές συνθήκες διαβίωσης
5.Εξευτελιστικά μεροκάματα
6.Μεγάλο χρονικό διάστημα από πληρωμή σε πληρωμή
Πριν την παρέμβαση στην διοίκηση του Αγίου Όρους έγινε περιοδεία στους χώρους δουλειάς και στους χώρους διαμονής των εργαζομένων. Ακολούθησαν συζητήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τρόποι αντιμετώπιση τους.
Για κάθε ζήτημα αναφερόμαστε αναλυτικά.

Κεράσια "ΣΤΙΒΑΧΤΑΡΗ" στο μπαλκόνι της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ

Και οι περίφημες μαρμελάδες και τα γλυκά από κεράσια του κτήματος "Στιβαχτάρη".

Συγκρίνοντας τα δύο σχέδια συμφωνίας: Μεταξύ εκτέλεσης και αυτοκτονίας

Δόθηκαν στη δημοσιότητα-φυσικά μέσω διαρροών- τα σχέδια συμφωνίας που προτάθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση αφενός και τη θεσμοτρόικα αφετέρου.
Ας πούμε κατ΄ ευθείαν τα πράγματα με τα όνομά τους: Πρόκειται για δύο σχέδια άγριων μνημονίων εργατικής και κοινωνικής δολοφονίας.
Δηλαδή είναι τα ίδια;
Όχι δεν πρόκειται για ταυτόσημα κείμενα, παρά τα πολλά κοινά σημεία τους, ακόμη και τις ίδιες εκφράσεις, που αντανακλούν τις συζητήσεις στα λεγόμενα τεχνικά κλιμάκια.

Εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας της μονάδας Life+ reclaim

Εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας της πιλοτικής μονάδας εξόρυξης αποβλήτων στο ΧΥΤΑ Πολυγύρου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 και ώρα 10:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Πολυγύρου.
Η εκδήλωση οργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων του έργου Life+ reclaim της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2013 με σκοπό την εγκατάσταση και λειτουργία μιας προσωρινής πιλοτικής εφαρμογής σε παραγωγική κλίμακα, προκειμένου να γίνει εξόρυξη απορριμμάτων από υφιστάμενα κύτταρα ενός ΧΥΤΑ στη Β. Ελλάδα (ΧΥΤΑ Πολυγύρου), να διαχωριστούν τα χρήσιμα υλικά και να παραχθούν τα κατάλληλα προϊόντα μετάλλων.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ο Σύλλογος Κρητών Χαλκιδικής «Νίκος Καζαντζάκης» πραγματοποίησε με επιτυχία εκδήλωση, για να τιμήσει την 74η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, η οποία αποτέλεσε ένα από τα συγκλονιστικότερα γεγονότα του Β΄ παγκόσμιου Πολέμου και διήρκεσε από τις 20 Μαΐου ως την 1η Ιουνίου 1941.
Κύριο θέμα της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του νέου βιβλίου του επίτιμου Προέδρου του Συλλόγου Γ. Ι. Ζωγραφάκη «Αναμνήσεις από τον πόλεμο του 1940-41 στην Αλβανία», το οποίο εκθέτει, αξιοποιεί και σχολιάζει γραπτό κείμενο συμπατριώτη τού συγγραφέα, συμπληρωμένο από πρόσφατη αφήγηση άλλου, επίσης συμπατριώτη του.

"ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ" ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΘΩΝΙΑΣ

Με σύμμαχο τον καλό καιρό μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Νικήτης συμμετείχαν στον καθαρισμό της παραλίας Νικήτης, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» που διοργανώνεται από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και συμμετέχει ο Δήμος Σιθωνίας. 
Οι μικροί μαθητές και με αφορμή και τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος έδωσαν ραντεβού στην παραλία της Νικήτης, όπου ο Δήμος Σιθωνίας τους εφοδίασε με γάντια και σάκους απορριμμάτων και ξεκίνησαν να «χτενίζουν» την παραλία καθαρίζοντάς την από τα σκουπίδια. 

