Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΩΝ...

Του Θ. ΚΑΡΤΕΡΟΥ - ΑΥΓΗ
Ας υποθέσουμε ότι τη γνωστή γελοιογραφία του Αναστασίου στην Αυγή τη μετέτρεψαν σε όπλο τους εκείνοι που θέλουν να υπονομεύσουν τις ελληνικές θέσεις σε μια τόσο λεπτή στιγμή. Ας υποθέσουμε επίσης ότι προκάλεσε όχι μόνο τις δημόσιες εκδηλώσεις γερμανικής -περιέργως και εβραϊκής- οργής, αλλά καιπαρασκηνιακές εκδηλώσεις δυσφορίας. Ας υποθέσουμε δηλαδή ότι φυτεύτηκε από τους καλοθελητές ως άλλη μια νάρκη στο ναρκοπέδιο των δύσκολων διαπραγματεύσεων: Προσβάλλετε τον Σόιμπλε!

Συμφωνία υποταγής στους εκβιαστές

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία στο Eurogroup.
Η συμφωνία στην οποία κατέληξε το σημερινό «Eurogroup» συνιστά υποταγή της κυβέρνησης στον εκβιασμό της τρόικας. Η συμφωνία προβλέπει 4μηνη παράταση - όχι απλά της «δανειακής σύμβασης» - αλλά όπως αναφέρεται ρητά, του «προγράμματος», δηλαδή του Μνημονίου.

Αλ. Τσίπρας: Χθες κερδίσαμε μία μάχη αλλά όχι και τον πόλεμο

(Ξανα) διαβάζοντας σημείο προς σημείο τις δεσμεύσεις προς το Deutsche-group

Παναγιώτης Μαυροειδής - Παντιέρα
Κατακλυστήκαμε από τα κυβερνητικά non papers (διαρροές που δημοσιεύονται αυτούσιες και κατευθυνόμενα).
Γεμίσαμε με ανακοινώσεις δικαίωσης εκ των υστέρων από τα παπαγαλάκια της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και φυσικά του Σόιμπλε και των λοιπών αρπακτικών.
Από κει και πέρα;

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Όχι στην κυβερνητική πρόταση παράτασης των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων

Κάτω οι εκβιασμοί Γερμανικής κυβέρνησης-ΕΕ . Όχι στην κυβερνητική πρόταση παράτασης των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων
Το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης προς τους δανειστές για την παράταση της «Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης», με την οποία είναι συναρτημένες οι μνημονιακές υποχρεώσεις συνιστά μια έρχεται σε σύγκρουση με τη λαϊκή βούληση για έξοδο από τα Μνημόνια.
Με το αίτημά της η ελληνική κυβέρνηση:

ΚΚΕ για τη συμφωνία της κυβέρνησης στο Eurogroup

Ανακοίνωση για τη συμφωνία της κυβέρνησης στο Eurogroup εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
Ανεξάρτητα από το πώς θα το ονομάσουν, η συμφωνία της κυβέρνησης αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά ξεκάθαρη επέκταση του μνημονίου, με αυστηρή επιτήρηση, με αξιολόγηση από τους θεσμούς (τρόικα) και κυρίως με συνέχιση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων. Η όποια αναθεώρηση του προγράμματος π.χ. χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, δεν θα γίνει για να ανακουφιστεί πραγματικά ο λαός, αλλά για να ενισχυθεί

Η συμφωνία στο Eurogroup: Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας υποταγής

Αφού ο ελληνικός λαός έμαθε αυτές τις μέρες απέξω κι ανακατωτά μέσα από τις τηλεοράσεις όλα τα μισητά στελέχη της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας που λέγεται ΕΕ, αφού ταλαιπωρήθηκε από τις απανωτές «διαπραγματεύσεις» και τις αντιφατικές δηλώσεις διάφορων παραγόντων, αφού παρακολούθησε τις νέες μετατοπίσεις των… νέων κόκκινων γραμμών, έγινε τελικά μάρτυρας χτες το βράδυ της τελευταίας πράξης του τρέχοντος επεισοδίου, της νέας συμφωνίας της κυβέρνησης με την ΕΕ. Μια συμφωνία, που όπως κι αν βαφτιστεί:

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΠΟΤΑΓΗ


Δημοκράτες, εργαζόμενοι, νεολαίοι,

Δέσμευση της κυβέρνησης στην αποδοχή του πλαισίου που θέτουν οι ιμπεριαλιστές ΕΕ και ΔΝΤ ήταν το αποτέλεσμα του Eurogroup της Παρασκευής 20/2, έτσι όπως αποτυπώθηκε και στη σχετική ανακοίνωσή του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ελληνική κυβέρνηση «έκφρασε την ισχυρή δέσμευσή της για ευρύτερες και βαθύτερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» και ότι «θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της σε όλους τους δανειστές της, πλήρως και εγκαίρως». Για κάθε μέτρο, δε, που θα θέλει να πάρει θα ζητά την άδεια απ’ τους ιμπεριαλιστές, θα το θέτει στην κρίση τους και μπορεί να χαρακτηρίζεται απ’ αυτούς (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) ως μη αποδεκτό και ως «μονομερής ενέργεια»!
Το πλαίσιο αυτό (με 4μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης) κινείται στη ρότα των «Μνημονίων» (αυτών που θα έφευγαν!) και προετοιμάζει μια νέα αντιλαϊκή συμφωνία, ανεξάρτητα από το πώς αυτή θα ονομάζεται.