Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

Aπό πότε είναι «αριστερό» να αλλοιώνεται το περιεχόμενο της λαϊκής ψήφου;

Νίκος Μπογιόπουλος
ΕΣΧΑΤΩΣ ακούμε ότι ό ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει τη γραμμή του «έντιμου συμβιβασμού» με τους δανειστές (χωρίς, όμως, να προσδιορίζει το είδος του συμβιβασμού). Η επιλογή αυτή, λένε, απορρέει από το γεγονός ότι στις εκλογές πήρε από τον λαό εντολή «παραμονής στο ευρώ και την Ε.Ε.».

Τελική ευθεία

Η «Βιωσιμότητα» του ασφαλιστικού συστήματος

Το ξεκίνημα του 2015 έφερε τη χώρα μας σε κατάσταση πολιτικής ανασυγκρότησης, οικονομικής  σύγχυσης και ευρωπαϊκής αναζήτησης. Η εκλογή νέας κύβερνησης άλλαξε την ατζέντα των οικονομικών συζητήσεων σχετικά με το δανεισμό της Ελλάδας από τρίτους και τη βιωσιμότητα της δημοσιονομικής δραστηριότητας της χώρας. Σε συνδυασμό με αυτό, παρατηρήθηκε η κατάρρευση της ψυχολογίας των ενεργών οικονομικά πολιτών, λόγω της υπερφορολόγησης και της μείωσης των χρηματικών αποθεμάτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα την ουσιαστική «απαγόρευση» δανεισμού του κράτους από τα ιδιωτικά και μη πιστωτικά ιδρύματα της χώρας.

Η ΥΓΕΙΑ ΞΕΨΥΧΑ

Εδώ και χρόνια, φωνάζουμε για τα ΧΑΛΙΑ της υγείας, λέμε πως ο κάθε ΑΝΙΚΑΝΟΣ της έριχνε και από μια μαχαιριά . Ήρθαν και οι μνημονιακές πολιτικες, που στα πλαίσια τους άρχισε ένα άλλο ΣΦΑΓΕΙΟ, αυτό των περικοπών, είχαμε και τα τρελά πάρτι προμηθειών, και τώρα…….
Διαβάζουμε την είδηση…..
«Αντίστροφη μέτρηση στη δημόσια υγεία;
Γράφει:  ΙΟΚΑΣΤΗ ΑΛΕΙΦΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Την κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, προέβλεψε ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας. Στο 2ο εξάμηνο του έτους θα αναζητηθεί λύση για τη χρηματοδότητή τους.

Γ΄ Εθνική, Απόλλων Αρναίας - Εθνικός Αλεξανδρούπολης 1-1

“Όταν δεν ξέρεις ποιος το έκανε, δες ποιον βολεύει”

Τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα, κάηκε αυτοκίνητο στα Νέα Ρόδα, που ανήκει σε εργαζόμενο της Ελληνικός Χρυσός.
Πέραν του ότι αυτή η πράξη είναι καταδικαστέα, οφείλουμε με ψυχραιμία να εξετάσουμε ποιόν βολεύει. Πρόκειται για άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα της προσπάθειας δημιουργίας εμφυλιακών καταστάσεων στη Β.Α. Χαλκιδική.

Μεταλλωρύχοι Χαλκιδικής: " Θεωρούμε συμπαραστάτες μας την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Αλέξη Μητρόπουλο"

Κάτι αλλάζει…
Την επαύριο της μεγαλειώδους διαδήλωσής μας στην Αθήνα και της συνάντησής μας με την πρόεδρο της βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου καθώς και τον Α’ αντιπρόεδρο κ. Αλέξη Μητρόπουλο, τους θεωρούμε συμπαραστάτες μας στο δίκαιο αγώνα μας για το ευ ζην. Κρατήσαμε την δέσμευσή τους ότι θα θέσουν το θέμα αρμοδίως στον Πρωθυπουργό.

Γιατί μου έμαθαν ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι κάτι "πολύ κακό" ;

Κυβέρνηση: Υποχρεωτική η μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των φορέων του Δημοσίου, όχι των ασφαλιστικών ταμείων
Με αυτό τον τρόπο οι φορείς εξασφαλίζουν την πιο αποδοτική τοποθέτηση των ταμειακών τους διαθεσίμων, τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου.
Αναλυτικότερα το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει για τα ταμειακά διαθέσιμα ότι: 
«Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προωθεί η κυβέρνηση γίνεται υποχρεωτική η μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των φορέων του Δημοσίου –και σε καμία περίπτωση των Ασφαλιστικών Ταμείων- στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, ώστε να χρησιμοποιηθούν αν χρειαστεί για την έκδοση repos, δηλαδή τίτλων βραχυπρόθεσμου (έως 15 ημέρες) δανεισμού του κράτους.

ΕΤΣΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΙΑ ΤΑ ΣΥΚΑ-ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΑΦΗ-ΣΚΑΦΗ

Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΣΟΥΛΤΑΝΙΔΟΥ*
Πέρασαν ήδη πεντέμισι χρόνια μνημονίων, χρόνια που τα αφήσαμε πίσω μας μέσα από μια μεγάλη ανατροπή, αλλά ακόμη μας τυραννούν οι επιπτώσεις τους, οι νόμοι τους, η ανεργία, η πείνα, η κατεστραμμένη δημόσια υγεία και παιδεία, η φτώχεια, η μιζέρια. Χρόνια αγώνων, χρόνια των πλατειών, των αυθόρμητων ακτιβισμών, αλλά και της άγριας καταστολής, των χημικών, των συλλήψεων.
Πολλοί συμπολίτες μας δεν άντεξαν, έδωσαν τέλος στη ζωή τους, γιατί επιζητούσαν έναν βίο με αξιοπρέπεια κι όχι έναν βίο αβίωτο για τους ίδιους και τους δικούς τους.

Ο Δήμος Αριστοτέλη καταδικάζει το περιστατικό εμπρησμού οχήματος εργαζόμενου στα μεταλλεία

Ανακοίνωση του Δήμου Αριστοτέλη Σχετικά με τον εμπρησμό οχήματος εργαζόμενου στα μεταλλεία στα Ν. Ρόδα στις 20-4-2015.
Για άλλη μια φορά, ως Δημοτική Αρχή είμαστε στη δυσάρεστη θέση να αναφέρουμε και να καταδικάσουμε περιστατικό βίας σε βάρος συνδημότη μας, που όπως έχουμε ξαναπεί δυσφημεί τον τόπο μας και στιγματίζει το Δήμο. Καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός και δηλώνουμε ότι πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στη δυσάρεστη κατάσταση που βρίσκεται η περιοχή.

Χάθηκε μία μάχη... χωρίς να δοθεί!

Του Δημήτρη Καμπούρη*
Δήλωνα προ Πάσχα ότι φέτος με την αλλαγή της πολιτικής κατάστασης το φαινόμενο των ελληνοποιήσεων θα περιοριστεί και δεν θα επαναληφθεί το περσινό γεγονός του LIDL (η απάτη με τα λιγοστά αμνοερίφια που λειτούργησαν ως κράχτης αγοράς άλλων προϊόντων). Πολιτική αφέλεια ή ρομαντισμός; Πολιτική και συνδικαλιστική ύπνωση. Είναι δυνατόν τα μεγάλα συμφέροντα, οι μεγάλες δυνάμεις της αγοράς να φοβηθούν; Είναι δυνατόν να μην θέλουν να αποδείξουν ότι και σε ελληνικό (όπως και σε ευρωπαϊκό) έδαφος είναι οι κυρίαρχες; Είναι δυνατόν να λειτουργήσουν με τη λογική της μείωσης

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για να καταργηθούν τώρα οι φορολογικές ληστρικές διατάξεις για την αγροτιά

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ*
Προς τον Υπουργό Οικονομικών
Θέμα: Να καταργηθούν τώρα οι φορολογικές ληστρικές διατάξεις για την αγροτιά.

Οι άδικες και ληστρικές διατάξεις φορολόγησης της μικρομεσαίας αγροτιάς, που προώθησε η προηγούμενη κυβέρνηση και πυροδότησε μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα το 2014, θα πρέπει να καταργηθούν τώρα, άμεσα από τη σημερινή συγκυβέρνηση. Τα κόμματα της σημερινής κυβέρνησης τις είχαν καταδικάσει και προεκλογικά είχαν δεσμευτεί για κατάργηση: 1) της φορολογίας 13% από το πρώτο ευρώ και θέσπιση αφορολόγητου ορίου 12.000 ευρώ 2) του ΕΝΦΙΑ «στο χωράφι, τη στάνη και γενικότερα στα εργαλεία άσκησης της γεωργικής δραστηριότητας..», 3) του τέλους επιτηδεύματος γιατί δεν αποτελεί «παραγωγική αγροτική δραστηριότητα».

Ευχαριστήριο Μεταλλωρύχων

Προς συντοπίτες και φίλους, αλληλέγγυους του αγώνα μας.

