Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

3 Ιουνίου 2015 - Αθήνα: Συγκεντρώσεις και πορεία κατά της εξόρυξης χρυσού

Η δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός, καναδικών συμφερόντων, στη Χαλκιδική θα έπρεπε να έχει σταματήσει εδώ και πολύ καιρό. Γιατί είναι καταστροφική, παράνομη, χωρίς κοινωνικά οφέλη και συναίνεση. Αντί γι΄αυτό, η εταιρία συνεχίζει με γρήγορους ρυθμούς την καταστροφή του Κακκάβου. Είναι προφανές ότι η εταιρεία εκμεταλλεύεται κάθε περιθώριο ώστε να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα που θα καθιστούσαν αναπόφευκτη την καταστροφή της Χαλκιδικής. Ταυτόχρονα, περισσότεροι από 350 αγωνιστές διώκονται, με μόνη ουσιαστική κατηγορία ότι αντιστάθηκαν στη λογική “επενδύσεις με κάθε κόστος” και άσκησαν το δικαίωμα να προστατέψουν τον τόπο τους.
Η ευθύνη για την κατάσταση αυτή, βαραίνει τόσο την κυβέρνηση όσο και τη δικαιοσύνη.
Οι δικαστές οφείλουν να αποδώσουν δικαιοσύνη, με βάση τη νομοθεσία, το δημόσιο-κοινωνικό συμφέρον, το κοινό περί δικαίου αίσθημα - και όχι βάσει των συμφερόντων των “επενδυτών”.

Δριβελέγκας: Η διαδικασία της Κωνσταντοπούλου είναι βασανιστική

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Δριβελέγκας, αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής για το θέμα της νέας διοίκησης της ΕΡΤ, σχολίασε επικριτικά τη στάση τόσο της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, την οποία χαρακτήρισε βασανιστική, όσο και αυτήν του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, ο οποίος ψήφισε θετικά για τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ «με δοκιμή».

Πρώτης τάξης εκβιασμός

Είναι ένας πρώτης τάξης εκβιασμός σε βάρος του λαού! Αναφερόμαστε σε αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα, με δηλώσεις πολιτικών παραγόντων της συγκυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων. Μόνο τις τελευταίες μέρες - και ενώ επίσημα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μιλά για αντιλαϊκή συμφωνία με τους εταίρους που είναι θέμα λεπτών, ωρών, ημερών κ.λπ. - δίνουν και παίρνουν παρεμβάσεις του τύπου:

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου Μεσιτών Χαλκιδικής


Εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Μουδανιών

O σύλλογος ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ «ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΟΣΙΑ»
σας προσκαλούμε στην Eκδήλωση μνήμη και τιμής
Άλωση της Πόλης 1453 και της Τραπεζούντα 1461 Ημερομηνία εκδήλωσης είναι ημέρα Σάββατο 30 Μαΐου 2015 Ώρα 19.30 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου (κλειστό θέατρο)
Η ημέρα της Άλωσης συμπίπτει και με την εορτή της προστάτιδας του Συλλόγου μας ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΟΣΙΑ
Στην εκδήλωση συμμετέχουν : 

Επίσκεψη της Βουλευτή Χρ.Ταχιάου στο Δήμο Νέας Προποντίδας

Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κ. Μανώλης Καρράς υποδέχτηκε την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015 στο Δημαρχιακό Μέγαρο τη βουλευτή του Ποταμιού στην Α΄ Θεσσαλονίκης κα Χριστίνα Ταχιάου. 
Η κα Χριστίνα Ταχιάου είναι επικεφαλής και πολιτική υπεύθυνη στον τομέα του Τουρισμού και κατά τη διάρκεια της σύντομης συνάντησής τους με το Δήμαρχο συζήτησαν θέματα που αφορούν την τουριστική προβολή του Δήμου μας και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος στον κλάδο του Τουρισμού.