Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

Συντονιστικό: Επίθεση υπαλλήλων της Ελληνικός Χρυσός σε συναγωνιστή, στη Μ.Παναγία


Εχθές (29/04) τα ξημερώματα, συναγωνιστής μας από τη Μεγάλη Παναγία δέχτηκε σωματική και λεκτική επίθεση από 5 υπαλλήλους της Ελληνικός Χρυσός, ενώ ήταν μόνος του. Οι υπάλληλοι του επιτέθηκαν όλοι μαζί, βρίζοντάς τον χυδαία, και τον χτύπησαν προκαλώντας σοβαρό τραυματισμό στο μάτι του. Το επεισόδιο έληξε όταν έφτασαν στο σημείο περίπου 20 συναγωνιστές και οι τραμπούκοι αποχώρησαν.
Πρόκειται για άλλο ένα περιστατικό άσκησης βίας από υπαλλήλους της Ελληνικός Χρυσός σε βάρος ανθρώπων του κινήματος. Είναι αφελές να θεωρήσει κανείς ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά.

Γ. Μίχος: Απολογισμός και αίτια παραίτησής μου

Προσωπική Δήλωση Δημάρχου Αριστοτέλη κ. Ιωάννη Μίχου
Σε συνέχεια της ανακοίνωσης με την οποία άνοιξα τη διαδικασία για την διαδοχή μου στη θέση του δημάρχου του δήμου Αριστοτέλη θα ήθελα να παραθέσω έναν συνοπτικό απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής από την 1η Σεπτέμβρη 2014 και μέχρι σήμερα όπως επίσης να αναφερθώ στα προβλήματα στις αιτίες και γενικότερα στο κλίμα που με οδήγησε στην απόφασή μου.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1η Μάη 2015 : Να πάρουμε πίσω ότι μας έκλεψαν

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης, στους οποίους οφείλεται το σύνολο των κατακτήσεων και δικαιωμάτων της – όλων αυτών που τόσα χρόνια αφαιρούνται και κατεδαφίζονται. Η Πρωτομαγιά του 2015 μπορεί και πρέπει να σαλπίσει το σύνθημα: Όχι άλλη απελπισία, ούτε άλλη αναμονή! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ – για να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τις τύχες τους στα χέρια τους!
Τρεις μήνες μετά τις εκλογές οι εξελίξεις αποδεικνύουν  ότι:

Ο Πολυγυρινός ποιητής Βαλάντης Βορδός παρουσιάζει το έργο του στο 2ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο πλαίσιο της 12ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης -σε συνέχεια του 1ου Φεστιβάλ που διοργανώθηκε τον Δεκέμβρη του 2011 από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου- διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών.
Με το σύνθημα Νέοι άνθρωποι – Νέες φωνές παρουσιάζεται ένα διήμερο φεστιβάλ όπου 23 έλληνες και 4 ξένοι πεζογράφοι και ποιητές, με έναν ή δύο τίτλους στο ενεργητικό τους, προτείνονται από έγκριτα ηλεκτρονικά και έντυπα περιοδικά ώστε να εκπροσωπήσουν τη νέα γενιά της λογοτεχνίας. 

Η Ελληνικός Χρυσός σχετικά με την σύσκεψη για την ειρήνευση στον Δήμο Αριστοτέλη

Δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ελληνικός Χρυσός, κ. Μιχάλη Θεοδωρακόπουλου, αναφορικά με την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στον Πολύγυρο, με θέμα την ειρήνευση στον Δήμο Αριστοτέλη:
«Σε σχέση με την σύσκεψη που οργανώθηκε την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητάς Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα την ειρήνευση στην περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη, διευκρινίζεται ότι η Ελληνικός Χρυσός δεν έλαβε επισήμως καμία πρόσκληση ή ειδοποίηση για συμμετοχή σε αυτήν.

Μήνυμα Αποστόλου Πάνα, με αφορμή την επέτειο της Πρωτομαγιάς

Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελεί μια διαχρονική αξία στους αγώνες του εργατικού κινήματος, σήμερα οι αγώνες αυτοί είναι πιο επίκαιροι από ποτέ καθώς μέσα από τη κρίση την ανεργία και τα προβλήματα του τόπου μας υπάρχει πλέον η ανάγκη να κατευθυνθεί η χώρα στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη. Ο συμβολισμός της σημερινής ημέρας πρέπει να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για ένα καλύτερο αύριο.

Δήμος Αριστοτέλη: Χρήση Αιγιαλού-Παραλίας

Από το Δήμο Αριστοτέλη ανακοινώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες, που έχουν το δικαίωμα και επιθυμούν να κάνουν χρήση αιγιαλού και παραλίας στο Δήμο Αριστοτέλη, σύμφωνα με την ΚΥΑ ΔΔΠ0005159/586ΕΞ2015/07-04-2015 (ΦΕΚ 578/09-04-2015), θα πρέπει να προσέλθουν στο Δημαρχείο στην Ιερισσό (Γραφείο Αδειοδοτήσεων), για να υποβάλουν την αίτησή τους.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2377 3 50010

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τη διασφάλιση της λειτουργίας των μαθητικών κατασκηνώσεων

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ, για τον κ. Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, την επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής «ο Αριστοτέλης» με την οποία ζητούν να διασφαλιστεί η λειτουργία των μαθητικών κατασκηνώσεων του Υπουργείου Παιδείας, στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής, και να διατεθούν τα απαραίτητα κονδύλια.
Η Επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής «ο Αριστοτέλης»:

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες, επαγγελματίες
Μετανάστες, πρόσφυγες
Νέοι και νέες
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας, από το Σικάγο, το Μάη του 36 ως την Καισαριανή, μέχρι τις μέρες μας. Τιμάμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα. Από το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία, την υγεία, τους αγώνες για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Δήμος Ν. Προποντίδας: Σχέδιο δράσης καταπολέμησης κουνουπιών

Λαμβάνοντας υπόψη του ανωτέρου σχετικού της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σας ενημερώνουμε ότι το φετινό πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών αποτελεί συνεχιζόμενο έργο, και αφορά την τριετία 2014-2015-2016. Δεδομένης της ολοκλήρωσης του περσινού προγράμματος και της αποπληρωμής του, οι νέες προκηρύξεις καλύπτουν ένα πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που εκτείνεται σε δύο έτη και αφορούν στα έτη 2015-2016. Οι προκηρύξεις της διετίας 2015-2016 για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν τίτλο:

Γ.Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων ο Γρηγόρης Τάσιος

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων ανακοινώνει ότι σε συνέχεια των αρχαιρεσιών της 22ας Απριλίου 2015, σήμερα 29-4-15 το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας συγκροτήθηκε σε σώμα, ως ακολούθως:

Πορεία 1η Μάη 2015, 10.30 στην Καμάρα

129 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών του Σικάγο, η εργατική τάξη και ο λαός της χώρας μας, βρίσκεται ακόμα απέναντι στο ίδιο ιμπεριαλιστικό - καπιταλιστικό σύστημα εκμετάλλευσης.
Αυτό που τα τελευταία χρόνια έχει εξαπολύσει μια βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού μας,
με στόχο να του στερήσει αυτά που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα εδώ και πάνω από έναν αιώνα.

ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