Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Η αισιοδοξία νίκησε τον φόβο και η ελπίδα την πολιτική μιζέρια

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΠΟΥΡΗ* 
Εδώ και ενάμιση χρόνο σχημάτισα την πεποίθηση ότι οι Ευρωπαίοι δεν ήθελαν πλέον την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κι ότι ήθελαν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ! Ηθελαν Τσίπρα. Σχημάτισα αυτή την πεποίθηση από τα τεκταινόμενα στον αγροτικό χώρο και ειδικότερα με τις επιδοτήσεις, των οποίων οι έλεγχοι ήταν τόσο αυστηροί που οδηγούσαν σε καταλογισμούς και ουσιαστικά σε στάσεις πληρωμών.
Στο ερώτημά μου γιατί να θέλουν ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα, κατέληγα στο συμπέρασμα ότι ή ήθελαν τη διάλυση της ευρωζώνης με την έξοδο της Ελλάδας απ’ αυτήν ή ήθελαν τη σύγκρουση με την Αριστερά με σκοπό να την υποτάξουν και να περάσουν το μήνυμα της παγκόσμιας κυριαρχίας τους! Της κυριαρχίας των σκληρών νεοφιλελεύθερων μονεταριστικών ιδεών και της κοινωνικής και οικονομικής υποδούλωσης των λαών.

“Από το Κομπάνι ως τη Λισαβόνα, όλες οι γυναίκες στον δρόμο του αγώνα”: το Φεμινιστικό Καραβάνι της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών στη Θεσσαλονίκη

Το φεμινιστικό καραβάνι, που οργανώνεται στο πλαίσιο της 4ης Δράσης της ΠΠΓ, από τις 8 Μάρτη ως τις 17 Οκτώβρη 2015 διασχίζει την Ευρώπη, από την Τουρκία μέχρι την Πορτογαλία, προκειμένου να αναδείξει τα προβλήματα βίας και φτώχειας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και να συνδέσει αγώνες και κινήματα ανά τον κόσμο. Φέτος εμβληματική είναι η συμμετοχή αγωνιστριών γυναικών από τη “Ριζοσπαστική Δημοκρατία” του Κομπάνι που όμως δεν μπόρεσαν να περάσουν στην Ελλάδα γιατί δεν τους δόθηκε βίζα.
Το καραβάνι στις 17 και 18 Μάρτη έκανε στάση στη Θεσσαλονίκη. Την πρώτη μέρα συγκινητική ήταν η διεθνιστική αλληλεγγύη που εξέφρασαν αγωνιστές και αγωνίστριες στην πλ. Αριστοτέλους, ανάμεσα στους οποίους οι καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ., οι απολυμένοι της Coca Cola, σχολικοί φύλακες και εργαζόμενοι της ελεύθερης ΕΡΤ3, ο “Χώρος Αλληλεγγύης Γυναικών”-”Πρωτοβουλία Γυναικών ενάντια στο χρέος και στα μέτρα λιτότητας”, ενώ τη δεύτερη μέρα στην ανοιχτή συνέλευση – εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βελλίδειο, οι αγωνίστριες από

Στη σκιά της Σελήνης


Για την παρακολούθηση του φαινομένου της μερικής έκλειψης του ήλιου τα 

Οπτικά Στογιάννης

(στον Πολύγυρο) 
διαθέτουν δωρεάν τα ειδικά γυαλιά στους φίλους και αναγνώστες της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ.


Τ​​ην ερχόμενη Παρασκευή 20 Μαρτίου, λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι και 13 ώρες πριν από την Εαρινή Ισημερία που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της φετινής άνοιξης, σ’ ολόκληρη τη χώρα θα μπορέσουμε να παρατηρήσουμε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα φαινόμενα της φύσης:

Απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας

Ανακοίνωση - Πρόσκληση
Οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, προκηρύξαμε 24ωρη απεργία για αύριο 20 Μαρτίου και αποφασίσαμε να είμαστε από το πρωί στο εργοτάξιο μας στις Σκουριές, διαμαρτυρόμενοι για τον εμπαιγμό που υφιστάμεθα τους τελευταίους δύο μήνες από την ελληνική κυβέρνηση.
Από τις 09:00 το πρωί, 2.000 εργαζόμενοι με τις οικογένειες μας, θα είμαστε αύριο στη διασταύρωση Χοντρό Δέντρο, στις Σκουριές

Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Γιάννη Δριβελέγκα

Ερώτηση προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρίστο Σπίρτζη, κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Χαλκιδικής, ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Δριβελέγκας που αφορά την αποκατάσταση καθιζήσεων στο οδικό δίκτυο του Ν. Χαλκιδικής από τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το Νομό.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Ημερίδα: “Η επανάσταση της Χαλκιδικής το 1821” (πρόσωπα και γεγονότα)

Το πρόσωπο της χθεσινής ημέρα...

...βέβαια με ΜΗΔΕΝ Like

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Μηλιός από υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γιάννης Μηλιός, με μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, κάνει γνωστό ότι αποχωρεί από το τμήμα οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.