Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015

Ξύπνα...

Επιστολή από τον σύλλογο περιβάλλοντος,πολιτισμού & ποιότητας ζωής Ολυμπιάδας, πρός Υ.Π.Α.Π.Ε.

ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΑ 201745 /26-7-2011 Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΕΡΓΟ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ;

Εδώ και αρκετό καιρό, παρακολουθώντας όλα όσα συνεχώς δηλώνονται σε διάφορα ΜΜΕ σχετικώς με την νομιμότητα ή όχι του Επενδυτικού Σχεδίου που υλοποιεί η Ελληνικός Χρυσός , βλέπουμε εκπροσώπους του Πολιτικού χώρου ,αλλά κυρίως κορυφαία στελέχη της Εταιρίας ,διαρκώς να επαναλαμβάνουν ως επιχείρημα ότι το υπό υλοποίηση Επενδυτικό Σχέδιο είναι απολύτως νόμιμο μέσω της ΚΥΑ 201745 /26-7-2011 την οποία μάλιστα επικύρωσε πρόσφατα και το ΣτΕ.Τόσο όμως η Ελληνικός Χρυσός όσο και οι αρμόδιες Ελεγκτικές αρχές ,δεν μας αναφέρουν ποτέ το ΕΑΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ σήμερα στο σύνολό τους ,οι Εγκεκριμένοι Περιβαλλοντικοί Όροι και Προϋποθέσεις που υπαγορεύει η ΚΥΑ 201745 /26-7-2011, και οι οποίοι διέπουν την κατασκευή και λειτουργία του όλου Έργου.

Παλαιότεροι Σχεδιασμοί και Επιδιώξεις των Μεγάλων Δυνάμεων στη Περιοχή μας. Μία Προσέγγιση.

Του Αθ. Τσαμουρτζή
α. Βιβλιογραφία 
Η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ το 2014 κυκλοφόρησε μία σειρά βιβλίων, που είχαν ως γενικό τίτλο «ΗΓΕΤΕΣ», όπου βιογραφούνται μεταξύ άλλων έλληνες πολιτικοί, που παίξανε πρωταγωνιστικό ρόλο στη πρόσφατη ιστορία του τόπου μας. 
Οι βιογραφούμενοι υπήρξαν πρωθυπουργοί σε κρίσιμες για το Εθνος μας περιόδους μέσα σε γενικότερη διεθνή κρίση. Ετσι έγιναν γνωστοί στη εθνική μας μνήμη. 
Όλα τα βιβλία παρουσιάζουν αναμφίβολα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σ΄όλα έχουμε πληθώρα πληροφοριών. Ολα λένε πολλά και όλα αφήνουν να εννοηθούν περισσότερα
Η εύρεση της ιστορικής αλήθειας είναι βέβαια έργο αναμφισβήτητα πολύ δύσκολο, ιδιαίτερα όταν πρόκειται ν΄ανιχνευτούν οι σχεδιασμοί των Ισχυρών και Μεγάλων Δυνάμεων. Προσφεύγουμε κατ΄ανάγκη σε προσεγγίσεις.

Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821

Βασικές αναφορές και κραυγαλέες παραλείψεις[i]

του Γιάννη Κ. Αικατερινάρη
Εδώ και πολλές δεκαετίες ένα πέπλο σιωπής σκεπάζει τα ιστορικά γεγονότα που αφορούν στα επαναστατικά κινήματα της Μακεδονίας και ιδιαίτερα της Χαλκιδικής, κατά τον 19ο αιώνα, αλλά και αργότερα. Για το μεγάλο ωστόσο έλλειμμα δημοσιεύσεων δεν ευθύνονται μόνο οι τοπικοί παράγοντες, που διαχρονικά δεν μερίμνησαν, όσο θα έπρεπε, για την προβολή των μεγάλων ιστορικών γεγονότων του τόπου. Οι περιοδικές δημοσιεύσεις στα «Μακεδονικά χρονικά» και στα «Χρονικά της Χαλκιδικής», που εκδίδονται από την ΙΛΕΧ (Ιστορική και λαογραφική Εταιρία Χαλκιδικής), όπως φυσικά και άλλες μεμονωμένες εκδόσεις δεν είναι αρκετές από μόνες τους να αναπληρώσουν το μεγάλο έλλειμμα.