Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Άδικα τον θεωρούν "Εθνικό Κεφάλαιο" (γυρόπιτας) ;

Μπρρρρρ !!!

Πριν αλέκτωρ λαλήσει...

Καλωσορίζουμε τα χημικά της ελπίδας

Ανακοίνωση Αντιεξουσιαστικής Κίνησης για τα γεγονότα στις Σκουριές (5-4-15)
Δεν μας δημιουργεί έκπληξη η στάση της κυβέρνησης, που η ίδια αξιοποίησε προεκλογικά μια σειρά κοινωνικοπολιτικών (και όχι οικονομικών) ζητημάτων, (όπως την Ε.Ρ.Τ., τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, τις φυλακές, τον αντιτρομοκρατικό νόμο κλπ).
Επίσης δεν μας δημιουργούν καμία έκπληξη τα γεγονότα στις σκουριές Χαλκιδικής, μιας και που τα βιώνουμε τέσσερα χρόνια τώρα, όμως οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τι συνέβη σήμερα στο βουνό.

Πολ Ράιτ: Αν συνεχισθεί η κατάσταση, σταματάμε

Για την ακαριαία τήξη, στην οποία έχουν  επικεντρωθεί
 πολλοί επικριτές της επένδυσης, ο κ. Ράιτ σημειώνει ότι
 συνεχίζονται οι μηχανολογικές δοκιμές για να τελειοποιηθεί
 η μέθοδος και, «όπως θα την εφαρμόσουμε, εξάγει τον χρυσό
 και σταθεροποιεί και αδρανοποιεί το αρσενικό που παράγεται»
.
«Δεν έχω ξανασυναντήσει κάτι παρόμοιο». Ο Πολ Ράιτ, διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, μητρικής της «Ελληνικός Χρυσός», δείχνει να δυσκολεύεται να κατανοήσει το τέλμα στο οποίο οδηγείται η μεγάλη επένδυση της εταιρείας του στη Χαλκιδική. Οπως δηλώνει στην «Κ», πρόκειται για ένα εγχείρημα που παράγει καλές θέσεις εργασίας, εξαγωγές και φόρους για το κράτος, σε μία πολύ δύσκολη περίοδο, ενώ έχει δοκιμαστεί στα δικαστήρια σε ανώτατο επίπεδο. «Κι όμως η ίδια η κυβέρνηση θέλει να το σταματήσει».

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΜΕ ΚΟΡΜΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ», ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖA

Του ΑΝΤΩΝΗ ΝΤΑΒΑΝΕΛΟΥ*
Η «σκληρή αντιπολίτευση» θυλάκων της πραγματικής εξουσίας –με εμβληματικές τις προκλήσεις στελεχών της οικονομικής και δικαστικής γραφειοκρατίας, αλλά και μια πρώτη προειδοποίηση από τα ΟΥΚ στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου – υπενθυμίζουν σε όλους, αλλά και κυρίως στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τη σημασία της συνεδριακής-ιδρυτικής απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ που έβλεπε την κυβέρνηση της Αριστεράς όχι ως «τελικό σταθμό» (όπου αναλαμβάνεται το καθήκον «σωτηρίας της χώρας») αλλά, αντίθετα, ως «μεταβατικό σταθμό» μέσα στη συνέχεια της πορείας προς τη γενικότερη σοσιαλιστική απελευθέρωση.

Για τον Πρόεδρο που ανέδειξε η Αριστερή Κυβέρνηση...


Δήλωση του Βουλευτή Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Δριβελέγκα για τα σημερινά επεισόδια στις Σκουριές

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει την αποκλειστική ευθύνη για τα σημερινά επεισόδια στις Σκουριές Χαλκιδικής. Επί δυόμισι μήνες οι αρμόδιοι Υπουργοί κκ Λαφαζάνης και Τσιρώνης κοροϊδεύουν και εξαπατούν όχι μόνο τους εργαζόμενους, αλλά όλη την κοινωνία της Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κοινωνικές εντάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες.
Ζητούμε να εφαρμόσουν τις υποσχέσεις τους και επιτέλους να προχωρήσουν σε αποφάσεις.

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Νικήτης

Τα εγκαίνια του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Νικήτης πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή το πρωί από τον Δήμαρχο Σιθωνίας κ. Ιωάννη Τζίτζιο.
«Όλοι εμείς που έχουμε ρίζες σε αυτόν τον όμορφο τόπο με τις πλούσιες παραδόσεις και τη μακρόχρονη ιστορία, είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι. Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της Νικήτης είναι ένας ιδιαίτερος χώρος που περικλείει την τοπική μας ιστορία και θα αποτελεί κύτταρο πολιτισμού και προβληματισμού για το μέλλον. Είναι ένας χώρος μνήμης και αυτογνωσίας και μια δυνατότητα διαφορετικής ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ.Τζίτζιος.

