Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

Κανένας συμβιβασμός με την εξαθλίωσή μας!

Τα αστικά επιτελεία φωτογραφίζουν συνεχώς ως απειλή για τη χώρα την καθυστέρηση στην επίτευξη της συμφωνίας με τους δανειστές που «ξαναρίχνει τη χώρα στην ύφεση» με δραστικές αρνητικές συνέπειες για όλους. Και φυσικά, η απειλή φωτογραφίζεται για να υπογραμμιστεί η ανάγκη να «κλείσει γρήγορα η διαπραγμάτευση».
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως η διαπραγμάτευση «κολλάει» στα «σχέδια ορισμένων κύκλων να διαλύσουν την Ευρωζώνη» [sic].

ΚΑΙ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Με αφορμή την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ που πλησιάζει, θα πούμε μερικά πράγματα και θα δούμε δημοσιεύματα – καταγγελίες που έχουν να κάνουν με ασθενείς που πάσχουν από τη συγκεκριμένη νόσο και τα «ανεβοκατεβάσματα» τον ποσοστών αναπηρίας που τους δίνουν στα ΚΕΠΑ…. Να πούμε πρώτα απ’ όλα, η καλύτερα, να ξαναπούμε, πως η ΣΚΠ ΔΕΝ είναι μέσα στη «ΛΙΣΤΑ» με τις 43 παθήσεις, να ξαναπούμε πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΘΗΣΗ ΑΠΛΗΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ, και να ματαξαναπούμε, πως ειδικά οι ασθενείς που πάσχουν από αυτή την ΑΝΙΑΤΗ ΝΟΣΟ, είναι τα ΠΡΩΤΑ στη σειρά θύματα των σφαγείων των ΚΕΠΑ.

Στάση εργασίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ Χαλκιδικής

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Χαλκιδικής συμμετέχει στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας την Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015 από τις 12:00 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου στηρίζοντας την 24ωρη κινητοποίηση της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. και των φορέων που συμμετέχουν σε αυτή, διεκδικώντας:

Πράσινος θησαυρός η ελιά Χαλκιδικής, με εξαγωγές 450 εκατ. δολαρίων

Ένα τεράστιο success story για την οικονομία της Χαλκιδικής αλλά και την εθνική οικονομία, είναι η ελαιοκαλλιέργεια, με την επιτραπέζια χαλκιδικιώτικη ελιά (πράσινη, χονδροελιά, σταφιδάτη) να έχει το 55% του συνόλου της παραγωγής στη χώρα και να πραγματοποιεί εξαγωγές που το 2014 έφθασαν τα 450 εκατ. δολάρια, από τα οποία τα 150 εκατ. δολάρια πραγματοποιήθηκαν στην Αμερική.
Όλο το βάρος της ελαιοκομίας στη Χαλκιδική έχει πέσει στην παραγωγήεπιτραπέζιας ελιάς, λόγω της μεγάλης ζήτησης και των σταθερά

Αθώοι οι 3 από του 4 αγωνιστές που συνελήφθησαν στο Κάκαβο το 2012

Αθώοι κρίθηκαν οι 3 από τους 4 αγωνιστές της Χαλκιδικής που συνελήφθησαν μετά από πορεία στον Κάκαβο. Παράλληλα, ο τέταρτος κρίθηκε ένοχος σε 6 μήνες φυλάκιση για διατάραξη κοινής ειρήνης και σε 4 μήνες για παράνομη οπλοκατοχή.
Μέσω συγχώνευσης οι μήνες φυλάκισης γίνονται 8 με τριετή αναστολή. Παράλληλα του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 300 ευρώ. Σημειώνεται πως θα ασκηθεί έφεση.

Ανακοίνωση - Πρόσκληση της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας


Ανοιχτό Παιδικό Τουρνουά Σκακιού Rapid «Σιθωνία 2015»

23 Μαΐου στο ξενοδοχείο «Γεράνιον» στη Νικήτη
Προκήρυξη αγώνων
Η  Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σιθωνίας σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης- Χαλκιδικής διοργανώνουν Ανοιχτό Παιδικό Τουρνουά Σκακιού Rapid «Σιθωνία 2015».
Χώρος αγώνων: Ξενοδοχείο «Γεράνιον», Νικήτη
Δικαίωμα συμμετοχής:  Όλα τα παιδιά δημοτικού και νηπιαγωγείου (έως 12 ετών)
Σύστημα αγώνων: Ελβετικό 5 γύρων (μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συμμετοχές)

Άγιος Νικόλαος - Καθαρισμός Παραλίας Σχοινιά


ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

Χορηγία Οικονομικής Χρηματοδότησης Διπλωματικής Μεταπτυχιακής Εργασίας


Δήμος Ν.Προποντίδας: Αποτίμηση Εμβολιασμού Ανασφάλιστων Παιδιών

Στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου Νέας Προποντίδας με το πρόγραμμα «Εμβολιά-ζουμε: Παιδιά ανασφάλιστα, όχι απροστάτευτα» της κοινωφελούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ και του Κέντρου Υγείας Ν. Μουδανιών, την Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε ακόμη ένας δωρεάν εμβολιασμός ανασφάλιστων παιδιών. 

Συνολικά εμβολιάστηκαν 19 παιδιά με 31 πολυδύναμα εμβόλια που τα προστατεύουν από 62 ασθένειες. 
Πρόκειται να προγραμματιστούν και άλλοι Εμβολιασμοί στο άμεσο μέλλον, όποτε όσοι

Συνάντηση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) με την Έλενα Κουντουρά

Τις βαθιές ανησυχίες και τον έντονο προβληματισμό του ξενοδοχειακού κόσμου για τις δραματικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στον κλάδο αλλά και στην εθνική οικονομία γενικότερα, η εφαρμογή φοροεισπρακτικών μέτρων που δεν έχουν μελετηθεί ως προς τις επιβαρύνσεις που θα επιφέρουν στο τουριστικό προϊόν και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, μετέφερε στην Αν. Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας κα Έλενα Κουντουρά, το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Τα ρούβλια του αγωγού