Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Σχολές Γονέων του Ιδρύματος Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης

Καινούρια θεματική ενότητα ξεκινά, με τίτλο "Διατροφή και Αθλητισμός", την οποία θα συντονίζουν εξειδικευμένοι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων: ιατροί, νοσηλευτές, επόπτες υγείας, καθηγητές φυσικής αγωγής, διατροφολόγοι κ.α.
Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με τη λήψη 20 τουλάχιστον αιτήσεων. Το πρόγραμμα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ. To πρόγραμμα είναι διάρκειας 25 ωρών (8 εβδομαδιαίες συναντήσεις)
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Απάντηση του Τμήματος Περιβάλλοντος της Ελληνικός Χρυσός, στις αιτιάσεις που προβάλλονται από τον «Σύλλογο Περιβάλλοντος & Ποιότητας ζωής Ολυμπιάδας»Το τμήμα περιβάλλοντος της Ελληνικός Χρυσός απαντάει σε όλες τις αιτιάσεις που προβάλλονται σε επιστολή που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από τον «Σύλλογο Περιβάλλοντος & Ποιότητας ζωής Ολυμπιάδας».
Όσον αφορά τα υπολείμματα των παλαιών σωρών αρσενοπυρίτη
Ο μόνος χώρος, στον οποίο μπορούν να αποτεθούν με περιβαλλοντική ασφάλεια τα υλικά των χωμάτινων λεκανών, όπως περιγράφονται στην επιστολή, είναι ο κατάλληλα προστατευμένος χώρος απόθεσης ΧΥΤΕΑ Κοκκινόλακκα, ο οποίος βρίσκεται σε φάση κατασκευής με ημερομηνία ολοκλήρωσης το τέλος του 2015.

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τις τραγικές καταστάσεις που βιώνουν οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι από το κόψιμο εκατομμυρίων στρεμμάτων βοσκήσιμων εκτάσεων, που ήταν επιλέξιμες

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: Τραγικές καταστάσεις βιώνουν οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι από το κόψιμο εκατομμυρίων στρεμμάτων βοσκήσιμων εκτάσεων, που ήταν επιλέξιμες.
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, για τις χρονιές 2013-2014 με βάση ευρωπαϊκές οδηγίες συνέταξε το Σχέδιο Δράσης, κρίνοντας μη επιλέξιμα για επιδότηση εκατομμύρια στρέμματα βοσκήσιμων εκτάσεων για χιλιάδες κυρίως αιγοπροβατοτρόφους. Ταυτόχρονα, αυθαίρετα πολλούς τους παρουσιάζει να κάνουν χρήση βοσκοτόπων σε περιοχές που όχι μόνο δεν χρησιμοποιούν, αλλά είναι σε άλλες Περιφέρειες και απέχουν 100δες χιλιόμετρα.

Ευκολότερες απολύσεις και παιδική εργασία προτείνει ο ΟΟΣΑ, σύμβουλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Ευκολότερες απολύσεις, μείωση αποζημιώσεων και επιδομάτων ανεργίας, φτηνότερα μεροκάματα, παιδική εργασία και εργασία όσων σπουδάζουν προτείνει ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), στον οποίο έχει προσφύγει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛγια την άντληση συμβουλών για την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τα εργασιακά προβλήματα των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Εργασιακά προβλήματα εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με το ν. 4152/2013 αυξήθηκε κατά 2 ώρες και έφτασε στις 23 ώρες την εβδομάδα, από 21 ώρες. Την ίδια στιγμή το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας ξεκινά από 24 ώρες ενώ οι νηπιαγωγοί δεν έχουν κατοχυρωμένο διδακτικό ωράριο και εργάζονται ανελλιπώς όσο διαρκεί η λειτουργία του νηπιαγωγείου.

ΚΚΕ για την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σχετικά με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με την πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια, αναζητά άλλοθι για το γεγονός ότι όχι μόνο δεν κατάργησε τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, αλλά αντίθετα τα εφαρμόζει ήδη κανονικότατα και τα επεκτείνει παραπέρα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συγκαλύπτει συνειδητά τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν στα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα, επειδή ακριβώς κινείται και η ίδια στον ίδιο δρόμο.