Δηλώσεις μεταλλωρύχων για τα επεισόδια στις Σκουριές

Κατερίνα Ιγγλέζη για την επιθεση των ΜΑΤ στις Σκουριές: Εκτίθεται η κυβέρνηση

Με ξύλα, πέτρες και μάρμαρα οι «αγανακτισμένοι» μεταλλωρύχοι της Eldorado Gold επιτέθηκαν εναντίον της συγκέντρωσης κατοίκων και διαδηλωτών, συνεπικουρούμενοι απο τις αστυνομικές δυνάμεις που έριχναν, ταυτοχρόνως, χημικά. Μιλώντας στο «Κόκκινο» το πρωί, την ώρα πουα βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η κοινή επιχείρηση ΜΑΤ και Ελλ. Χρυσός, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη τόνισε:

Nεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Η μάχη για τη Χαλκιδική είναι μάχη για τη ζωή και την αξιοπρέπεια

Τα τελευταία χρόνια στην Χαλκιδική δίνεται μια μάχη για το νερό, το βουνό και τον αέρα, ουσιαστικά πρόκειται για μια μάχη που αφορά το μέλλον του τόπου. Από τη μια η Ελληνικός Χρυσός (θυγατρική σήμερα κατά 95% της Καναδικής El Dorado και της ΕΛΛΑΚΤΩΡ συμφερόντων Μπόμπολα) έχοντας αγοράσει σε εξευτελιστική τιμή τεράστιες εκτάσεις στο βουνό προβαίνει σε ένα φαραωνικό έργο εξόρυξης χρυσού. Απέναντι στην εξόρυξη έχει δημιουργηθεί ένα κίνημα με πρωταγωνιστές τους κατοίκους της Χαλκιδικής, το οποίο δέχεται την αλληλεγγύη και την υποστήριξη από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και του κόσμου.

Σκουριές- Εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός σε συνεργασία με την αστυνομία επιτίθενται σε κατοίκους


Πρωτοφανή επίθεση από μεταλλωρύχους και δυνάμεων της αστυνομίας δέχονται κάτοικοι της Χαλκιδικής που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι που έχουν προγραμματίσει σήμερα πορεία στις Σκουριές έχουν έρθει αντιμέτωποι με εργαζομένους της Ελληνικός Χρυσός στο Χοντρό Δέντρο οι οποίοι τους επιτίθενται με πέτρες, με αποτέλεσμα να έχουν τραυματιστεί ήδη 4 άτομα. "Απαράδεκτη" χαρακτηρίζουν τη στάση της αστυνομίας οι κάτοικοι, καταγγέλοντας πως όχι μόνο επιτρέπουν στους μεταλλωρύχους να επιτίθενται στους κατοίκους αλλά και πως σε συνεργασία με τους εργαζομένους της Ελληνικός Χρυσός, δυνάμεις της αστυνομίας χτυπούν τους κατοίκους και τους επιτίθενται με δακρυγόνα.

Οι μεταλλωρύχοι με βίντεο από τις Σκουριές σήμερα

Στο βίντεο φαίνεται χωρίς ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΕΣ και περικοπές

Πώς ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΒΙΑ, ΑΠΟ ποιους και ΕΝΑΝΤΙΟΝ ποιων.
Δείτε πώς ξεκίνησε η ένταση με τις σφεντόνες, τις πέτρες και τα μπουλόνια ΕΑΝΤΙΟΝ μας
Ποια μέσα χρησιμοποιούν οι πραγματικοί διαδηλωτές και ποια οι κουκουλοφόροι.
Και τα ΨΕΜΑΤΑ της Κατερίνας Ιγγλέζη.
Καταγγέλλουμε την στημένη και αδίστακτη επιχείρηση ΒΙΑΣ και ΕΝΤΑΣΗΣ των κουκουλοφόρων που φαίνονται στο βίντεο ΕΝΑΝΤΙΟΝ απλών κατοίκων και εργαζόμενων
Και ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ τα ΜΜΕ να ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ όπως την μεταφέρουν Βουλευτές κλπ που ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ για την πραγματικότητα.

Ανακοίνωση των μεταλλωρύχων για τα σημερινά γεγονότα στις Σκουριές

Σε απάντηση όσων προβάλλονται στον τύπο και της προκλητικής δήλωσης της Χαλκιδικιώτισας βουλευτή Κατερίνας Ιγγλέζη για κοινό μέτωπο αγώνα εναντίον «διαδηλωτών»
Στέλνουμε φωτογραφίες που δείχνουν από την μια την διαδήλωση των εργαζόμενων – κατοίκων, χωρίς κουκούλες, χωρίς όπλα, χωρίς βία και ένταση και από την άλλη τους ξενόφερτους κουκουλοφόρους που ήρθαν με βαρύ οπλισμό: σφεντόνες, πέτρες, μπουλόνια, κροτίδες κλπ. για να προκαλέσουν την βία ΕΝΑΤΙΟΝ μας.

Α.Ο. Γαλάτιστας Πρωταθλητής Ά κατηγορίας Χαλκιδικής 2014-2015

Η ομάδα της Γαλάτιστας νίκησε τη Νικήτη με σκορ 73 - 57 και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ά κατηγορίας Χαλκιδικής για πρώτη φορά στην ιστορία της !
Στοιχεία αγώνα:
Διαιτητές : Αργυρού - Θωμόπουλος - Αναστασιάδης
Δεκάλεπτα : 18 - 14 , 37 - 29 , 56 - 42 , 73 - 57