Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

Οι Σκουριές καθ' οδόν για Αθήνα (Μάλγαρα)

Κάθοδος των μεταλλωρύχων στην Αθήνα

Απόγευμα Τετάρτης και τα Μαδεμοχώρια της Β. Χαλκιδικής ετοιμάζουν ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.
Στρατώνι, Στρατονίκη, Στάγειρα, Βαρβάρα, Ολυμπιάδα, Νεοχώρι, Παλαιοχώρι, Μεγάλη Παναγία, Αρναία, Γομάτι, Πυργαδίκια, Στανός, κατεβαίνουμε στην Αθήνα και δε θα επιστρέψουμε αν δε λάβουμε τις απαντήσεις και τις εγγυήσεις που περιμένουμε εδώ και μήνες.

Οι λακκούβες στο Λιβάρι Χαλκιδικής

Πάσχα στην περιοχή Φτερωτή - Λιβάρι Αγίου Νικολάου μας έτυχε να κάνουμε φέτος.
Η τύχη ήταν με το μέρος μας αφού επιστρέψαμε, μετά την Ανάσταση, περνώντας ένα δρόμο μαρτύριο ενός περίπου χιλιομέτρου, στην περιοχή "Φτερωτή-Λιβάρι" του Αγίου Νικολάου Σιθωνίας, γεμάτο "θανατηφόρες" λακκούβες.
Γλυτώσαμε μόνο με ένα σκασμένο λάστιχο και μια σπασμένη ζάντα!

Εναλλακτικό σχέδιο για Χαλκιδική, οικολογικές και κοινωνικές επενδύσεις για μακροχρόνια βιωσιμότητα

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ επισημαίνουμε την ανάγκη διαμόρφωσης, μέσα από διάλογο, ενός συνολικού, εναλλακτικού σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης της Χαλκιδικής,  καθώς και στροφής σε επενδύσεις προς πράσινες, εναλλακτικές μορφές οικονομικών δραστηριοτήτων, παράλληλα με την υποστήριξη του αιτήματος να σταματήσει το σχέδιο επέκτασης της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής και των εργασιών καταστροφής μεγάλης δασικής έκτασης 3500 στρεμμάτων.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό επιδιώκουν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία της Χαλκιδικής

Τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα επιδιώκουν να συναντήσουν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής, οι οποίοι την Πέμπτη θα βρεθούν στην Αθήνα. Την ίδια ημέρα, συγκέντρωση στην πρωτεύουσα θα πραγματοποιήσει και η Επιτροπή Αλληλεγγύης προς τους κατοίκους που αντιδρούν.
«Επιδίωξή μας πλέον είναι να μιλήσουμε με τον πρωθυπουργό και θα μείνουμε στην Αθήνα όσο χρειαστεί μέχρι να βρεθεί λύση» ανέφερε στο in.gr o Πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων «Αγία Βαρβάρα» στα Μεταλλεία Χρυσού στη Χαλκιδική κ. Γιώργος Χατζής.

...Με την υπογραφή της Αριστεράς

... "χάσαμε (οι κτηνοτρόφοι) για άλλη μια φορά, με την υπογραφή της αριστεράς αυτή τη φορά", γράφει στο f/b ο Πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Ελλάδας και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Καμπούρης.
Θα περιμένουμε το άρθρο που γράφει.

Στη Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης ο Δήμαρχος Σιθωνίας

Στη Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ, ορίστηκε ο Δήμαρχος Σιθωνίας, κ. Ιωάννης Τζίτζιος.
Το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης, είναι ένας θεσμός στον οποίο συμμετέχουν οι Έλληνες της Ευρώπης που έχουν εκλεγεί σε όργανα τοπικής αυτοδιοίκησης των χωρών που ζουν. 
Πρόκειται για έναν θεσμό που φιλοδοξεί με τη λειτουργία του, να αποτελέσει έναν επί πλέον χώρο διαλόγου και ανάληψης πρωτοβουλιών για την ενίσχυση και υποστήριξη των δράσεων της Ελληνικής Ομογένειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη.

Πολύγυρος 20/4, Παρουσίαση βιβλίου


Στο El Dorado της άγριας Χαλκιδικής. Σκουριές

Τι συμβαίνει στις Σκουριές; Όλη σχεδόν η Ελλάδα γνωρίζει ότι στην περιοχή αυτή της ΒΑ Χαλκιδικής οι κάτοικοι αντιστέκονται στην παρουσία μίας εταιρείας που θέλει να εξορύξει χρυσό και άλλα ορυκτά. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο αγώνας αυτός των κατοίκων είναι δίκαιος. Υπάρχουν ακόμα πολλοί όμως που πιστεύουν ότι πρόκειται για κάποιους τρελούς. Πολλοί αναρωτιούνται. Μα τι θέλουν; Δεν θέλουν δουλειές; Δεν θέλουν ανάπτυξη;

ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Εδώ είμαστε και πάλι, με την συνέχεια του «σήριαλ» που ονομάζεται ΚΕΠΑ, Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηριών (κατά τα άλλα), όνομα πολύ «σικ» για αυτά τα ΣΦΑΓΕΙΑ ατόμων με αναπηρίες.
Τα είπαμε πολλές φορές για τα ΒΡΩΜΙΚΑ παιχνίδια που παίζονται σε αυτές τις επιτροπές – «εκτελεστικά αποσπάσματα», στις οποίες παρεμβαίνουν ότι ώρα θέλουν και όπως θέλουν ΟΧΙ γιατροί, αλλά διοικητικοί όπως Διευθυντές, γραμματείς, υπουργοί, υφυπουργοί και φαρισαίοι, και οι οποίες παρεμβάσεις τους έχουν ολέθρια αποτελέσματα για τους ασθενείς.

Αποκλείεται ! ...Πολιτικοί & δημοσιογράφοι;