Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Δήμος Πολυγύρου: Ιδιαίτερη προσοχή απόψε λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων, που πλήττουν την περιοχή μας και αναμένεται να επιδεινωθούν τις επόμενες ώρες παρακαλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους καιρικών φαινομένων. 
Καλό είναι να αποφευχθούν οι μετακινήσεις χωρίς σοβαρό λόγο και η πιθανή διέλευση μέσω ρεμάτων.

Αναβολή εγκαινίων Δημοτικού Θεάτρου Πολυγύρου

Μετά από επισημάνσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πολυγύρου σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου και λαμβάνοντας υπόψη την καθυστέρηση έκδοσης άδειας λειτουργίας του, αναβάλλεται η προγραμματισμένη για το Σάββατο 28-3-2015 τελετή εγκαινίων έως την επίλυση θεμάτων, που ανέκυψαν και καταγράφτηκαν κατά την προηγούμενη δοκιμαστική περίοδο και την έκδοση της σχετικής άδειας.

Mεγάλη πορεία αγώνα και στήριξης ενάντια στις εξόρυξεις χρυσού, για τις 28 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, και στις 5 Απριλίου στις Σκουριές

Εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας: Ψήφισμα προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αριστοτέλη

Στρατώνι, 26 Μαρτίου 2015
Αξιότιμοι κύριοι, 
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τον εμπαιγμό που δεχόμαστε στα ίδια τα χωριά μας, από την Δημοτική αρχή και τα στελέχη της που θα έπρεπε να υπηρετούν το κοινό καλό, την ενότητα και την πρόοδο ΟΛΩΝ ΜΑΣ, σας καλούμε να ξεκαθαρίσετε την θέση σας, και ΠΡΟΣΩΠΟ με ΠΡΟΣΩΠΟ να μας πείτε τι προτίθεστε να κάνετε με τα Μεταλλεία και τα 11 χωριά του Δήμου που βασίζονται σε αυτά. 
Χωρίς φόβο και δεύτερες σκέψεις ως κάτοικοι αυτού του Δήμου καταγγέλλουμε:

Δήλωση Γιώργου Χατζή, Προέδρου Σωματείου Εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, σε απάντηση της δήλωσης Λαζαρίδη στο ΑΠΕ

«Απαντώντας σε όσα διαρρέει στον τύπο ο κ. Λαζαρίδης για την σημερινή μας κινητοποίηση οφείλω να αποκαταστήσω την αλήθεια:
1. Ήταν μια ειρηνική κινητοποίηση. Δεν επιτεθήκαμε σε κανένα να και δεν «ενοχλήσαμε» ούτε έναν εργαζόμενο στον Δήμο
2. Το ψήφισμά μας το έλαβε η Δημοτική αρχή και αυτό οφείλει να το πει γιατί έχουμε τον αριθμό πρωτοκόλλου
3. Απαιτούμε από τους αντιδημάρχους και τον Δήμαρχο, αντί να μιλούν για μας, αντί να κρύβονται και να μας αποφεύγουν, να συνομιλούν μαζί μας, όπως και οφείλουν ως Δημοτική αρχή όλων των δημοτών»

Συμβολική κατάληψη στο Δημαρχείο της Αρναίας πραγματοποιούν από το πρωί 200 κάτοικοι της περιοχής και εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας

Νωρίς το πρωί, συγκεντρώθηκαν στον κόμβο Παλαιοχωρίου και στην συνέχεια κατευθυνθήκαν προς το παλαιό Δημαρχείο της Αρναίας, που λειτουργεί στεγάζοντας την οικονομική Υπηρεσία της δημοτικής αρχής Αριστοτέλη.
Το μεσημέρι ομάδα των διαδηλωτών επιχείρησε να εισβάλει στο Δημαρχείο,. Τελικά συναντήθηκαν με δημοτικό σύμβουλο της διοίκησης Γιάννη Μίχου, στον οποίον και επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Γ΄ Εθνική, Απόλλων Αρναίας - Εθνικός Αγιονερίου 1-0