Κρίσιμο παιχνίδι για τον Α.Ο.Πολυγύρου


Πασχαλινό Ωράριο Εμπορικού Συλλόγου Μουδανιών


Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ), την Τετάρτη 1/4/2015, στις 7.30 μ.μ. στην ΕΔΟΘ


"Παρόν και μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης"


1ος τελικός Play Off Α΄ κατηγορίας Χαλκιδικής


Ξεκινούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του γηροκομείου Πολυγύρου

Μετά το Πάσχα ξεκινούν οι εργασίες για την αποπεράτωση του Δημοτικού Γηροκομείου Πολυγύρου. Σήμερα, Τρίτη 31 Μαρτίου 2015, ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, υπέγραψε τη σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή Πρότυπου Δημοτικού Γηροκομείου Πολυγύρου – Αποπεράτωση» με την ανάδοχο εταιρεία, η οποία δεσμεύεται να το παραδώσει μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη


5 Απριλίου 2015, Πορεία στις Σκουριές


Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τη διασφάλιση της καθαριότητας των σχολικών μονάδων και των εργασιακών δικαιωμάτων των καθαριστριών

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων

Θέμα: Άμεσα μέτρα για τη διασφάλιση της καθαριότητας των σχολικών μονάδων και των εργασιακών δικαιωμάτων των καθαριστριών.

Τον Ιούνη του 2015 λήγει με βάση το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο η δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων που για χρόνια ανανεώνουν 8,5 χιλιάδες περίπου καθαρίστριες στα σχολεία της χώρας

Πάρτυ -χορός του ΑΟΠολυγύρου στο Βινύλιο


Η ΠΟΛΥΠΑΘΗ "ΣΑΧΑΡΑ" Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ (ΚΑΛΛΙΣΤΩ, ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Δράση Για την Άγρια Ζωή, Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης και τοπικός Σύλλογος «Καλλιθέα» & Χρυσή Αμμουδιά-Σαχάρα) ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ «ΣΑΧΑΡΑ» Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ) Οι ενέργειες στις οποίες προέβησαν μέχρι σήμερα οι προαναφερόμενες συλλογικότητες ήταν με τη σειρά οι εξής:

Έναρξη της σεζόν 2015 για το ξενοδοχείο Athena Pallas Village

Με έναν ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο αποφάσισε να ξεκινήσει φέτος το ξενοδοχείο Athena Pallas Village την καλοκαιρινή του σεζόν, φιλοξενώντας ήδη από τις 22 Μαρτίου το Διεθνές Συνέδριο της φημισμένης εταιρείας τρακτέρ JOHN DEERE.
Συγκεκριμένα από τις 22 έως τις 27 Μαρτίου διοργανώθηκε  στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου το συνέδριο της εταιρείας John Deere με πάνω από 100 συμμετέχοντες 32 εθνικοτήτων κυρίως από την Γερμανία, την Ολλανδία, την Δανία και την Ουκρανία. Οι συμμετέχοντες είναι τόσο προσωπικό της εταιρείας όσο και διανομείς των προϊόντων της.

Επιστολή προς τον υπουργό Π. Λαφαζάνη

Κύριε Λαφαζάνη δεν θα σας αποκαλέσω αξιότιμο ως  ήθιστε επειδή θεωρώ ότι αξιότιμοι είναι όλοι οι άνθρωποι από τον τελευταίο εργάτη ως  τον Πρόεδρο της  Δημοκρατίας. Δεν θα σας αποκαλέσω  κ.  Υπουργέ επειδή όλοι οι τίτλοι και οι θέσεις έρχονται και παρέρχονται , όλοι μας από την ώρα που γεννιόμαστε μέχρι που πεθαίνουμε σε όποια θέση και αν βρεθούμε έχουμε ένα όνομα το οποίο μας συνοδεύει. Ονομάζομαι Μαυρουδή  Ζαφειρία, κατοικώ εδώ και 27 χρόνια στην Αρναία Χαλκιδικής στην οποία έχουμε δημιουργήσει την οικογένεια μας με τον σύζυγο μου. Αυτή την επιστολή μπορεί να την πετάξετε, να την διαγράψετε ή απλά να μην της δώσετε σημασία.

