Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

Γ΄ Εθνική, Έβρος Σουφλίου - Απόλλων Αρναίας 1-2

Αβραμόπουλος; Καραμανλής; Μπακογιάννη; Παυλόπουλος;

Πάλι καλά που δεν σκέφτηκαν κι αυτόν:

Κ. Ιγγλέζη: «Με αντισυγκεντρώσεις και εντατικοποίηση των εργασιών συνεχίζει η El Dorado την καταστροφή στις Σκουριές»

"Η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη ότι θα διασφαλισθεί η εργασία των εργαζομένων στα μεταλλεία, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου στην βορειοανατολική Χαλκιδική, που έχει πληγεί η οικονομία της από την εξόρυξη", σημειώνει, σε συνέντευξή της στο Κόκκινο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλλέζη

"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει πολύ ακριβά στην El Dorado, γιατί χρηματοδότησε δύο αντισυγκεντρώσεις στις δικές μας, όπως η χτεσινή των εργαζόμενων στην εταιρεία.

Μ. Γλέζος: Ο υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας να είναι από τον χώρο της Αριστεράς

"Για να ολοκληρωθεί η αλλαγή η τεράστια που έγινε, πρέπει ο υποψήφιος να είναι από τον χώρο της Αριστεράς για να φανεί στον λαό ότι αυτό που ψήφισε δεν έχει "κουτσά ποδάρια". Δεν υστερεί κανείς από τον χώρο της Αριστεράς, θα είναι μια ολοκλήρωση της βούλησης του λαού που ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ".

ΚΚΕ(μ-λ): Καμιά αναμονή! Η επίμονη αντίσταση της Χαλκιδικής να συνεχιστεί !

Το ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει την επίμονη αντίσταση του λαού της Χαλκιδικής ενάντια στην λεηλασία και την καταστροφή των φυσικού πλούτου και του περιβάλλοντος της περιοχής από την θανατηφόρα επένδυση της Ελντοράντο.
Καταγγέλλει ταυτόχρονα την κυβέρνηση που με τα «καταργημένα» ΜΑΤ του νέου υπουργού Δημόσιας Τάξης, Πανούση, εμπόδισε τους διαδηλωτές-κατοίκους να πραγματοποιήσουν την διαμαρτυρία τους.
Ύστερα από πολύ καιρό η κινητοποίηση εμποδίστηκε πριν καν ξεκινήσει την διαδρομή της προς τις Σκουριές σε σημείο που καμιά σχέση δεν είχε με την αντί-συγκέντρωση των υπερασπιστών της πολυεθνικής.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής δυναμικά στην αγορά της Ευρώπης

Εξαιρετικά χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματα από τη συμμετοχή του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής στις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού Grekland Panorama της Στοκχόλμης, BIT Μιλάνου καιHoliday & Spa της Σόφιας.

Συγκεκριμένα:
  
Grekland Panorama 2015 Στοκχόλμη - Δυναμική συμμετοχή της Χαλκιδικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με στόχο την ανάκαμψη μιας "παλιάς" αγοράς

Δεύτερη συμμετοχή της Χαλκιδικής στην έκθεση Grekland Panorama της Στοκχόλμης με στόχο την συνέχιση πρωτοβουλιών για την επαναφορά των Σκανδιναβών τουριστών.

Εργαζόμενοι στα μεταλλεία: Οι Σκουριές είναι το σπίτι μας και θα το σώσουμε εμείς

Χθες στις Σκουριές όλοι μαζί ενωμένοι και αποφασισμένοι καταφέραμε να αναστρέψουμε το κλίμα.
Με το μεγαλειώδες συλλαλητήριο και την βροντερή πορεία μας καταφέραμε επιτέλους να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα σε όλους: «Με τον αγώνα μας θα νικήσουμε».
Καταφέραμε να ακουστεί η φωνή μας. Η φωνή τής εργατιάς. Η φωνή των πραγματικών κατοίκων τής Χαλκιδικής ΥΠΕΡ των Μεταλλείων.
Χωρίς εντάσεις, με τον πιο ειρηνικό τρόπο, νικήσαμε, ενωμένοι και αποφασισμένοι.

EΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ – Η ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Tου ΚΙΜΩΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ* - ΙΣΚΡΑ 
Τους τελευταίους δύο μήνες παρακολουθούμε τη μη γραμμική μεταβολή της ροής του πολιτικού χρόνου. Αρχικά, ο προηγούμενος πρωθυπουργός προκάλεσε πρόωρες ψηφοφορίες για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας με κατάληξη την πτώση της κυβέρνησής του. Από μόνο του το γεγονός αυτό καταδεικνύει τη σημασία που αποδίδεται στον θεσμό του Προέδρου και τις σοβαρές επιπτώσεις που επιφέρει στην πολιτική ζωή του τόπου. Ακολούθησε η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και η άμεση εμπλοκή μελών της νέας κυβέρνησης σε διαδικασίες και προσπάθειες εφαρμογής του προγράμματός του αντιμετωπίζοντας την αντιπαλότητα τόσο του ευρωενωσιακού παράγοντα όσο και του ισχυρού ντόπιου κατεστημένου. Αυτά είχαν ως συνέπεια την καθυστέρηση ορισμού υποψηφίου προέδρου και φυσικά την αντισυνταγματική καθυστέρηση εκλογής του.

ΑΓΟΡΑΖΩ ΠΑΛΙΑ…ΠΑΛΙΑΤΖΗ ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ!!

Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ - ΙΣΚΡΑ
Χριστοδουλάκης (Τράπεζα Πειραιώς), Παναρίτη, (σύμβουλος Βαρουφάκη), Κατσέλη (Εθνική Τράπεζα) , Ρουμελιώτης (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας), Kαραμούζης (Eurobank) και η λίστα δεν έχει τέλος. Ποιοί άραγε είναι οι λόγοι που μια κυβέρνηση με κορμό την αριστερά καταφεύγει στην «αξιοποίηση» στελεχών από το «παλαιό σύστημα»; Και μάλιστα στελεχών που έχουν ουκ ολίγες αμαρτίες στο ποινολόγιο;
Πιθανά έχει μικρή σημασία το παρελθόν. Ας πούμε το ότι ο Χριστοδουλάκης ακόμη και στο ΠΑΣΟΚ είχε τη «ρετσινιά» του νεοφιλελεύθερου… ΄Η το ότι η Παναρίτη, κόρη εκλεκτή του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, συμμετείχε ενεργητικά στο «θαύμα του Περού», στο πλευρό του Φουτζιμόρι (καταδικάστηκε για μαζικές δολοφονίες, κατάχρηση εξουσίας, υπεξαίρεση χρή­ματος και διαφθορά), με ειδίκευση « στις στρατηγικές της ιδιωτικοποίησης»,ή το ότι ο Ρουμελιώτης εκτός από υπουργός του ΠΑΣΟΚ ήταν αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ. Σε ορθόδοξη χώρα ζούμε και η μεταμέλεια και η συγχώρεση είναι αρετές.

Θα μας "ξενερώσει" ο ΣΥΡΙΖΑ; Όχι, βέβαια!


Για τις Σκουριές, για έναν τόπο, για ένα δίκαιο αγώνα

Εχτές, Κυριακή 15 Φλεβάρη, πραγματοποιήθηκε άλλη μια εκδήλωση διαμαρτυρίας, ενάντια στις καταστροφικές εξορυκτικές δραστηριότητες της Ελληνικός Χρυσός και της καναδικής Eldorado Gold.
Αν και η πορεία αυτή είχε ανακοινωθεί από τις Επιτροπές Αγώνα προ πολλών ημερών, η οργάνωση αντισυγκέντρωσης, την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο, από τους εργαζόμενους, είχε ως αποτέλεσμα να εμποδιστούν από τις αστυνομικές δυνάμεις οι διαδηλωτές να προχωρήσουν προς τις Σκουριές.

Εμβολιασμός Ανασφάλιστων Παιδιών στο Δήμο Ν. Προποντίδας

Στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου Ν. Προποντίδας με το πρόγραμμα «Εμβολιά-ζουμε: Παιδιά ανασφάλιστα, όχι απροστάτευτα» της κοινωφελούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ και το Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών πρόκειται να πραγματοποιηθεί δωρεάν εμβολιασμός 30 ανασφάλιστων παιδιών, τα οποία χρειάζονται συνολικά 51 εμβόλια.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 08:30π.μ. στο Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών. 
Πρόκειται να προγραμματιστούν και άλλοι Εμβολιασμοί στο άμεσο μέλλον, όποτε όσοι

Πρόγραμμα καλαθοφόρων οχημάτων για την αντικατάσταση λαμπτήρων ΦΟΠ στα Τοπικά Διαμερίσματα της Δ.Ε. Μουδανιών - Δ.Ε Τρίγλιας & Δ.Ε Καλλικράτειας


