Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

" Ήθελές τα κι έπαθές τα" !

Αφαίρεση τριών βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα, τιμωρία της έδρας για δύο αγωνιστικές (οι αναμετρήσεις κόντρα σε ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης) και πρόστιμο 100.000 ευρώ ήταν η απόφαση της Σούπερ Λίγκας για όσα έγιναν στη Λεωφόρο.

ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΦΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ!

Των Γ. ΜΗΛΙΟΥ, ΣΠ. ΛΑΠΑΤΣΙΩΡΑ & Δ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΙΣΚΡΑ
1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Μία αποτίμηση της «μεταβατικής» συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου είναι ότι αποτελεί ανακωχή που επετεύχθη με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και αποδοχή από την άλλη πλευρά (των «θεσμών»). Στο επόμενο διάστημα, μέχρι το πέρας του τετραμήνου, θα διαμορφωθούν οι όροι διαπραγμάτευσης για την επόμενη συμφωνία. Αυτό κατά μία έννοια σημαίνει ότι δεν κρίθηκε τίποτα ακόμη. Όμως, η αποτίμηση αυτή είναι επισφαλής. Πρώτον, η ίδια η «μεταβατική» συμφωνία αλλάζει το συσχετισμό δύναμης. Δεύτερον, επειδή οι «εχθροπραξίες» θα συνεχίζονται σε όλη τη διάρκεια του τετραμήνου (έλεγχος των δεσμεύσεων και επανερμηνεία των όρων της από κάθε πλευρά) απαιτείται να κατανοήσουμε πρώτα το τοπίο των διαπραγματεύσεων.

ΣΥΡΙΖΟ-ΤΑΛΙΜΠΑΝ: ΟΙ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΙ ΤΩΝ ΚΑΤΩΓΕΙΩΝ, ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ - ISKRA
Το άρθρο του Μ. Γλέζου, όπου ασκούσε κριτική στη  κυβέρνηση για  τη μη τήρηση βασικών προεκλογικών δεσμεύσεων, προκάλεσε πλήθος, είτε θετικών είτε αρνητικών αντιδράσεων. Πολλές όμως ξεπέρασαν το όριο της κριτικής και πολλές επίσης άγγιξαν το χώρο της ύβρης.
Χαρακτηρισμοί, υπονοούμενα και ένας κοινός παρανομαστής: όποιος σήμερα κάνει κριτική, ταυτίζεται με την σαμαροβενιζελική αντιπολίτευση . Μια είναι η ορθή κομματική στάση σήμερα: συμφωνία και χειροκρότημα (τύπου διαρκούς συνεδρίου) ή στη χειρότερη… σιωπή.  Επί το ιστορικότερον; «κάτσε κάτω, κουλοχέρη»!

ΔΑΣΕΡΓΑΤΕΣ ΣΚΟΥΡΙΩΝ: "ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΚΟΨΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΜΑΣ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο κατώφλι του δασαρχείου Αρναίας βρέθηκαν σήμερα το πρωί 40 δασεργάτες που εργάζονται σε εργολαβία υλοτόμησης του εργοταξίου των Σκουριών.
Για δεύτερη συνεχή μέρα παραμένουν χωρίς αντικείμενο εργασίας και μεροκάματο εξαιτίας της ξαφνικής απόφασης του ΥΠΑΠΕΝ να σταματήσουν οι υλοτομικές εργασίες στις Σκουριές για να επανελεγχθεί το υπ. αρ. 1 πρωτόκολλο εγκατάστασης.
Για την απόφαση αυτή όπως λένε οι δασεργάτες ενημερώθηκε το δασαρχείο Αρναίας με ένα ανυπόγραφο email, από το οποίο προκύπτει μόνο ο αποστολέας που είναι η γενική γραμματεία του υπουργείου και τίποτα περισσότερο.

Τουρνουά Ακαδημιών Σκάκι στο Δήμο Σιθωνίας

Με επιτυχία διεξήχθησαν οι σκακιστικοί αγώνες του Προκριματικού Ομίλου Χαλκιδικής του ομαδικού τουρνουά Rapid Ακαδημιών που συνδιοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σιθωνίας με το Σ.Σ. Πεύκων. Οι αγώνες έλαβαν χώρα στο Ξενοδοχείο "Geranion" στη Νικήτη, όπου πραγματοποιήθηκαν 5 γύροι. Διευθυντής αγώνων ήταν ο κ. Γαλάνης Εμμανουήλ και επικεφαλής διαιτητής - υπεύθυνος κληρώσεων ο κ. Παπαευστρατίου Ανδρέας.

Χιουμοριστικό βίντεο για τη συμφωνία κυβέρνησης

Διακοπή κυκλοφορίας σε οδό του Πολύγυρου

Από το Δήμο Πολυγύρου ανακοινώθηκε ότι στην οδό Πάροδο Σιθωνίας στον Πολύγυρο, από το ύψος της παιδικής χαράς και κατά μήκος του δρόμου για το πρατήριο του Πασσιά, ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός από σήμερα Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015, από τις 11.00 το πρωί και για τρία (3) εικοσιτετράωρα λόγω εργασιών.

Νέα κατάσταση – νέα κυβέρνηση – νέα καθήκοντα: "Διαγραφή του Χρέους, έξοδος από ΕΕ- Ευρώ για να ζήσει ο Λαός"