Σάββατο, 18 Απριλίου 2015

"Eπί τον τύπον των ήλων"

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Μ. ΣΙΔΕΡΗ κατοίκου Στρατονίκης. 
Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη συγκέντρωση των μεταλλωρύχων στην Αθήνα κι έχοντας καθίσει η πολλή σκόνη αναλογίζομαι ότι εκείνη τη μέρα:
Διάβασα στην ανακοίνωση του ΥΠΑΠΕΝ την διαβεβαίωση ότι κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να χάσει την δουλειά του, χωρίς βέβαια να δίνονται περεταίρω εξηγήσεις. Η σε διαφορετική κατεύθυνση, λίγες ώρες νωρίτερα, συνέντευξη σε ρ/σ της βουλευτή Κατερίνας Ιγγλέζη, με αναφορά σε «προσωρινές θέσεις εργασίας» εγείρει περισσότερα ερωτηματικά.

Κατερίνα Ιγγλέζη για την κινητοποίηση των μεταλλωρύχων και την Eldorado Gold

Χουντοπροσφορές της "δημοκρατίας" !

Θέλει η π%#τ*να να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει!

Συνέντευξη Τάσου Κανταρά στο SUPERTV

Όνειρο Θερινής Νυκτός από την Εφηβική Θεατρική Ομάδα του Π.Σ « Ο Φάρος»

- Η Εφηβική Θεατρική Ομάδα του Π.Σ « Ο Φάρος» ανεβάζει επί σκηνής το «Όνειρο» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Ασημίνας Βλαστού

Υπόθεση
To Όνειρο Θερινής Νυκτός είναι μια ρομαντική κωμωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ Περιγράφει τις περιπέτειες τεσσάρων νεαρών Αθηναίων και μιας ομάδας ερασιτεχνών ηθοποιών, τη σχέση τους με το Δούκα και τη Δούκισσα της Αθήνας, Θησέα και Ιππολύτη, και με τα ξωτικά ενός δάσους κάτω από το φεγγάρι. Είναι ένα από τα γνωστότερα και πιο πολυπαιγμένα έργα του Σαίξπηρ σε όλο τον κόσμο.
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Κέντρο των Νέων Μουδανιών τις ακόλουθες μέρες και ώρες :

Μεταλλωρύχοι on tour

Του Δήμου Βοσινάκη
Στις 16/4/2015 είδαμε άλλη μία πορεία στο κέντρο της Αθήνας από ομάδα εργαζομένων που διεκδικεί το δικαίωμα στην εργασία. Πολύ συνηθισμένο φαινόμενο στην Ελλάδα της κρίσης, μόνο που αυτή τη φορά πρέπει να επισημάνουμε μερικές διαπιστώσεις που μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Προσπερνάω στα γρήγορα το γεγονός ότι η κάθοδος των μεταλλωρύχων στην Αθήνα με λεωφορεία ήταν πληρωμένη από την εργοδότρια εταιρεία, δεν ασχολούμαι με το πόσο αυθόρμητη είναι μία εργατική κινητοποίηση όταν αυτή πληρώνεται από τα αφεντικά και εστιάζω στο πρώτο παράδοξο της υπόθεσης: