Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

ΣΧΕΔΙΟ Β: Κάθε συμβιβασμός με την τρόικα είναι μη έντιμος συμβιβασμός

1. Αν απέδειξε κάτι η ολομέλεια της Βουλής στις 30/3, ήταν ότι η κυβέρνηση δεν έχει πυξίδα και ότι η χώρα γίνεται έρμαιο στα χέρια των πιστωτών. Μια κατάσταση που θα σέρνεται τους επόμενους μήνες από πλευράς της τρόικας ώστε να κρατιέται η χώρα λίγο πριν την εκπνοή της, με απρόβλεπτες κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες. Η οικονομική και κοινωνική κατάσταση επιδεινώνεται από την πιστωτική ασφυξία που επιβάλλει η ΕΚΤ και η Ευρωζώνη. Η κυβέρνηση αδυνατεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας και της χώρας απέναντι στους πιστωτές, καθήκον για το οποίο υποτίθεται ότι ζήτησε και έλαβε την ψήφο του λαού.

Το χαρακτηρίζεις όπως θέλεις...

Αποκρουστική δημοσιογραφία και αστεία δελτία "ειδήσεων" σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια στα βραδινά τους δελτία!
Το θέμα της κας Τσοχατζοπούλου επί 45, τουλάχιστον, λεπτά! (Ο κόσμος καίγεται και το μ*&^ί χτενίζεται!)
-Πάρτους τις άδειες, ρε Τσίπρα, πέραν των άλλων "χρωστάνε της Μιχαλούς" !

Η Ζωή και οι "εισβολείς"...

Ο λόγος που έφυγαν σε 10 λεπτά οι αναρχοαυτονομοαναρχοεξουσιαστές από τη Βουλή είναι ότι η Ζωή θέλησε να μιλήσει μαζί τους. 
Έντρομοι αυτοί, πανικοβλήθηκαν ότι η ομιλία της θα τράβαγε καμιά δεκαριά μέρες και όπου φύγει φύγει. 

Ανοιχτή επιστολή εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας προς τον υπουργό ΠΑΠΕΝ Παν. Λαφαζάνη

«Κύριε Λαφαζάνη, ήρθε η ώρα να ακούσετε το μήνυμά μας, από τους δρόμους της Αθήνας, στις 16 του Απρίλη»
Μεγάλη Παναγία, 02 Απριλίου  2015,
Προς:
Τον Υπουργό ΠΑΠΕΝ, κο Παναγιώτη Λαφαζάνη
Κοινοποίηση:
Στον αναπληρωτή Υπουργό ΠΑΠΕΝ, Γιάννη Τσιρώνη
Αξιότιμε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή σας ανακοινώνουμε επίσημα ότι στις 16 Απριλίου όλοι οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, οι κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής θα είμαστε στην Αθήνα, και θα διαδηλώνουμε για το μέλλον μας.

ΤΟ "ΝΤΟΥ" ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ !...

Πασχαλινό Ωράριο Εμπορικών Καταστημάτων Πολυγύρου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΥ για ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ στους ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Νέες περιπέτειες στους κτηνοτρόφους από ΚΑΠ και συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ
Με μια απαράδεκτη εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 27 Μάρτη, καλούνται οι κτηνοτρόφοι να καταθέσουν δήλωση στοιχείων ζωικού κεφαλαίου για το 2015 που δεν εξασφαλίζουν τα δικαιώματα και τις ενισχύσεις των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων. Αντίθετα, μαζί με την ταλαιπωρία και το χαράτσωμα, συντηρούν την αβεβαιότητα και την ασάφεια. Οι ευθύνες της σημερινής συγκυβέρνησης είναι μεγάλες.
Συγκεκριμένα ζητούνται σε χρόνο-ρεκόρ έως 17 Απρίλη τα παρακάτω:

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τη συνεχιζόμενη φοροεπιδρομή και τα πρόστιμα της εφορίας προς τους συλλόγους γονέων

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Για τη συνεχιζόμενη φοροεπιδρομή και τα πρόστιμα της εφορίας προς τους συλλόγους γονέων»

Την χρονιά που πέρασε γίναμε αποδέκτες δεκάδων καταγγελιών για πρόστιμα από τις κατά τόπους ΔΟΥ προς τους συλλόγους γονέων σε όλη την Ελλάδα, όχι μόνο σε εκείνους που είχαν ΑΦΜ και δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση, αλλά και σε εκείνους που δεν είχαν αποκτήσει ως τώρα ΑΦΜ με αναδρομική μάλιστα ισχύ από το έτος ίδρυσης τους.

ΚΚΕ για τα γεγονότα στη Βουλή

Σε σχόλιό του για τα γεγονότα στη Βουλή το Γραφείο Τύπουτης ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Τα σημερινά γεγονότα στη Βουλή, αλλά και η κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ και αλλού, δεν έχουν καμία σχέση με τη γνήσια διαμαρτυρία και πάλη του λαϊκού κινήματος και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δίνουν άλλοθι σε λογικές και πρακτικές καταστολής και αυταρχισμού. Όσοι λοιπόν αναγορεύουν αυτές τις ενέργειες σε "διαμαρτυρία", παίζουν πολύ επικίνδυνα παιχνίδια».

Δριβελέγκας: Ο κ. Πανούσης πρέπει να παραιτηθεί

Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Δριβελέγκας.
«Ήμουν έξω από τη Βουλή και ξαφνικά βλέπω 30, 40 άτομα ίσως και περισσότερα να τρέχουν, να περνάνε κάτω από τη μπάρα που είναι για τα αυτοκίνητα και να τρέχουν, να πετάνε τα φέιγ βολάν και κρατούσαν και ένα πανό το οποίο σήκωσαν.