Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Πού θα φτάσει μέχρι τον Ιούνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

Όλοι την Πέμπτη 26/2 στις συγκεντρώσεις
Αθήνα: στο Σύνταγμα, προσυγκέντρωση 6 μμ πλατεία Κλαυθμώνος
Θεσσαλονίκη: Λευκός Πύργος, 6μμ
Ένα μήνα μετά την εκλογή της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη συνθηκολόγησή της στην Ευρωομάδα (Γιούρογκρουπ) έδειξε ότι δεν υπάρχει περιθώριο αμφισβήτησης της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής στα πλαίσια της δέσμευσης της πληρωμής του χρέους και εντός της ΕΕ και της ευρωζώνης. Η κυβέρνηση με τις επιλογές της αφήνει ανέγγιχτα τα θεμέλια της κοινωνικής εξαθλίωσης, της φτώχειας και της ανεργίας των 1,3 εκατομμυρίων. Καμιά προπαγάνδα δεν μπορεί να το κρύψει αυτό, καμιά απαίτηση για ανοχή και υπομονή δεν μπορεί γίνει αποδεκτή.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΘΑΥΜΑΤΑ

Ο Φλεβάρης μας τελείωσε η χώρα πορεύεται με τη νέα κυβέρνηση, ΟΛΟΙ παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις, όμως κάποιοι, συνεχίζουν τη εφιαλτική τους καθημερινότητα.
Ο λόγος, για ΟΛΟΥΣ όσους έχουν «πάρε δώσε» με γιατρούς, φάρμακα, νοσοκομεία, επιτροπές πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες, γραφειοκρατία, κλπ.
Μιλώ τόσο για τους….  Ελαφρά ασθενείς, όσο και για τους χρόνια πάσχοντες.
Η καθημερινότητα, η πραγματικότητα με την υγεία στη χώρα μας, είναι ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ, και παρολες τις εξαγγελίες, δε φαίνεται κάποιο φως στο τούνελ.

Όπως και οι άλλοι...

...πιστεύουν πως θα κάνουν ομελέτα ...χωρίς να σπάσουν αυγά!

Φαράγγι Βελβεντού Κοζάνης "Λάφιστα"

Εδώ ερχόταν οι Μούσες των Πιερίων,για να λουστούν και να χορέψουν

Ερώτηση βουλευτών, στη Βουλή, για θέματα αγροτών

Ο Βουλευτές ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας και Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό ΥΠΑΠΕΝ με θέμα "Σε κίνδυνο οι ενισχύσεις των αγροτών".
Το κείμενο της ερώτησης των δύο βουλευτών:
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη
Θέμα: Σε κίνδυνο οι ενισχύσεις των αγροτών.

Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόκτηση νέας άδειας ΕΔΧ αυτοκινήτου ή μετατροπή υφιστάμενης σε άλλο τύπο

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΚΑΛΕΙ
κάθε ενδιαφερόμενο να αποκτήσει νέα άδεια ΕΔΧ αυτοκινήτου ή να μετατρέψει υφιστάμενη άδεια σε άλλο τύπο να υποβάλλει σχετική αίτηση μέχρι την ημέρα Τρίτη 31-3 - 2015.
Με την αίτησή του ο κάθε ενδιαφερόμενος να προσδιορίζει, το είδος της άδειας ( ή αδειών) και τον αριθμό τους.

Διευκρίνιση Υπουργού Αναπληρωτή ΠΑΠΕΝ κ. Γιάννη Τσιρώνη σε δημοσιεύματα περί μη αναστολής εξορυκτικής δραστηριότητας στις Σκουριές

Σε συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού Τύπου ο Υπουργός Αναπληρωτής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης δήλωσε:
«Με αφορμή δημοσιεύματα που με θέλουν να διαβεβαιώνω ότι δεν θα σταματήσει η εξόρυξη στις Σκουριές, διευκρινίζουμε ότι το Υπουργείο μέχρι στιγμής έχει προλάβει να εξετάσει μόνο ζητήματα πολεοδομικής φύσης και όχι ουσίας, όσον αφορά την εξορυκτική δραστηριότητα.

ΚΟ ΚΚΕ: Κατέθεσε Πρόταση Νόμου για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων

Πρόταση νόμου για την «Κατάργηση των μνημονίων, των μεσοπρόθεσμων πλαισίων δημοσιονομικής στρατηγικής και των εφαρμοστικών τους νόμων, και καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων, κατέθεσε στη Βουλή σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.
Παρατίθεται η Αιτιολογική Έκθεση της Πρότασης Νόμου:

Γ. Τσιρώνης: Δεν σταματάει η εξόρυξη στις Σκουριές

Η επένδυση εξόρυξης και κατεργασίας χρυσού που υλοποιεί η Eldorado Gold στη ΒΑ Χαλκιδική δεν πρόκειται να σταματήσει, όπως διαβεβαίωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης
Όπως σημείωσε, δεν είναι δυνατή η ακύρωση των υπογεγραμμένων συμβάσεων, αλλά μόνο ο έλεγχος των αδειοδοτήσεων που έχουν δοθεί για το έργο. 
Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε ο ίδιος, το υπουργείο θα προχωρήσει στην ανάκληση επιμέρους τεχνικές αδειοδοτήσεις που αφορούν πλημμέλειες στο πεδίο εργασιών στις Σκουριές.

Η Χαλκιδική παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις των Σέρβων τουριστών

Στην 37η Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITTFA του Βελιγραδίου που πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2015, συμμετείχε ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής με δικό της αυτόνομο περίπτερο 65τμ. Τον Οργανισμό εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Γρηγόρης Τάσιος, ο Γραμματέας κ. Δημήτριος Χαδαλής, η Υπεύθυνη Marketing του Οργανισμού, κ Τάνια Ακριτίδου καθώς και πολλοί επιχειρηματίες του νομού.

Για μία ακόμη χρονιά, η Χαλκιδική παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις των Σέρβων τουριστών σε σχέση με την Ελλάδα, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τη μεγάλη προσέλευση σέρβικων τουριστικών γραφείων που ασχολούνται αποκλειστικά με ελληνικούς προορισμούς. Οι Σέρβοι γνωρίζουν πολύ καλά τον προορισμό Χαλκιδική και αυτό αποδεικνύεται από την επανειλημμένη επισκεψιμότητα των τελευταίων χρόνων.

Νέα προγράμματα στο ΚΔΒΜ Σιθωνίας

Έπειτα από τη δημιουργία είκοσι ενός (21) τμημάτων ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Σιθωνίας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Σιθωνίας στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.
Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Σιθωνίας μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

Η άλλη λύση στο πρόβλημα της βίας στα γήπεδα...


Τσίπρας - Κοντονής θα είναι μάγκες και αλάνια αν το κάνουν! (Η πεπατημένη των "χαδιών" είναι εύκολη!)

Από το πρωτοσέλιδο της SPORTDAY