Συλλυπητήρια Δήμου Αριστοτέλη για τους αδικοχαμένους νέους

Θερμά συλλυπητήρια από τη Δημοτική Αρχή στις οικογένειες των νέων συνδημοτών μας που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο 
Δεν πραγματοποιηθούν μαθήματα στο Γυμνάσιο, Λύκειο και ΕΠΑΛ Αρναίας. Τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά.
Με βαθιά θλίψη και οδύνη σύσσωμη η Δημοτική Αρχή και το Τοπικό Συμβούλιο της Δ.Ε. Αρναίας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο νέων που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα τα ξημερώματα Κυριακής στο δρόμο Μ. Παναγίας-Παλαιοχωρίου καθώς και τις θερμότερες ευχές για ταχεία ανάρρωση στους άλλους τρεις νέους που τραυματίστηκαν.

Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Αριστοτέλη για τις Σκουριές

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός και τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής μας η Λαϊκή Συσπείρωση Δ.Αριστοτέλη καλεί τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, τους νέους και τις νέες της περιοχής σε ανυποχώρητο, πολύμορφο αγώνα ενάντια στην επένδυση της Ελληνικός Χρυσός και ταυτόχρονα σε συσπείρωση και πάλη για την ανάκτηση των απωλειών, , για την προστασία και ανακούφιση των ανέργων, για την αντιμετώπιση του αντιλαϊκού - αντεργατικού πλαισίου που θα είναι εδώ με όποια συμφωνία κι αν προκύψει από τα παζάρια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους "εταίρους" της στην Ε.Ε.

Το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές και τα «διλήμματα» της Eldorado Gold

Στην ΒΑ Χαλκιδική εδώ και χρόνια συντελείται ένα περιβαλλοντικό και κοινωνικό πείραμα με αφορμή την «επένδυση» χρυσού η οποία θέτει στους κατοίκους περιοχής της μπροστά σε ένα υποτιθέμενα «φυσικό» δίλημμα: Δουλειά ή υγεία;
Το πείραμα μπορεί να είναι πρωτότυπο για τα δεδομένα της Ευρώπης αλλά ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής, όπου στο όνομα της αποπληρωμής του χρέους προωθήθηκαν αποικιακού τύπου επενδύσεις για τις οποίες θυσιάστηκαν τόσο το περιβάλλον όσο και τα δικαιώματα των κατοίκων, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα και η ίδια η σωματική τους υπόσταση (ακόμη και δολοφονίες κατοίκων που αντιστάθηκαν).

Η ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΑΚΑΝΘΟΥ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 2015

 Επικράτησε της ομάδας Νέων των Ν. Μουδανιών με σκορ 1-4 και κατέκτησε πανηγυρικά τον τίτλο του πρωταθλητή Χαλκιδικής!
   Στον αγώνα που έγινε σήμερα το πρωί στο γήπεδο των Βραστάμων οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν σκληρά για την κατάκτηση του κυπέλλου χαρίζοντάς μας αμέτρητες στιγμές ποιοτικού ποδοσφαίρου.
   Το σκορ άνοιξε η Άκανθος στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Σύντομα τα Μουδανιά ισοφάρισαν, αλλά πολύ γρήγορα η Ιερισσός ανταπέδωσε πετυχαίνοντας το δεύτερο τέρμα που σηματοδότησε και τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
   Στο δεύτερο ημίχρονο η υπεροχή της Ιερισσού ήταν φανερή καθώς σημείωσε ανενόχλητη και τα άλλα δύο γκολ που της χάρισαν την πανηγυρική νίκη!

Αλλη μια νίκη για τον ΑΟΠ

Επιμέλεια: Γιάννης Σφυρής
Την 13η νίκη του πέτυχε ο ΑΟΠ.
Επικράτησε των Ικάρων Σερρών με σκορ 70-53 εντός έδρας.
Η ομάδα ξεκίνησε νωχελικά αλλά γρήγορα βρήκε ρυθμό και παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο μπάσκετ δεν άργησε να αυξήσει τη διαφορά και να φτάσει στη νίκη.
Δεν αγωνίστηκε ο Παναγιώτης Κρομμύδας λόγω ίωσης αλλά το κενό του κάλυψαν ισάξια οι Αποστολίδης και Χρηστίδης που σημείωσαν από εφτά πόντους ο καθένας.
Όλα τα παιδιά πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση.
Λίγος ο κόσμος στο Κλειστό Γυμναστήριο. Ας ελπίσουμε ότι το κρύο ήταν η αιτία.