Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

Προγραμματικές: Πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανόρθωση της κοινωνίας

Οι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας είναι η ανάκτηση της λαϊκής μας κυριαρχίας, η αποκατάσταση του ισότιμου ρόλου της Ελλάδας στο θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του λαού, η κοινωνική δικαιοσύνη και η πολιτισμική αναγέννηση της πατρίδας μας, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αϊ-Γιάννη στη Νικήτη;

Γνώστης της κατάστασης και των πραγμάτων προβληματίζεται και θέτει σοβαρές παραμέτρους της πώλησης και της "αξιοποίησης" του Αϊ -Γιάννη στη Νικήτη μέσω ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) τονίζοντας:
"Φαίνεται ξεκάθαρα από τους όρους του ΦΕΚ (δημοσιεύθηκε 3 μέρες πριν τις εκλογές του Γενάρη) ότι ένα από τα καλλίτερα φιλέτα κομμάτια της Χαλκιδικής αντί να δοθεί για τον λόγο που είχε απαλλοτριωθεί, αχρηστεύεται αφού δίνεται σε εργολάβο της Θεσσαλονίκης για να κατασκευάσει βίλες και να τις πουλήσει.

α. Ζώνη Ι: Περιοχή τουρισμού – αναψυχής (64.805m2). Είναι το χειρότερο κομμάτι αφού είναι δίπλα στο δρόμο (θόρυβος) και δεν έχει κλίσεις το έδαφος για να υπάρχει το sea view στα δωμάτια και στις λοιπές εγκαταστάσεις. 
β. Ζώνη ΙΙ: Περιοχή τουριστικού−παραθεριστικού χωριού:

Ψήφισμα Σωματείων εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας (και βίντεο από τη συνέντευξη τύπου)

«Δεν επιτρέπουμε να παίζουν με τις ζωές μας»

1. Έχουμε δώσει πολλούς αγώνες. Ενωμένοι, όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Σήμερα εδώ από την Μεγάλη Παναγία, ξεκινάει ένας νέος αγώνας και κάνουμε τώρα από εδώ την αρχή.
2. Περιμένουμε από την νέα κυβέρνηση να μας αντιμετωπίσει σοβαρά ως Έλληνες πολίτες και να ξεκαθαρίσει επιτέλους τις θέσεις τις. Περιμένουμε από μια Αριστερή κυβέρνηση να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα μας για τα αυτονόητα δικαιώματά μας: την εργασία, την ευημερία, την ανάπτυξη.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ

Εδώ είμαστε και πάλι, με το γνωστό σε όλους θέμα (ανάθεμα) που λέγεται Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηριών, η καλύτερα, Κέντρα «ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ» Αναπήρων έτσι όπως βάσει «οδηγιών» λειτουργούν σε ορισμένες περιοχές της χώρας.
Οι καταγγελίες αναπήρων, είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ και δεν έχουν σταματημό.
Το υποτιθέμενο «Σύστημα Υγείας» της χώρας μας είναι κατά γενική ομολογία διαλυμένο, οπότε, τι έμεινε άλλο;
Μα φυσικά, να «ξεφορτωθούμε» τους αναπήρους, αν είναι δυνατόν ΟΛΟΥΣ τους αρρώστους για να μη τους πληρώνουμε, να μη τους περιθάλπουμε.

(Ε.ΚΑ.Σ. Χαλκιδικής) Απόλλων Αρναίας – Κένταυρος Καλλικράτειας 64-61

Σαν σήμερα έφυγε ο Νίκος Ξυλούρης (7 Ιούλη 1936 - 8 Φλεβάρη 1980)

Ο διάδοχος

Τα λουλούδια στην "Κυρία"...


Πού είναι οι «δωρεές», κ. Πάχτα;

Τουλάχιστον ενδιαφέροντα είναι τα ερωτήματα που ανακύπτουν, μελετώντας το έγγραφο που απέστειλε πρόσφατα η νέα αρχή του Δήμου Αριστοτέλη στον Χρήστο Πάχτα. Παραμονές Χριστουγέννων (με το υπ’ αριθμ. 38864 έγγραφο) ο δήμος ζητά από τον τέως δήμαρχο κι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης «να υποδείξει τα στοιχεία, από τα οποία προκύπτουν οι δωρεές της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός A.E.” προς τον Δήμο Αριστοτέλη κατά τη διάρκεια της θητείας του, οι οποίες -σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου- ανέρχονται σε 3.000.000 ευρώ για κάθε έτος».