Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

Ντνίπρο: Η «σταχτοπούτα» της ακροδεξιάς και ο «δράκος» ολιγάρχης

Το παραμύθι της Ντνίπρο μάλλον δεν έχει «σταχτοπούτα» αλλά μόνο «δράκο» ολιγάρχη με μια στρατιά από φανατικούς ακροδεξιούς «μαχητές του σκότους». 
Το σφύριγμα της λήξης της χθεσινοβραδινής αναμέτρησης ανάμεσα στην Ντνίπρο και την Νάπολι στο “Ολιμπίνσκι” του Κίεβου βρήκε τους χιλιάδες οπαδούς της ουκρανικής ομάδας να πανηγυρίζουν με εισβολή στον αγωνιστικό χώρο και κρατώντας σημαίες, την ιστορική πρόκριση της ομάδας τους στον τελικό του Europa League.

Όταν οι φονιάδες του NATO βαράνε το ζουρνά για να χορεύει ο Κοτζιάς….

Ασφαλώς οι περισσότεροι θα θυμούνται αυτό που είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας, πριν τις εκλογές, αναφερόμενος στη στάση μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των αγορών:
«Εμείς θα βαράμε το νταούλι και αυτοί θα χορεύουνε, δεν θα παίζουνε αυτοί το ζουρνά και εμείς θα χορεύουμε».
Ως προς αυτό, ας κάνουμε λίγο υπομονή μέχρι το φινάλε του τραγικού χορού στον οποίο έχει οδηγήσει εκείνη η φοβερή στρατηγική «ούτε ρήξη, ούτε υποταγή»
Υπάρχουν όμως και άλλοι χοροί!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η «ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ» ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΙΣΧΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΠΝΙΞΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΕΙΡΑΜΑ 
ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ECONOMIST (15/5)
«Δεν είναι η ''καταραμένη'' αριστερά το πρόβλημα για την Ευρώπη. Οι ευρωενωσιακές αδιαλλαξίες είναι που προκαλούν τα αδιέξοδα στις διαπραγματεύσεις και όχι οι δήθεν αναχρονιστικές εμμονές της χώρας μας», σημείωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στο συνέδριο του Εconomist.

Π.Γ ΣΥΡΙΖΑ: Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι και κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού

Από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε η κυβέρνηση, κατέστη σαφές- τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας- ότι η εντολή του ελληνικού λαού είναι δεσμευτική και αποτελεί την πυξίδα στις διαπραγματεύσεις.
Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι και κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού, εκφράζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των αγροτών και της νεολαίας. Εκφράζουν την ανάγκη της χώρας να μπει σε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης, με πυρήνα της την κοινωνική δικαιοσύνη και την αναδιανομή του πλούτου.

Aποχαιρετιστήρια εκδήλωση των τελειόφοιτων του Γυμνασίου Αρναίας

Κασσάνδρα Χαλκιδικής - ΠΥΡΟΣΦΑΙΡΕΙΑ 2015


ΠΕΡΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Εδώ είμαστε και πάλι φίλοι μου, με ένα ακόμα ΠΑΡΑΛΟΓΟ από τα εκατοντάδες που συμβαίνουν στα ΚΕΠΑ και που καταγγέλλουν οι ασθενείς, αλλά δυστυχώς κανείς δε δίνει σημασία, γιατί έτσι είναι το σύστημα, έτσι το αποφάσισαν οι….. «νομοθέτες» και οι ΑΣΧΕΤΟΙ.
Χθες είχα τηλεφωνική επικοινωνία με δυο ασθενείς οι οποίοι πέρασαν πρόσφατα από ΚΕΠΑ, και ως εκ θαύματος, ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΚΑΝ από τις παθήσεις τους, αφού έτσι αποφάσισαν κάποιοι διευθυντές βάσει του νόμου πάντα… Καλά είχε πει κάποιος πως στη χώρα μας, ΟΛΑ τα παράλογα γίνονται «βάσει του νόμου»….. Μου είπαν λοιπόν οι φίλοι, τα ίδια που διάβασα και