Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Mεγαλώνει η αγωνία για τον χρυσό

Η ασάφεια για την επένδυση βγάζει ξανά στους δρόμους της Χαλκιδικής –εκτός από τους πολέμιους- και τους εργαζόμενους.
Η πρωινή πάχνη καλύπτει ακόμη δρόμους και αυτοκίνητα στο Νεοχώρι Χαλκιδικής όταν ο Αντώνης Καραντώνας φοράει το κίτρινο μπουφάν με την επιγραφή «Hellas Gold». Είναι Κυριακή, ημέρα που δεν εργάζεται. Ανεβαίνει στο εργοτάξιο των Σκουριών στο όρος Κάκαβος. Εκεί περιμένουν και άλλοι συνάδελφοί του.

72 χρόνια από την ίδρυση της ηρωικής ΕΠΟΝ

Σημαία της ΕΠΟΝ Ιερισσού
Από τα αρχεία του ΑΣΚΙ έκθεση:  
Από 23 Φλεβάρη του 1943, ημερομηνία ίδρυσης της ΕΠΟΝ, έως 23 Φλεβάρη του '44, δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο από την ίδρυσή της και σε έκθεση 25 σελίδων σχετικά με την οργανωτική της ανάπτυξη αναφέρει για τη Χαλκιδική (συγκεκριμένα στη σελίδα 18) τα εξής:
-Περιφερειακό Συμβούλιο Χαλκιδικής 17μελές
-Προεδρείο 7μελές
-Τμηματικά συμβούλια 11
-Μέλη 5500  από αυτά: Αγόρια 4000, κορίτσια 1.500, Αετόπουλα 1.000
-Χωριά όλα οργανωμένα εκτός από 8.
-Ανταρτοομάδες 1 με 15 άτομα.

ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ

Ή όπως αλλιώς λέμε, «τα δικά μας δικά μας, και τα δικά σας πάλι δικά μας»!
Έτσι είναι συνέλληνες, αν κάτσουμε να δούμε και να «αναλύσουμε» τα περί σωστού και λάθους ΣΗΜΕΡΑ θα έχουμε πολλές εκπλήξεις (όπως θα έλεγαν και κάποιοι ειδικοί).
Πάνω που είχα πάει να ηρεμήσω λίγο και να μπω στο πνεύμα της σαρακοστής, διάβασα μια δήλωση του κυρίου Γιούνκερ, και με έπιασαν τα διαόλια μου, γιατί πολλά μας τα έχουν πει και μας τα έχουν κάνει  και θα μας κάνουν κι άλλα τόσα αφού οι «τέως» υπέγραφαν ότι ναναι κάνοντας τα κέφια των … «ευρωπαίων».

Απόκριες στην Ιερισσό το 1959 - Ο γάιδαρος αεροπλάνο!

Οι Ιερισσιώτες αντιμετώπιζαν πάντα τη ζωή με στωικότητα, χαρά και ξεγνοιασιά. Στη ψυχοσύνθεσή τους, που ήταν και τρόπος ζωής, υπήρχε (και υπάρχει!), το τραγούδι, το γλέντι, το χωρατό αλλά κι' ο έρωτας.
Οπότε, δεν έχαναν την ευκαιρία για να γιορτάσουν κι ας μη υπήρχε εμφανής λόγος! Πόσο άλλωστε αν υπήρχε! Και ένας από αυτούς τους λόγους ήταν οι Αποκριές. 
Οι ήχοι της κιθάρας, του μαντολίνου των ερωτικά καλλίφωνων και πολλές φορές πατσαρωμένων Ιερισσιωτών, έσκιζαν τη σιγή της νύχτας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 

ΕΛΛΑΔΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Διάβασα πρόσφατα ένα άρθρο το οποίο ενώ θα έπρεπε να με κάνει να χαρώ, όπως και ΟΛΟΥΣ όσους έχουν θέματα υγείας και όχι μόνο, μου άφησε μια «πίκρα», ΟΧΙ γιατί δεν με έπεισαν οι «προθέσεις», αλλά επειδή και στο παρελθόν ειπωθήκαν πολλά, αλλά δεν είχαν ΚΑΝΕΝΑ αποτέλεσμα..
Να δούμε το άρθρο….
«Την αποκάλυψη σκανδάλου με ιδιωτικές εταιρείες προαναγγέλλει ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής στην Εφημερίδα των Συντακτών και υπόσχεται δωρεάν νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη

Γ΄ Εθνική, Απόλλων Αρναίας - Καβάλα 0-1