Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί δε φορούν γραβάτα;

Την απάντηση δίνει η γαλλική εφημερίδα L' Echo με το παραπάνω σκίτσο! 
-"Γιατί οι νέοι υπουργοί δεν φορούν πια γραβάτα;" η ερώτηση
-"Γι' αυτό" είναι η απάντηση Τσίπρα - Βαρουφάκη δείχνοντας τον Σαμαρά με την Μέρκελ!!!

ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΟΙ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΙΚΙΕΣ

Εδώ και χρόνια ασχολούμαι με τα ΚΕΠΑ, τις επιτροπές, τους «σχεδιασμούς» των κυβερνώντων, και γενικά, με το θέμα ΥΓΕΙΑ αντλώντας στοιχεία από διάφορες πηγές, συλλόγους Α.Μ.Ε.Α αλλά και μαρτυρίες γιατρών και ασθενών.
Είμαι ένας από εκείνους που επιβράβευσαν μεν την δημιουργία των ΚΕΠΑ, αλλά δεν ενέκρινα την ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ της έναρξης λειτουργίας τους, την ανοργανωσιά δηλαδή όπως ανέφερα σε παλαιοτερα άρθρα μου που σαν αποτέλεσμα έχει την ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ χιλιάδων ασθενών και των οικογενειών τους.
Μέσα σε όλα τα άλλα, στα πλαίσια δηλαδή των σχεδιασμών για την υγεία, βγήκε και μια «λίστα» με παθήσεις μη αναστρέψιμες,

«Τέλος» στην περατέρω καταστροφή της Χαλκιδικής ζητούν οι κάτοικοι

Συνέντευξη Τύπου, με την οποία ζητούν να τεθεί φρένο στις καταστροφικές εξορύξεις χρυσού στη βόρεια Χαλκιδική, αποκατάσταση της ήδη βαριά επιβαρυμένης περιοχής, αλλά και επανασχεδιασμό με ήπια ανάπτυξη, που θα ανατρέψει τον μονόδρομο της εργασίας στα μεταλλεία, έδωσαν οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού. Αύριο, Τετάρτη, εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή κατοίκων κατά της κατασκευής φραγμάτων αποβλήτων σε δύο φυσικά ρέματα.

Δήμος Πολυγύρου: Εργαστήρι Πηλού με την τεχνική Ρακού

Ο Δήμος Πολυγύρου, στο πλαίσιο της δράσης που υλοποιεί με τίτλο «Τέχνες και πολιτισμός- Σημείο συνάντησης των νέων της Ευρώπης», διοργανώνει Εργαστήριο Πηλού με την τεχνική ρακού.

Το εργαστήριο, με συντονίστριες τις Σοφία Παλαμπουγιούκη & Δέσποινα Χουλιαροπούλου θα πραγματοποιηθεί στο υπόγειο του Δημοτικού Θεάτρου Πολυγύρου τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου, στις 5.00 το απόγευμα και θα έχει διάρκεια περίπου τέσσερις ώρες.
Τα έργα που θα δημιουργηθούν θα βαφούν και θα ψηθούν στην αυλή της οικίας Παραλή, την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015, από τις 11.00 το πρωί, σε εκδήλωση ελεύθερη για το κοινό.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 23710-21420, Γιώργος Διαμαντουλάκης, στο ισόγειο του Δημαρχείου Πολυγύρου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αλληλεγγύη στο συνεχιζόμενο αγώνα του λαού της Χαλκιδικής

Ο μακρόχρονος και σκληρός, δίκαιος αγώνας του λαού της Χαλκιδικής ενάντια στην μονάδα εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές συνεχίζει να συγκεντρώνει την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας. Γιατί έχει γίνει συνείδηση πως ο αγώνας αυτός έχει συνδεθεί με τα ευρύτερα αιτήματα για ελευθερία και ανεξαρτησία ενάντια στις πολυεθνικές της εκμετάλλευσης και της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος και λεηλασίας του ορυκτού πλούτου της χώρας.

Στειρώσεις αδέσποτων ζώων στο Δήμο Νέας Προποντίδας

Ο Δήμος μας στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, πραγματοποίησε στειρώσεις σε αδέσποτους σκύλους και γάτες του Δήμου μας από την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου μέχρι και την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015. Οι στειρώσεις έγιναν στο κτηνιατρείο του κ. Πανώρια Αλέξανδρου στις Καλύβες Χαλκιδικής, με τη συνδρομή εθελοντών φιλόζωων του Δήμου μας, της Φιλοζωικής Ορειβατικής και Οικολογικής Ένωσης Χαλκιδικής και κτηνιάτρου από το εξωτερικό με νόμιμη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στη χώρα μας.

CORSO για διασκέδαση στον Πολύγυρο


Πολύγυρος, Βιωματική ομιλία με θέμα: Παιδί και Αγχος