Για την 16η του Απρίλη

Από την Τετάρτη το απόγευμα, κάτοικοι της Χαλκιδικής, άντρες, γυναίκες, άνθρωποι όλων των ηλικιών, ήμασταν επί ώρες καθ' οδόν από τα χωριά μας για την Αθήνα. Διαδηλώσαμε από το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της πόλης και δώσαμε την κρισιμότερη μάχη ως τώρα. Διαδηλώσαμε ηχηρά αλλά ειρηνικά, γιατί αυτό είναι το ποιόν των πραγματικών Χαλκιδικιωτών.

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τη νέα τραγωδία στη Μεσόγειο

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη νέα τραγωδία στη Μεσόγειο σημειώνει:
«Η νέα τραγωδία, με το θάνατο εκατοντάδων προσφύγων στη Μεσόγειο, είναι μια ακόμη απόδειξη για το ότι η πολιτική της ΕΕ και άλλων χωρών, όπως οι ΗΠΑ, που ευθύνονται για τους πολέμους στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, της Μ. Ανατολής, της Β. Αφρικής, για την προσφυγιά και το θάνατο χιλιάδων κατατρεγμένων, έχει πάρει χαρακτηριστικά εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας.

Ανακοίνωση Σωματείων Εργαζομένων Μεταλλείων Κασσάνδρας σχετικά με εμπρησμό αυτοκινήτου εργαζομένου στα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής

Ένας ακόμη εργαζόμενος στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, ο Φάνης Αξιώτης, έπεσε θύμα εμπρηστικής επίθεσης τα ξημερώματα της Δευτέρας. Άγνωστοι, εφαρμόζοντας πρακτικές του υποκόσμου, έκαψαν ολοσχερώς το αυτοκίνητο του συναδέλφου μας έξω ακριβώς από το σπίτι του στα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής.
Η νέα επίθεση, όσο και αν μας θλίβει βαθύτατα, δε μας εκπλήσσει, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Έχουμε χάσει τον αριθμό αντίστοιχων επιθέσεων που έχουν σημειωθεί μέσα στα 4 τελευταία χρόνια σε βάρος συναδέλφων που ζουν στα χωριά της προ του Άθω περιοχής.

Καλλικράτης Παρόν και Μέλλον

ΑΡΘΡΟ: ΠΑΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Βελτιωτικές αλλαγές στον «Καλλικράτη», που θα γίνουν σταδιακά μέχρι το 2016,προανάγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Βούτσης, πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός ανέφερε ότι στο νέο θεσμικό πλαίσιο οι αλλαγές θα αφορούν όλα τα πεδία οικονομικά ,οργανωτικά, λειτουργικά και χωροταξικά.
Ποια είναι όμως η αποτίμηση του Καλλικράτη που προκύπτει μετά από σχεδόν πέντε χρόνια εμπειριών στο θεσμό και ποιες αλλαγές θα βελτίωναν πραγματικά το αυτοδιοικητικό τοπίο χωρίς να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας της συγκεκριμένης μεταρρύθμισης.

Ν. Ρόδα: Άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε Ι.Χ. αυτοκίνητο μεταλλωρύχου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Άγνωστοι πυρπόλησαν Ι.Χ. αυτοκίνητο μεταλλωρύχου, που ήταν σταθμευμένο, μπροστά από το σπίτι του, στα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 02.30 τα ξημερώματα κι από τη φωτιά που εκδηλώθηκε προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο όχημα.
Η φωτιά σβήστηκε από περίοικους που την αντιλήφθηκαν, ενώ στη σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική, που δεν χρειάστηκε, ωστόσο, να επέμβει. Η υπόθεση ερευνάται από το ΤΑ Πολυγύρου Χαλκιδικής, με τους συναδέλφους του ιδιοκτήτη του ΙΧ να καταγγέλλουν πως συστηματικά γίνονται επιθέσεις εναντίον τους.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Βιωματική ομιλία με θέμα: Μικρές και μεγάλες απώλειες στη ζωή του παιδιού


Χρειάζεται αλήθεια, η χώρα μας, αυτή την φωνή να μας εκπροσωπεί ;

Σήμερα έχει γίνει κάτι που δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστο.
Έχει γίνει κάτι που προσβάλει τον καθένα μας προσωπικά και το σύνολο της χώρας Την ώρα που συγκλονισμένη η Ευρώπη και όλος ο πολιτισμένος κόσμος παρακολουθεί νεκρούς να επιπλέουν στα νερά της μεσογείου την ώρα που μιλάμε για το μεγαλύτερο ναυάγιο σε Ανθρώπινες Ζωές ένας εκπρόσωπος της χώρας μας επιλέγει να ποστάρει αυτό! Δεν θέλω να πιστεύω πως εκφράζει κανέναν νοήμων άνθρωπο όπου αυτός και αν ανήκει πολιτικά!