Τετρασέλιδο του ΚΚΕ: «Καμία ανοχή στην κυβέρνηση και τη διαπραγμάτευση»

Με ένα νέο τετρασέλιδο, το ΚΚΕ απευθύνεται προς όλους τους εργατοϋπαλλήλους, τους νέους και τις νέες, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους και τις γυναίκες. Αναφέρεται στις εξελίξεις στο διάστημα από τις εκλογές και μετά και τους καλεί να μη δείξουν καμία ανοχή στην κυβέρνηση και τη διαπραγμάτευση που γίνεται για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, να πουν όχι σε άλλες χαμένες ελπίδες, προσδοκίες και αυταπάτες. Καλεί σε «λαϊκή ετοιμότητα, αγωνιστική λαϊκή παρέμβαση», τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος» και ότι «όσοι είχαν ελπίδες για έστω ότι κάτι θετικό μπορεί να γίνει, δεν πρέπει να απογοητευτούν, να οπισθοχωρήσουν, αλλά να αντιδράσουν οργανωμένα, μαζικά, αποφασιστικά».
Δείτε ολόκληρο το τετρασέλιδο 

Άλλη μια αθέατη πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Άλλη μια αθέατη πορεία στη Θεσσαλονίκη. Πάνω από 10.000 άνθρωποι όλων των ηλικιών, με παλμό και αποφασιστικότητα, δήλωσαν ότι οι ανθρώπινες ζωές είναι πάνω απ΄τα κέρδη των πολυεθνικών.
Η δύναμη αυτής της πορείας δεν ήταν μόνο οι αριθμοί. Οι χιλιάδες άνθρωποι που συμμετείχαν - μεταξύ τους και αγρότες, αλιείς, μελισσοκόμοι, δασεργάτες, κτηνοτρόφοι, οικοδόμοι, επαγγελματίες του τουρισμού - δεν ήταν εκεί επειδή κάποιος του έδωσε μια εντολή. Δεν εκβιάστηκαν από κανέναν. Χάσανε το μεροκάματο. Δεν ήταν εκεί για να στηρίξουν μόνο τα στενά συντεχνιακά τους συμφέροντα. Ήταν εκεί για τη ζωή τους, τα παιδιά τους και το μέλλον όλων μας.

Κατάθεση πρότασης προς το Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO για την ανακήρυξη του 2016 ως Παγκόσμιο Έτος Αριστοτέλη

Ο Δήμος Αριστοτέλη ανακοινώνει ότι έχει υποβληθεί από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, επίσημη πρόταση προς το Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO, να ανακηρυχθεί το 2016 Παγκόσμιο Έτος Αριστοτέλη, με αφορμή τη συμπλήρωση 2.400 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου.

ΚΚΕ για την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει τη συμφωνία με τους εταίρους μόνο για ενημέρωση στη βουλή

 

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να μην καταθέσει στη βουλή τη συμφωνία που υπέγραψε με την τρόικα, για να γίνει συζήτηση και σχετική ψηφοφορία και θεωρεί απαράδεκτη την προσπάθεια να κλείσει το θέμα με τη χρησιμοποίηση του άρθρου 142 του κανονισμού της βουλής, που προβλέπει σύντομη ενημέρωση του πρωθυπουργού, για το σοβαρό αυτό πολιτικό θέμα. 
Το ΚΚΕ επαναφέρει την τοποθέτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος στις 26 Φλεβάρη, στην οποία, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται ότι: 

H «Eldorado», ο Ντάισελμπλουμ και η ολλανδική φορολογική νομοθεσία

Φοροαποφυγή 1,7 εκατομμυρίων ευρώ από την «Eldorado» αποκαλύπτει μια νέα έκθεση του Κέντρου για την Έρευνα των Πολυεθνικών, του ολλανδικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού SOMO που θα παρουσιαστεί αύριο (1η Απριλίου) στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.
Δημοσίευμα στη διαδικτυακή πύλη EUObserver, με τίτλο «Η Ολλανδία έχει προκαλέσει στην Ελλάδα απώλειες φορολογικών εσόδων ύψους 1,7 εκατ. ευρώ», αναφέρει ότι εξαιτίας της ολλανδικής φορολογικής νομοθεσίας η καναδική εταιρεία εξόρυξης χρυσού «Eldorado Gold», που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, έχει αποφύγει την καταβολή των φόρων αυτών, όπως συμπεραίνει η έκθεση του ολλανδικού Κέντρου Ερευνών, με τον τίτλο «Ό,τι γυαλίζει δεν είναι χρυσός».

