Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

Παρέμβαση Γιάννη Δριβελέγκα στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Ο Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος αποχωρεί από την ενεργό δράση

Η οικογένεια του Τμήματος Μπάσκετ του ΠΟΜ θέλει να εκφράσει τα συγχαρητήρια της στον υπεύθυνο του τμήματος και προπονητή Αλέξανδρο Παναγιωτόπουλο για την ολοκλήρωση μία πολύ πετυχημένης καριέρας και την αποχώρηση του από την ενεργό δράση ως παίκτης.
Ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΠΟΜ, σε ηλικία 10 χρονών και από την επόμενη κιόλας χρονιά άρχισε να αγωνίζεται με την αντρική ομάδα. Βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα και κατέκτησε μαζί της 3 φορές το Πρωτάθλημα Χαλκιδικής (1992-93, 1994-95, 1996-97).

Η πρώτη φορά

ΠΗΓΗ

Επιτυχίες για το τμήμα στίβου του Α.Ο.Πολυγύρου

Επιμέλεια: Γιάννης Σφυρής
Στον 1ο ημιμαραθώνιο δρόμο 21.1χλμ. και στον 22ο δρόμο υγείας 3χλμ. που διοργανώθηκε στο Βόλο το Σάββατο 23/05/2015, συμμετείχε ο σύλλογος μας με αθλητές του τμήματος στίβου.
Στον ημιμαραθώνιο συμμετείχαν συνολικά 404 αθλητές και στα 3χλμ. 245 αθλητές/τριες.
Tην 3η θέση στη κατάταξη κατέλαβε ο αειθαλής Δημήτρης Καπετάνος στη πόλη που κατοικεί τα τελευταία χρόνια.
7ος γενικής ο Giwrgos Stampoulis και τρίτος στην κατηγορία του.
Πολλά συγχαρητήρια στα παιδια για τις επιτυχίες τους και για τις διακρίσεις που προσφέρουν στον ΑΟΠ.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση στα δικαστήρια Πολυγύρου

Την ώρα που η καταστροφή στο βουνό συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς δημιουργώντας τετελεσμένα, την ώρα που το ΣτΕ εκδίδει αποφάσεις a la carte όποτε η Eldorado Gold τις έχει ανάγκη για επικοινωνιακούς σκοπούς, την ώρα που η καταστολή συνεχίζεται, δεκάδες συναγωνιστές μας σέρνονται σε δίκες και απολογίες με κατηγορίες από απλά πλημμελήματα έως κακουργήματα. Τρία δικαστήρια λαμβάνουν χώρα το επόμενο διάστημα.
Η παρουσία όλων όσων αντιτίθενται στην καταστροφή του τόπου και την ποινικοποίηση της διαμαρτυρίας είναι απαραίτητη και καλούνται να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου.
Πέμπτη 28/5/2015 στις 10:00, έξι άτομα από τη Θεσσαλονίκη, Ιερισσό και Μεγάλη Παναγία, απολογούνται στον ανακριτή για τη συμμετοχή τους στη διαμαρτυρία που έλαβε χώρα στις Σκουριές την 9/9/2012, με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Κ. Καμπάνης για το Α.Τ. Καλλικράτειας

Το ζήτημα τής ασφάλειας και το αίσθημα τής προστασίας, είναι ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα πού απασχολούν την σύγχρονη κοινωνία. Θεωρώ ότι η ανάγκη μιας αυξημένης αστυνόμευσης στην δημοτική ενότητα Καλλικράτειας του Δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, ξεχωρίζει όχι μόνο από άλλες δημοτικές ενότητες, αλλά και από ολόκληρους δήμους και ενώσεις δήμων . Και τούτο συμβαίνει για τον απλούστατο λόγο, ότι η περιοχή της Καλλικράτειας συγκεντρώνει για έξι μήνες πάνω από διακόσιες χιλιάδες πληθυσμό, δηλαδή διπλάσιο πληθυσμό από ολόκληρο τον νομό Χαλκιδικής.

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές: Αρχαία Όλυνθος

Η Εφορεία  Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, που διοργανώνει η Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα πραγματοποιήσει και φέτος την επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» την Παρασκευή 05 Ιουνίου 2015 στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ολύνθου
Πρόκειται για πρόγραμμα ξενάγησης και περιήγησης στα ερείπια της αρχαίας πόλης της Ολύνθου, ισχυρότερης πόλης του Κοινού των Χαλκιδέων και στο φυσικό της περιβάλλον με αφορμή και τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. 
Η αρχαία πόλη της Ολύνθου προσφέρεται για την γνωριμία των μαθητών με τον ιπποδάμειο πολεοδομικό σχεδιασμό, την οργάνωση και τη μορφή των δρόμων, των γειτονιών και των οικιών και τη διαχείριση από τους κατοίκους του φυσικού περιβάλλοντος.

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές: Αρχαία Στάγειρα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους θα πραγματοποιήσει το τριήμερο 5, 6 και 7 Ιουνίου 2015, στον αρχαιολογικό χώρο των αρχαίων Σταγείρων στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, τη δράση με τίτλο "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές".
Πρόκειται για επικοινωνιακή δράση που οργανώνεται από τη Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε πλήθος αρχαιολογικών χώρων και μουσείων σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.
Καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου, από τις 9:00 έως τις 20:00 θα πραγματοποιούνται οργανωμένες περιηγήσεις ομάδων μικρών μαθητών και ενηλίκων επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο με ξενάγηση από ειδικευμένο προσωπικό της Εφορείας μας.

Γιγαντώνεται η δυναμική της ελιάς Χαλκιδικής

Στα 450 εκατ. δολάρια οι εξαγωγές του 2014,
 από αυτά τα 150 εκατ. στις ΗΠΑ
Κερδίζει περιοχές και αγορές στον κλάδο της επιτραπέζιας ελιάς µε σταθερά βήµατα τα τελευταία χρόνια η πράσινη ελιά Χαλκιδικής, που αποτελεί σχεδόν το 55% της ελληνικής παραγωγής και το 43% του συνόλου των εξαγωγών του κλάδου. Ειδικότερα, όσο αυξάνεται η εξωστρέφειά της, εν µέσω οικονοµικής κρίσης, τόσο αυξάνονται και οι καλλιεργούµενες εκτάσεις της, που διευρύνουν τα όρια της παραγωγής της πέρα από τους πατροπαράδοτους νοµούς Χαλκιδικής και Καβάλας.
Επιπλέον, η επιτραπέζια πράσινη ελιά Χαλκιδικής σηµείωσε εξαγωγές που το 2014 έφθασαν τα 450 εκατ. δολάρια, από τα οποία τα 150 εκατ. δολάρια πραγµατοποιήθηκαν στην Αµερική.

Ριζική αναπροσαρμογή του συστήματος φορολόγησης αυτοκινήτων προωθεί το υπουργείο Οικονομικών

Ριζική αναπροσαρμογή του συστήματος φορολόγησης και ταξινόμησης των ΙΧ αυτοκινήτων προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών. 
Όπως ανακοινώθηκε, το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθειά του για τη δημιουργία και παγίωση μιας δικαιότερης και αποτελεσματικότερης φορολόγησης των αυτοκινήτων και ενός γενικότερου εξορθολογισμού του τομέα της αυτοκίνησης, σχεδιάζει:

Ο αρχαίος πολιτισμός της Χαλκιδικής και της Κεντρικής Μακεδονίας στην Ιταλική RAI TV!

Στο πλαίσιο της οργάνωσης προβολής του έτους Αριστοτέλη 2016 (2.400 χρόνια από τη γέννηση του), ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι επισκέψεις των 2 ιταλικών αποστολών που οργάνωσε ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής στα μέσα Μαΐου.

Η πρώτη αποστολή ήταν των 2 διεθνώς αναγνωρισμένων ιταλών αρχαιολόγων: ANDREAS STEINER  CARLO CASI από το περιοδικό ARCHEO, οι οποίοι στη Διεθνή έκθεση BIT στο Μιλάνο το Φεβρουάριο και σε συνομιλίες που είχαν με στελέχη του Οργανισμού, είχαν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον να συμπεριλάβουν στο περιοδικό ένα άρθρο για την αρχαία Όλυνθο και τον Αριστοτέλη.