"Κανείς δεν επιλέγει να είναι πρόσφυγας..." Τούμπα - Θεσσαλονίκη

Η ΤΟΥΜΠΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΣΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ
Την ώρα που οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ξαναμοιράζουν ζώνες οικονομικών και γεωπολιτικών επιρροών πάνω στον χάρτη, εκατομμύρια κόσμου βλέπουν τις ζωές τους να καταστρέφονται. Έτσι συνέβαινε και συμβαίνει πάντα. Τα κέρδη των ισχυρών αυτού του πλανήτη ήταν πάντα βουτηγμένα στο αίμα ολόκληρων λαών, στηρίζονταν πάντα στην εκμετάλλευση και τη δυστυχία των αδυνάτων.
  Η προσφυγιά, ο ξεριζωμός του κόσμου από τις πατρογονικές εστίες σε αναζήτηση σωτηρίας και αξιοπρεπούς διαβίωσης δεν είναι λέξεις άγνωστες για τον λαό μας. Δεν έχει κλείσει ένας αιώνας από την Μικρασιατική Καταστροφή και την αναγκαστική έξοδο των ελληνικών πληθυσμών από την Ιωνία και τον Πόντο, δεν έχουν συμπληρωθεί ούτε έξι δεκαετίες από την

Όταν η δημοσιογραφία σκουριάζει με χορηγίες

Ο ρόλος των διαπλεκόμενων ΜΜΕ στην υπόθεση της εξόρυξης χρυσού είναι γνωστός και, πέρα από κάθε δικαιολογία, βρώμικος. Έχει επανειλημμένα αποδειχθεί ότι όχι απλώς δεν τηρούνται στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας, αλλά η διαστρέβλωση της αλήθειας πολλές φορές αγγίζει τα όρια του κωμικοτραγικού. Συναυλίες και πορείες με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων ήταν ανύπαρκτες. “Αντικειμενικές αναλύσεις και ρεπορτάζ” για το θέμα, ως αποτέλεσμα πολυήμερων ταξιδιών δημοσιογράφων με τα έξοδα πληρωμένα από την Ελληνικός Χρυσός. Και πλείστα άλλα παραδείγματα, η πλειονότητα των οποίων έχει καταγγελθεί στα αρμόδια δημοσιογραφικά όργανα.

Η πρότασή μας για την προεδρία της ΦΙΦΑ

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος Μπλάτερ, μετά τη χιονοστιβάδα αποκαλύψεων για το σκάνδαλο ΦΙΦΑ! Είναι γενικά παραδεκτό ότι πρέπει, επιβάλλεται να γίνει εξυγίανση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.
Ποιοι όμως μπορούν να τα καταφέρουν; Σίγουρα κάποιοι που έχουν τις ικανότητες και μπορούν να εγγυηθούν την εντιμότητα!
Η πατρίδα μας εν μέσω της οικονομικής κρίσης, εκτιμούμε, ότι μπορεί να βγάλει από την κρίση σκανδάλων το παγκόσμιο ποδόσφαιρο γιατί είναι από τις χώρες που διαθέτει για το σκοπό αυτό πρόσωπα ικανά και έντιμα! Έντιμα και ικανά!
Γιατί όχι κάποιο από τα παρακάτω πρόσωπα να μην διεκδικήσει το τιμόνι της ΦΙΦΑ και να τιμήσει και τη χώρα μας; Οι προτάσεις μας:

Σκουριές: "Να συνταχθεί νέα μελέτη για τους περιβαλλοντικούς όρους"

Έγγραφο καταπέλτη για τις επιπτώσεις των έργων στις Σκουριές, με το οποίο ζητείται η επιβολή πρόσθετων περιβαλλοντικών όρων για την προστασία του δασικού και υδατικού οικοσυστήματος, κατέθεσε η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών του ΥΠΑΠΕΝ χθες στο ΣτΕ, όπου εκδικάζονται 10 προσφυγές (μία των κατοίκων και εννιά της εταιρείας).
Στο έγγραφο προτείνεται η τροποποίηση των Αποφάσεων Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, "ώστε να συνταχθεί ειδική μελέτη επιπτώσεων των αποψιλωτικών υλοτομιών σε συνεργασία με τις υπηρεσίες υδάτων και λαμβάνοντας υπόψη το Διαχειριστικό Σχέδιο Υδάτων της Κ. Μακεδονίας". Για να καταθέσουν υπομνήματα οι συνήγοροι έχουν διορία έως τις 11 Ιουνίου καθώς το δικαστήριο επικαλέστηκε τη συνταξιοδότηση της προέδρου του Αγγελικής Θεοφιλοπούλου στις 30 Ιουνίου.

Αποτελέσματα εκλογών στο Σύλλογο Δασκάλων Χαλκιδικής

Τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής, για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την 84η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ: 
Ψήφισαν 584 
Άκυρα
Λευκά 19
Έγκυρα 560
Έλαβαν:

2 θέσεις εργασίας στον Πολύγυρο


Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων για την υλοποίηση της πράξης «Συντήρηση Τοιχογραφιών Πρωτάτου», που εκτελείται απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους που εδρεύει στον Πολύγυρο Χαλκιδικής

Γ΄ ΚΑΤΟΥΝΕΙΑ 2015 - ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