Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Ο ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Του ΤΑΣΟΥ ΚΑΝΤΑΡΑ*
Ζούμε την κορύφωση του σύγχρονου ελληνικού δράματος, που αποτελεί συνέπεια της παγκόσμιας κρίσης του κυρίαρχου συστήματος, η οποία στη χώρα μας «έσκασε» ως κρίση δημόσιου χρέους.
Τα 5 τελευταία χρόνια κυριάρχησε ο γνωστός κύκλος «χρέος-δάνεια-μνημόνια». Τη συνέχιση αυτού του κύκλου υποστηρίζουν με φανατισμό συστημικές πολιτικές δυνάμεις και οικονομικά συμφέροντα που ενδιαφέρονται για τη διαιώνιση της κυριαρχίας τους. Και κάνουν τα αδύνατα δυνατά!
Από την άλλη, στο ευρύτερο αντιμνημονιακό στρατόπεδο,  υπάρχουν απόψεις που πιστεύουν πως μπορεί να απαλειφθεί το 3ο σκέλος του κύκλου, το μνημόνιο, αφού τροποποιηθούν στον έναν ή στον άλλο βαθμό τα δύο άλλα σκέλη. Το σενάριο αυτό δοκιμάζεται σήμερα από τις σκληρές και άκαμπτες δομές του κυρίαρχου γερμανοκρατούμενου ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Υπήρχαν ωστόσο, και εξακολουθούν να υπάρχουν, απόψεις με σημαντική αποδοχή στην κοινωνία, οι οποίες θεωρούν πως πρέπει να σπάσει αυτός ο κύκλος και να ανοίξει ένας άλλος δρόμος. Δρόμος καθόλου εύκολος, αλλά εκ των πραγμάτων μονόδρομος.

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας 2015» του Δήμου Αριστοτέλη

Μια πρωτοβουλία που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Δήμο Αριστοτέλη, και στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, έλαβε χώρα την Παρασκευή 27.03.2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού. Ο Δήμος Αριστοτέλη σε συνεργασία με την ΑΞΤΑΔΑ ΔΑΕ διοργάνωσαν τις «Ημέρες Καριέρας 2015» που είχε ως στόχο την συνάντηση εταιριών από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου και όχι μόνο με υποψήφιους εργαζόμενους. Η ανταπόκριση τόσο από την πλευρά των εργοδοτών όσο και των ενδιαφερομένων ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς πάνω από 40 εταιρίες, επαγγελματίες και φορείς της περιοχής προσέφεραν πάνω από 60 θέσεις εργασίας, ενώ είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με πάνω από 100 υποψηφίους, που αψήφησαν την καταρρακτώδη βροχή που δυσκόλεψε σημαντικά την μετακίνηση προς την Ιερισσό.