Τρίτη, 19 Μαΐου 2015

Αέναο χρέος...

«Σχήμα λόγου»...

Χρειάζεται μεγάλο θράσος να λες προεκλογικά ότι θα καταργήσεις το μνημόνιο με ένα νόμο και τέσσερις σχεδόν μήνες μετά τις εκλογές να λες, χωρίς περιστροφές, ότι οι προεκλογικές σου εξαγγελίες ήταν «σχήμα λόγου».
Δηλαδή, ό,τι υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, μεταξύ αυτών και η κατάργηση του μνημονίου, ήταν «φούσκες» για να κλέψει την ψήφο του λαού, όπως και έγινε.

ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Τελικά, το θέμα «υγεία» στη χώρα μας είναι ανεξάντλητο, αλλά κανείς δεν ασχολείται, ίσως γιατί είναι μπλεγμένοι μέσα επιχειρηματίες (βλέπε χορηγοί κομμάτων), πολιτικοί, γραμματείς και φαρισαίοι, και άλλα πετεινά! ΤΑ δε «ΜΜΕ», ΑΥΤΑ και αν δεν το αγγίζουν, γιατί μπορεί αν κάνουν και τέτοιο, να ξυπνήσει ο κοσμάκης που κοιμάται, και τότε θα πάρει και θα σηκώσει ΟΛΟΥΣ εκείνους που θησαυρίζουν από τον ανθρώπινο πόνο.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ σκάνε όλο νέα σκάνδαλα, αλλά περνούν στα «ψιλά», γιατί είπαμε, μια τέτοια «ενημέρωση», θα μεταμόρφωνε τα ΘΥΜΑΤΑ σε ΘΥΤΕΣ, και αυτό δεν συμφέρει ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΟ…..

ΚΚΕ για τις δηλώσεις Τσίπρα στον ΣΕΒ

Από τη μία ο πρωθυπουργός δίνει πλουσιοπάροχες υποσχέσεις στους βιομήχανους για νέα αναπτυξιακά κίνητρα και προνόμια κι από την άλλη εξαπατά τους εργαζόμενους ότι δε θα υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, το οποίο μεταφράζεται σε διατήρηση όλων των παλιών αντιλαϊκών μέτρων και σε νέα ισοδύναμα, όπως η γενικευμένη φοροληστεία που ετοιμάζεται. Ούτε καν τόλμησε να ψελλίσει προς τους βιομήχανους την υπόσχεση για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Διαπιστώσεις...

ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ «’Η ΑΥΤΟ ’Η ΤΙΠΟΤΑ»! 
ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 
Σε πλήρη χρηματοδοτική ασφυξία θέλουν να εξωθήσουν την ελληνική οικονομία οι δανειστές, αξιώνοντας την άνευ όρων υποταγή της κυβέρνησης στα νεοφιλελεύθερα κελεύσματα και στην εφαρμογή αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων.
Μέσα σ’ αυτό κλίμα διεξάγεται το βράδυ της Δευτέρας (18/5) στις 22.30 (21.30 ώρα Βρυξελλών) άλλη μία τηλεδιάσκεψη του Brussels Group.

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ

Η γενοκτονία στο μικρασιατικό Πόντο, όπως και σ΄ όλη την Ανατολή, από τον τουρκικό εθνικισμό, αποτελεί μια από τις “λευκές σελίδες” της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Η αποσιώπηση είχε ηθική και πολιτική σημασία. Δεν αποτίσαμε κατ’ αρχάς τον οφειλόμενο σεβασμό στους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς που εξοντώθηκαν στον μικρασιατικό Πόντο κατά τις εκτεταμένες εθνικές εκκαθαρίσεις που έκαναν οι Νεότουρκοι σωβινιστές(2). Η αποσιώπηση μας στέρησε επιπλέον την δυνατότητα να κατανοήσουμε τις μεθόδους με τις οποίες δημιουργήθηκαν τα έθνη-κράτη και τον τρόπο διαμόρφωσης των σύγχρονων γεωπολιτικών ισορροπιών στην περιοχή μας με την επικράτηση της “νέας τάξης πραγμάτων του 1922“.

Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΜΙΧΟΥ

Ολοκληρώθηκε σήμερα, μετά την εκλογή του νέου προέδρου του Δημ. Συμβουλίου,ο κύκλος της παραίτησης του δημάρχου κ.Μίχου και η αντικατάσταση του από τον μέχρι πρόσφατα Πρόεδρο του Δημ.συμβούλιου κ.Ζουμπά.
Μετά από μόλις οκτώ μήνες θητείας, αφότου αναδείχτηκε η νέα δημοτική αρχή,ο εκλεγμένος Δήμαρχος του δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής παραιτήθηκε και αποχώρησε.