Δύο πρωταθλήματα σε μία μέρα για τον ΠΟ Μουδανιών

Ο ΠΟΜ (Παναθλητικός Όμιλος Μουδανιών) κατάφερε το Σάββατο 28 Μαρτίου, σε μία μέρα να κατακτήσει 2 πρωταθλήματα Χαλκιδικής, Κορασίδων και Παίδων.
Οι κορασίδες κέρδισαν στον τελευταίο αγώνα της σεζόν τον ΑΟ Σίθωνες Νικήτης με 54-28 και διατηρήθηκαν στην κορυφή, κερδίζοντας τον πρωτάθλημα. Τα κορίτσια με αυτή την νίκη απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο απέδειξαν σε όλους ότι άξιζαν την πρώτη θέση και δίκαια είναι πρωταθλήτριες.

Γ΄ Εθνική, Απόλλων Αρναίας – Άρης Θεσσαλονίκης 0-1

Άλλη μια νίκη για τον ΑΟΠ

Άνετη επικράτηση στην Ελευθερούπολη.

Επιμέλεια: Γιάννης Σφυρής
Ο ΑΟΠ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στην Ελευθερούπολη, όπως δείχνει άλλωστε και το τελικό 50-79 επί της τοπικής ομάδας.
Οι παίκτες των Πεγιά-Παπαδόπουλου, συνάντησαν πίεση ουσιαστικά στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης, όμως πατώντας «γκάζι» στην επανάληψη, κατάφεραν να «εκτοξεύσουν» τη διαφορά πάνω από τους είκοσι πόντους και να καταστήσουν το υπόλοιπό της μία τυπική διαδικασία, απέναντι σε έναν αντίπαλο που λόγω της θέσης του και της προσπάθειας που κάνει να σωθεί, θα περίμενε κανείς περισσότερη αντίσταση.

Υπογραφή σύμβασης «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ Τ.Κ. Ν. ΠΛΑΓΙΩΝ»

Υπογράφηκε στις 27 Μαρτίου 2015 σύμβαση ποσού 8.566.770,73 (με Φ.Π.Α.) για την κατασκευή του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ Τ.Κ. Ν. ΠΛΑΓΙΩΝ» (αρ. μελ.: 08/2013) μεταξύ του Δήμου Ν. Προποντίδας και της αναδόχου εταιρείας “ΙΘΑΚΗ ΑΤΕ.”, που αναδείχθηκε μετά από δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό.
Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Ταμείου Συνοχής και είναι ενταγμένο στο Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α στον στον Άξονα Προτεραιότητας “02 -Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων”.

ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Με την εντός έδρας νίκη στο τοπικό ντέρμπι επι της Ευρώπης Πευκοχωρίου με 61-51 συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το πρωτάθλημα της Β' εθνικής , απέναντι σε μια ομάδα που που είχε 6 σερί νίκες αλλά δεν έχουμε χάσει σε 3 εντός έδρας αγώνες για τα Εθνικά πρωταθλήματα. Παρά το καλό ξεκίνημα(10-2 στο 8', 15-7 στο 10'), οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά στο 27' (38-42) αλλά από εκείνο το σημείο η ομάδα μας έπαιξε εξαιρετική άμυνα και δέχτηκε μόλις 9 πόντους στα υπόλοιπα 13 λεπτά απέναντι στη καλύτερη επίθεση της κατηγορίας(μέχρι χθές) και κέρδισε με 61-51. Επόμενος αγώνας τη Κυριακή(5/4,17.00) στον Εύοσμο απέναντι στον Αίαντα όπου με νίκη θα κλειδώσει και μαθηματικά η παραμονή στη Β' Εθνική. Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα: