Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Επικίνδυνος με 90% αναπηρία!

Περίεργη αντίληψη για τη νομιμότητα έχουν διάφοροι τύποι που υποδύονται τους προστάτες της δημοκρατικής τάξης. Τώρα έχουν βάλει στο στόχαστρο τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο γιατί, λένε, ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο με το οποίο θα ευνοείται ο Σάββας Ξηρός. 
Προφανώς ξεχνούν ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος έχει ποσοστό αναπηρίας κοντά στο 90%, όπως προκύπτει από γνωματεύσεις των ειδικών γιατρών που ορίστηκαν από το δικαστήριο. Ωστόσο, οι δικαστές που

Λαφαζάνης: Διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος στις Σκουριές

Με γνώμονα την προάσπιση της νομιμότητας, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, θα εξεταστεί το ζήτημα των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική, δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος συναντήθηκε τη Δευτέρα στο γραφείο του με μέλη της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.

Η Λούκα Κατσέλη νέα πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας

...διέλυσε το κόμμα της (Κοινωνική Συμφωνία) για τη θέση αυτή...

"Γαλαρινός 2014"

Ο Παύλος Τούλας κατάγεται από τα Γιάννενα, μένει στη Σουρωτή και αγάπησε τον Γαλαρινό! 
Συνταξιούχος δάσκαλος & πτυχιούχος της Παντείου Σχολής. 
Στο συγγραφικό του έργο συμπεριλαμβάνεται πλέον και το νέο του βιβλίο με τίτλο: "Γαλαρινός 2014" όπου και γίνεται αναφορά στην καθημερινή ζωή του χωριού και σε προσωπογραφίες, φυσικά με το "μάτι" του συγγραφέα. 
Έχει γράψει άλλα 8 βιβλία σε αυτοεκδόσεις, το νέο του βιβλίο εκδόθηκε με χορηγίες φίλων του και του Δήμου Πολυγύρου και ηθική στήριξη και συμπαράσταση δύο εκλεκτών του φίλων δικηγόρων από τον Πολύγυρο.
Το βιβλίο απευθύνεται στους Γαλαρινιώτες αλλά αξίζει να το διαβάσουμε όλοι μας!

Α.Ο.Πολυγύρου: Νίκη 81-64 επί της Σταυρούπολης. Επόμενη στάση Ελευθερούπολη.

Επιμέλεια: Γιάννης Σφυρής
Την 17η νίκη του στο Πρωτάθλημα πέτυχε ο ΑΟΠ και παραμένει πρώτος στη βαθμολογία.
Πέντε ακόμα αγωνιστικές για την λήξη του Πρωταθλήματος και ο ΑΟΠ κρατάει τόσο την άνοδο , όσο και την πρώτη θέση στα χέρια του.
Το παιχνίδι αποτέλεσε μια καλή προπόνηση της ομάδας για την συνέχεια. Από την αρχή η ομάδα πήρε το προβάδισμα και με μπροστάρη τον Στέλιο Παπασαραφιανό και με συμπαραστάτες τους Πιπιλιάρη και Κοτζαγιάννη έφτασε στην άνετη επικράτηση.

Απάντηση της Ελληνικός Χρυσός σε δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών»

Η έκθεση ελέγχου εδράζεται σε εσφαλμένο
 νομικό καθεστώς, εσφαλμένες και πλημμελείς
 τεχνικές παραδοχές, είναι αναιτιολόγητη και,
 πάντως, έχει εκδοθεί κατά πλάνη
περί τα πράγματα
Τοποθέτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ελληνικός Χρυσός, Μιχάλη Θεοδωρακόπουλου, ως απάντηση στο σημερινό "αποκλειστικό" δημοσίευμα, περί εικαζόμενων «παραβιάσεων» των περιβαλλοντικών όρων, στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, από την "Εφημερίδα των Συντακτών". (Δείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα)
Σε απάντηση του σημερινού «αποκλειστικού» δημοσιεύματος της «Εφημερίδας των Συντακτών» σχετικά με την εκπόνηση «έκθεσης-σοκ» από τους «Επιθεωρητές Περιβάλλοντος» και την εικαζόμενη παραβίαση περιβαλλοντικών όρων, γνωρίζουμε τα εξής:
Η έκθεση, που αφορά στις εγκαταστάσεις του Στρατωνίου και της Ολυμπιάδας και όχι αυτές των Σκουριών, περιλαμβάνει διαπιστώσεις,

Εκθεση-σοκ για την τοξική «επένδυση»

Οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος
 αποκαλύπτουν το πώς η εταιρεία
αποκρύπτει την επικινδυνότητα
των προϊόντων της και πώς αποφεύγει
 να πάρει μέτρα προστασίας όχι μόνο
 του τόπου και των κατοίκων,
αλλά και των εργαζομένων της
Ηταν αρχές Απριλίου του 2013, όταν λάβαμε σοκαριστικές καταγγελίες και φωτογραφίες με καφεκίτρινα νερά και αφρούς από ρέματα που γειτνιάζουν με το εργοστάσιο εμπλουτισμού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Τα στοιχεία έφτασαν σε εμάς, την ώρα που η διοίκηση της εταιρείας έδινε συνέντευξη Τύπου, φρουρούμενη από ΜΑΤ, στη Θεσσαλονίκη. «Τα βαρέα μέταλλα μετρήθηκαν σε αστρονομικές τιμές στα νερά. Το αρσενικό είναι 49.000 φορές πάνω από τις προβλεπόμενες τιμές, το μαγγάνιο 2.660 φορές περισσότερο, 169 φορές ο μόλυβδος και πολύ παραπάνω από το φυσιολογικό ο ψευδάργυρος», κατήγγειλε τότε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη.

Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Γ. Δριβελέγκα

Αίτημα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ μεταξύ αυτών και του βουλευτή Χαλκιδικής Γιάννη Δριβελέγκα προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών
ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Βαρουφάκη
Κύριε Υπουργέ,
Παρακαλώ για την ενημέρωση της Βουλής, να μας κατατεθούν αντίγραφα των συμφωνητικών των δικηγορικών εταιρειών «Παπακωνσταντίνου-Κατρούγκαλος-Χλέπας και Συνεργάτες» και «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες», που έχουν κατατεθεί κατά το νόμο στις Δημόσιες Οικονομικές

Πασχαλινό Παζάρι Κέντρου Ημέρας "Ανατολή"


Κεραίες κινητής τηλεφωνίας 12 μέτρα από Σχολείο !!!


Διαβατήριο για την ΕΕ με αγορά ακινήτου στην Ελλάδα

Έχουν ήδη εκδοθεί 504 άδειες παραμονής σε πολίτες τρίτων χωρών που αγόρασαν κατοικία στη χώρα μας και η ζήτηση αυξάνεται λόγω και των χαμηλών τιμών
Αστικά ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας φαίνεται να κυριαρχούν στις προτιμήσεις των πολιτών τρίτων χωρών που επιθυμούν να αποκτήσουν άδεια παραμονής μέσω της αγοράς ακινήτου στην Ελλάδα. Η Αττική και ειδικά οι παραθαλάσσιες περιοχές και τα Μεσόγεια αναδεικνύονται σε κορυφαίο προορισμό με βάση την εικόνα που διαμορφώνεται από το υπουργείο Εσωτερικών. Από τα πρόσφατα στοιχεία προκύπτει ότι έχουν εκδοθεί 504 άδειες παραμονής, με δεδομένο ότι κάθε ακίνητο μπορεί να δώσει πάνω από μία άδεια. Οι 250 από αυτές είναι στην Αττική (110 στην Παλλήνη, 85 στην Αθήνα και 65 στον Πειραιά), 110 στην Κρήτη (50 στα Χανιά, 15 στο Ηράκλειο, 12 στο Ρέθυμνο και 25 στον Αγιο Νικόλαο), 50 στον Πολύγυρο Χαλκιδικής,

ΝΙΚΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Με την εκτός έδρας νίκη επί του Αργοναύτη Καλαμαριάς με 77-54 συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το Πρωτάθλημα της Β' εθνικής, απέναντι σε μια ομάδα που ήταν εμφανής η απουσία του 1ου της σκόρερ Δημήτρη Ντισλή στον οποίο ευχόμαστε περαστικά για το τραυματισμό που είχε. 
Παρά το καλό ξεκίνημα(2-10 στο 4'), οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο 19-21 (12') αλλά από εκείνο το σημείο η ομάδα μας ευστόχησε στα σουτ που της επέτρεψε η άμυνα ζώνης των γηπεδούχων και η διαφορά συνεχώς αυξανόταν (25-35 στο 18', 32-48 στο 25',48-75 στο 37') μέχρι το τελικό σκορ 54-77.
Επόμενος αγώνας τη Κυριακή (29/3,17.00) στην Αρναία στο τοπικό ντέρμπι με την Ευρώπη Πευκοχωρίου που πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα. 
Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα:

MITT 2015: Δύσκολη σεζόν για τη Ρωσική αγορά

Από τις 18 - 21 Μαρτίου 2015 η Χαλκιδική συμμετείχε με δικό της stand στο περίπτερο του ΕΟΤ στην έκθεση MITT της Μόσχας. Μετά από 3 χρόνια μεγάλης αύξησης των αφίξεων (100.000 το 2012, 120.000 το 2013 και 118.000 το 2014) η φετινή χρονιά έχει μια πολύ διαφορετική εικόνα, με τα στοιχεία των προκρατήσεων να δίνουν μία σημαντική μείωση της τάξης του 50%!
Αρκετοί είναι οι λόγοι:

Φύλαξη εγκαταστάσεων Δήμου Αριστοτέλη

Νέος Διοικητής Π.Υ. ΧαλκιδικήςΑνέλαβε καθήκοντα Διοικητού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νομού Χαλκιδικής, από 19-03-2015, ο Αντιπύραρχος Τσολάκης Εμμανουήλ του Γεωργίου. 

Απάντηση των μεταλλωρύχων στην εφημερίδα "Αυγή"

Απάντηση των μεταλλωρύχων, μεταλλείων Κασσάνδρας, στην εφημερίδα "Αυγή" σε δημοσίευμά της, δείτε το  ΕΔΩ.
Οι 2.000 εργαζόμενοι, που έχουμε την τιμή να εκπροσωπούμε, δέχονται, τον τελευταίο καιρό, από τη μια τον εμπαιγμό της νέας αριστερής Κυβέρνησης και από την άλλη την πιο αισχρή προσβολή από μια εφημερίδα, με τόσο «αριστερή» ταυτότητα, που τολμά να υποσκάπτει έναν τίμιο εργατικό αγώνα.

Σε χθεσινό δημοσίευμα σας, παρουσιάζετε εκτενή ανακοίνωση του Συντονιστικού Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων – Ακάνθου, που αντιτίθεται στην μεταλλευτική επένδυση της Χαλκιδικής και καταλήγετε σημειώνοντας πως οι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός πραγματοποιούν μια ακόμη ανέξοδη 24ωρη απεργία ως πίεση προς την κυβέρνηση.

Συνάντηση αντιπροσωπείας του δήμου Ν.Προποντίδας με αιρετά και υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στην τελική εκδήλωση για την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο “Αδελφοποίηση Εταίρων για την προώθηση της Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης προς ενίσχυση της Στρατηγικής ΕΥΡΩΠΗ 2020 σε θέματα Ενεργειακής Απόδοσης” στην πόλη των Βρυξελλών, τα μέλη της αντιπροσωπείας του δήμου Νέας Προποντίδας πραγματοποίησαν παράλληλα συναντήσεις με υψηλόβαθμους και αιρετούς συντοπίτες και συμπατριώτες μας.

Εκλογές στο Σύλλογο Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Χαλκιδικής

Έκθεση-φωτιά για τη «χρυσή επένδυση» στη Χαλκιδική

Το πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.»
(3 Απριλίου του 2013)
το οποίο έκανε λόγο για τοξική επένδυση
στη Χαλκιδική 
Η «Εφημερίδα των Συντακτών» φέρνει στη δημοσιότητα την έκθεση των επιθεωρητών περιβάλλοντος που καλούν σε απολογία την «Ελληνικός Χρυσός». Η έκθεση καταγράφει τα έργα και τις ημέρες της «χρυσής επένδυσης» κι αποκαλύπτει πώς η εταιρεία αποκρύπτει την επικινδυνότητα των προϊόντων της κι αποφεύγει να πάρει μέτρα προστασίας όχι μόνο του τόπου και των κατοίκων, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων της. 
Σύμφωνα με την έκθεση, οι συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων ξεπερνούν τα θεσμοθετημένα όρια από 55 έως 194.300%, οι υπερβάσεις στο κάδμιο κυμαίνονται από 24 έως 31.928 %, ενώ στα υγρά απόβλητα

Γ΄ Εθνική, Απόλλων Αρναίας-Αναγέννηση Γιαννιτσών 1-0