Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλονίκης για την ΠΝΠ

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου – μια γνωστή και πολλές φορές καταδικασμένη αντιλαϊκή πρακτική - η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βάζει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα δήμων, περιφερειών και άλλων δημόσιων οργανισμών, για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών και να εξυπηρετήσει το κρατικό χρέος. Αυτή η εξέλιξη θα σημάνει την περαιτέρω περικοπή κοινωνικών δαπανών και την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων (παιδικοί σταθμοί, καθαριότητα, κοινωνικές δομές και υπηρεσίες κλπ.), ενώ ναρκοθετεί συνολικά την ομαλή λειτουργία του Δήμου, ακόμα και στο επίπεδο της μισθοδοσίας των εργαζόμενων του.

Πολύγυρος 30/4: Ημερίδα με θέμα: "Η διαχείριση του άγχους των σχολικών εξετάσεων και ο ρόλος της οικογένειας"


4ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιερισσού "Ο ΚΛΕΙΓΕΝΗΣ"

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Από το Ταμείο του Δήμου Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι ξεκίνησε η εφαρμογή του Ν. 4321/2015 (Φ.Ε.Κ. 32/ τεύχος Α΄ /21-3-2015), που προβλέπει ρύθμιση όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους Δήμους.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στο Ταμείο του Δήμου Πολυγύρου έως τις 26 Μαΐου 2015, για να τακτοποιήσουν τυχόν οφειλές τους.
Οι οφειλές μπορούν με βάση τον παραπάνω νόμο να εξοφληθούν:
α. εφάπαξ, με 100% απαλλαγή από προσαυξήσεις
β. με δόσεις, από 2 μέχρι 100, και υπάρχει ανάλογα έκπτωση στις προσαυξήσεις. Σημειώνεται ότι όσο λιγότερες οι δόσεις τόσο μεγαλύτερη είναι και η έκπτωση στις προσαυξήσεις.

Σάρτη - Πανήγυρις Αγίου Γεωργίου 2015

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων της πανήγυρις του Αγίου Γεωργίου
Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 και ώρα 17:00 μ.μ.
Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Γεωργίου.
Θα ξεκινήσουμε από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και θα καταλήξουμε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου όπου και θα τελέσουμε πανηγυρικό εσπερινό.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η Κυβέρνηση στέλνει τα αποθεματικά των ΟΤΑ και των Οργανισμών στη μαύρη τρύπα του χρέους

Χτες η κυβέρνηση προχώρησε σε μια ακόμη πράξη του δράματος που λέγεται "παράδοση στους δανειστές": εξέδωσε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σύμφωνα με την οποία μεταφέρονται υποχρεωτικά όλα τα αποθεματικά και τα ταμειακά διαθέσιμα των Οργανισμών του δημοσίου, Δήμων και Περιφερειών στην Τράπεζα της Ελλάδας, και μάλιστα αναδρομικά, από 17/3/2015! Τα ασφαλιστικά Ταμεία, ούτως ή άλλως, στέλνουν τα αποθεματικά τους στην ΤτΕ με τις αποφάσεις των (διορισμένων από την κυβέρνηση) Διοικητικών Συμβουλίων, όπως ο ΟΑΕΔ που μετέφερε εκεί χρήματα από το Ταμείο ανεργίας.

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ για τα αποθεματικά Δήμων & Ασφαλιστικών φορέων

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάζει χέρι, και μάλιστα αναδρομικά από 17 Μαρτίου, στα ταμειακά διαθέσιμα των δημόσιων οργανισμών όπως Νοσοκομεία, Δήμους, τις Περιφέρειες, ΟΑΕΔ κ.λ.π. Ταυτόχρονα ζητάει και αυτή όπως και οι προηγούμενες «μνημονιακές» κυβερνήσεις την λεηλασία των αποθεματικών και ταμειακών διαθέσιμων από τα ασφαλιστικά ταμεία. 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΟΧΙ σε νέο μνημόνιο


Παλαιόχωρα : Θεατρική παράσταση 25/4


Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1967

Σαράντα οκτώ χρόνια μετά την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας, διδασκόμαστε, θυμόμαστε, τιμάμε τους αγωνιστές, τα θύματα της χούντας. Είμαστε περήφανοι για τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τους αγωνιστές που πήραν μέρος στην αντιδικτατορική πάλη, που έμειναν όρθιοι και αλύγιστοι στα κρατητήρια, στα βασανιστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, στις φυλακές και τις εξορίες.
Η δικτατορία, στη χώρα μας, επιβλήθηκε έχοντας τη στήριξη τμημάτων της πλουτοκρατίας, κέντρων της αστικής εξουσίας, των ΗΠΑ. Η επιβολή της δικτατορίας επιβεβαιώνει ότι η αστική τάξη και το κράτος της δε διστάζουν να στηρίξουν στρατιωτικά και πολιτικά πραξικοπήματα, να καταλύσουν την αστική δημοκρατία και τη νομιμότητα, που οι ίδιοι καθιέρωσαν, όταν αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, τις ανάγκες του συστήματος.

Πολύγυρος: 11ο Αντάμωμα Χορευτικών ομάδων


Επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ, στη Βουλή, για την άμεση πραγματοποίηση δακοκτονίας

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσε  ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκηςαπαιτώντας άμεσα μέτρα για να πραγματοποιηθεί έγκαιρα η δακοκτονία και με επιστημονικά ορθολογικό τρόπο για να είναι αποτελεσματική. 
Αναλυτικά, το κείμενο της ερώτησης:

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την άμεση απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην Ν. Τρίγλια

Επίκαιρη Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου, απαιτώντας την Άμεση απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην Νέα Τρίγλια του Δήμου Νέας Προποντίδας στην Π.Ε. Χαλκιδικής. 
Αναλυτικά, το κείμενο: