Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Αεροφωτογράφηση - αεροκινηματογράφηση από την IMAGE GROUP (Πολύγυρος)

Που νομίζετε πως πάτε;

Ο λαός απαιτεί...

Διαβάστε την "ιστορία" ΕΔΩ

Σ.Α. Στρατωνίου-Μαχητές Δόξας Πεύκων 71-65, Β΄ Εθνική

ΣτΕ: Να προχωρήσει το εργοστάσιο εμπλουτισμού μεταλλευμάτων στις Σκουριές

Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή εργοστασίου εμπλουτισμού μεταλλευμάτων στην θέση Σκουριές του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής από την Ανώνυμη Εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός». 
Η εταιρεία είχε προσφύγει στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας και ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Κεντρικής Μακεδονίας (της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης) με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα της επίμαχης εταιρείας σχετικά με «την έγκριση παρέκκλισης» κατασκευής κτιριακών εγκαταστάσεων της μονάδας εμπλουτισμού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Στις αρχές Ιουνίου απολογείται ο Β. Μαρινάκης

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί για βαρύτατες κατηγορίες όπως η διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ζήτησε και έλαβε μέσω του συνηγόρου του, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, την οποία χειρίζεται ο ανακριτής διαφθοράς Γ. Ανδρεάδης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μαρινάκης θα απολογηθεί τελικά στις αρχές Ιουνίου για το θέμα της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία -κατά το πόρισμα του εισαγγελέα Αρ. Κορέα- λυμαινόταν το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, στήνοντας αγώνες.

Από 1η Μαΐου, ανοίγει τις πύλες του το Ikos Olivia στη Γερακινή

Πρόκειται για το διάσημο πρώην Gerakina Beach, το οποίο βρίσκεται σε μια υπέροχη έκταση 90 στρεμμάτων και ανακατασκευάστηκε πλήρως από τους νέους ιδιοκτήτες Σάνη ΑΕ και Oaktree Capital με μία επένδυση της τάξης των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες ανέθεσαν στην εμπειρότατη Άκτωρ ΑΤΕ του Ομίλου Ελλάκτωρ το εγχείρημα της ριζικής ανακαίνισης της μονάδας.

Δύο Μαθήτριες του Γυμνασίου Πολυγύρου με μεγάλες διακρίσεις το σχολικό έτος 2014-2015

Ο Δ/ντής του Γυμνασίου Πολυγύρου και τα μέλη του Συλλόγου διδασκόντων καθηγητών αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τα ειλικρινή και θερμά τους συγχαρητήρια  για τις μεγάλες διακρίσεις  που πέτυχαν δύο μαθήτριες του Γυμνασίου. Η κ. Χ. Καλλιόπη σε μαθηματικό διαγωνισμό και η κ. Β. Στεργιάνα Τσόπελα σε λογοτεχνικό διαγωνισμό. Συγκεκριμένα, 
 Η μαθήτρια Χ. Καλλιόπη της Β’ Γυμνασίου, διακρίθηκε μεταξύ των συμμετεχόντων στον Πανελλήνιο διαγωνισμό «Θαλής» που οργανώθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρία (ΕΜΕ) και  είχε την ευκαιρία να διαγωνιστεί και στην επόμενη φάση.

Πολύγυρος: Ξεκίνησε η ψηφιοποίηση του Αρχείου Στέφανου Κότσιανου

Ο Δήμος Πολυγύρου και ο Σύλλογος Φίλων Ιδρυμάτων Στέφανου Κότσιανου, γνωστοποιούν στον λαό του Δήμου αλλά και ολόκληρης της Χαλκιδικής, ότι άρχισε να υλοποιείται το σημαντικό έργο της ψηφιοποίησης του Αρχείου Στέφανου Κότσιανου, ως έργο ενταγμένο στο Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση».
Από τη φύση του, το έργο αυτό, όταν ολοκληρωθεί, θα αποτελέσει ιστορικό και πολιτιστικό αρχείο της Χαλκιδικής και πέραν αυτής (σύνολο ή μεγάλο μέρος όλων των παλαιότερων εφημερίδων της Χαλκιδικής, όλων των βιβλίων του Στ. Κότσιανου αλλά και βιβλίων άλλων συγγραφέων της Χαλκιδικής, εγγράφων, επιστολών, κωδίκων κλπ).

Ο διάδοχος του Γιάννη Μίχου στο Δήμο Αριστοτέλη

Μετά την παραίτηση του Δημάρχου Αριστοτέλη, Γιάννη Μίχου, το ενδιαφέρον των Δημοτών, και όχι μόνο, στρέφεται στο όνομα του  διαδόχου του.
Είναι θέμα λίγων ημερών να αποφασίσει το "Κίνημα Ανάπτυξης"
Υποψηφιότητες δεν έχουν εκδηλωθεί ακόμα, ονόματα όμως ακούγονται και διαβουλεύσεις σίγουρα θα γίνονται.... 
"Κυρίαρχοι" στο θέμα της διαδοχής είναι:

Α.Ο.Πολυγύρου: Είμαστε πια πρωταθλητές.

Επιμέλεια: Γιάννης Σφυρής
Η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επιτυχία σε ομαδικό άθλημα του ΑΟΠ πραγματοποιήθηκε με την νίκη της ομάδας μας μέσα στη Νεάπολη με σκορ 66-71.
Ο Αθλητικός Όμιλος Πολυγύρου αναδείχθηκε και μαθηματικά , δυο αγώνες πριν λήξει η σεζόν Πρωταθλητής Γ΄Εθνικής Κατηγορίας για πρώτη φορά στην ιστορία του και φυσικά πανηγυρίζει την άνοδο στην Β΄Εθνική.