Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

Επίσημη ανακοίνωση παραίτησης του Δημάρχου Αριστοτέλη, Γιάννη Μίχου

Προσωπικές και επαγγελματικές αρμοδιότητες και υποχρεώσεις, σε ένα αβέβαιο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον, με οδηγούν για το καλό του τόπου και της παράταξης, να κάνω έγκαιρα ένα βήμα πίσω, ανοίγοντας τη διαδικασία διαδοχής μου στο Δήμο Αριστοτέλη.
Παραμένω πιστός στις αξίες που γέννησαν το «Κίνημα Ανάπτυξης», την ενότητα, τη δημιουργία και το δίκαιο αγώνα για να μην μετατραπεί η περιοχή μας σε τόπο βαριάς βιομηχανικής εκμετάλλευσης.

Παραιτείται ο δήμαρχος Αριστοτέλη

Ο κ. Μίχος φαίνεται να επικαλέστηκε 
τόσο  προσωπικούς
όσο και επιχειρηματικούς λόγους.
Σε μία αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε χτες ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Γιάννης Μίχος, ο οποίος κοινοποίησε στα μέλη της παράταξής του και στο συντονιστικό ενάντια στα μεταλλεία χρυσού την πρόθεσή του να παραιτηθεί, μόλις λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι ακριβείς λόγοι για τους οποίους προέβη στην απόφαση αυτή και αν υπάρχει κάποια σύνδεση με τις επικείμενες εξελίξεις στις Σκουριές και τις πιέσεις που του έχουν ασκηθεί να πάρει θέση.

Το τραγούδι της Άνοιξης

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Χαλκιδικής συμμετέχει, την 1η του Μάη, στην απεργία του Π.Α.ΜΕ.

Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Χαλκιδικής
 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2015
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ-ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Εργάτες, εργάτριες, άνθρωποι της βιοπάλης, άνεργοι, άνεργες, νέοι και νέες: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας να τιμήσουμε ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ που ανάλωσαν κάθε ικμάδα ενεργητικότητας και θυσιάστηκαν ανοίγοντας δρόμους για αγώνες και κατακτήσεις της εργατικής τάξης, που οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου τις ποδοπατούν στο όνομα <<της ανταγωνιστικότητας>> ή <<του Δημοσίου συμφέροντος>>ή <<του πατριωτικού καθήκοντος>> ανάλογα με την ψευτοπροσωπίδα που φοράει η κάθε μία από αυτές για να παραπλανήσει, ή να αποκοιμίσει, ή να εκβιάσει το λαό.

Συναντήσεις του ΔΣ της ΚΕΔΕ με πολιτικούς αρχηγούς

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης και εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Σιθωνίας και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, Ιωάννης Τζίτζιος, συναντήθηκαν σήμερα για το θέμα με τον α΄ αντιπρόεδρο της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλο, τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Ιωάννη Πλακιωτάκη, τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο, προκειμένου να τους ενημερώσουν για την κάθετη αντίθεση της ΚΕΔΕ στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία οι δήμοι υποχρεώνονται να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Συνάντηση αντιπροσωπείας από τη Μολδαβία με το Δήμαρχο Αριστοτέλη

Aντιπροσωπεία από τη Μολδαβία αποτελούμενη από την Υφυπουργό Παιδείας, Angela Zibrou, την Αντιπεριφερειάρχη του Κισινάου (πρωτεύουσας της χώρας) Tatiana Nagnibeda – Tverdojleb, και της Γραμματείας της Eugenia Antoci που περιοδεύει στη Χαλκιδική, και συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής (ΑΝΕΤΧΑ) Γιώργος Πασαλής, επισκέφθηκε χθες το Δήμαρχο Αριστοτέλη κ. Ιωάννη Μίχο στο Δημοτικό Μέγαρο Ιερισσού.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Χαλκιδικής για την ΠΝΠ

Με την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική διαδικασία της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση επέλεξε να μεταφέρει υποχρεωτικά όλα τα ταμειακά διαθέσιμα των Ο.Τ.Α. στην Τράπεζα της Ελλάδος, με εξαίρεση τα κεφάλαια που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών αναγκών του επομένου δεκαπενθημέρου, καθώς και τα κεφάλαια που έχουν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Κοινό Δελτίο Τύπο των Σωματείων Εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας...

Αναφορικά με την απάντηση που έδωσε χθες στην δημοσιότητα η Ελληνικός Χρυσός σχετικά με την εξώδικο διαμαρτυρία των Σωματείων στις 22/04/2015
«Απαιτούμε να μάθουμε ΤΩΡΑ γιατί δεν ελέγχονται οι άδειες: τι εκκρεμεί, τι λείπει και από ποιόν. Δεν θα ανεχτούμε να μείνουμε άνεργοι λόγω ΜΗ …ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ»
Χαλκιδική 24 Απριλίου 2015,
Μετά την διαμαρτυρία μας μπροστά από το ΥΠΑΠΕΝ, μπροστά από την Βουλή και στους δρόμους της Αθήνας, και την «απάντηση»

Απάντηση δεν υπήρξε από τον Δήμο Ν. Προποντίδας, συμπερασματικά...

Την Κυριακή το βράδυ λάβαμε μία καταγγελία από υπάλληλο του Δήμου Ν. Προποντίδας και αμέσως με e-mail (στο Δήμαρχο, τον Γ.Γραμματέα και το Γραφείο Τύπου) ζητήσαμε διευκρινίσεις για το θέμα. Απάντηση μέχρι σήμερα δεν πήραμε!
...Αφού δε δόθηκε απάντηση εμείς θεωρούμε ότι τα όλα "βαίνουν ορθώς"... και το θέμα λήξαν!

Κινητοποίηση Δήμου Νέας Προποντίδας

O Δήμος Νέας Προποντίδας συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ θα προχωρήσει σε συμβολικό κλείσιμο του Δήμου σήμερα Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 από τις 12:00 έως τις 3:00 το μεσημέρι με εξαίρεση τις κοινωνικές υπηρεσίες (παιδικούς σταθμούς, βοήθεια στο σπίτι κλπ.) και οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν έξω από τα δημοτικά καταστήματα, ως ένδειξη συμπαράστασης και στήριξης στις κινητοποιήσεις της Αυτοδιοίκησης.