Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Ρουμπάτης τοποθετείται με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα διοικητής της ΕΥΠ.
Ο Γ. Ρουμπάτης γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1948 στα Ιωάννινα, σπούδασε στις ΗΠΑ, και είναι διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Johns Hopkins της Ουάσινγκτον.
Υπήρξε ανταποκριτής της εφημερίδας Το Βήμα στην Ουάσινγκτον. Μετά την άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία το 1981, ο Γιάννης Ρουμπάτης έγινε ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Διεθνών ΜΜΕ.

Δεν υπάρχει δικαιολογία ...

...για πιθανή δεξιά - μνημονιακή επιλογή στην Προεδρία της Δημοκρατίας!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ- Σουλτς δείχνουν το απεχθές πρόσωπο της ΕΕ!

Οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ- Σουλτς δείχνουν το απεχθές πρόσωπο της ΕΕ!
Δεν συμβιβάζεται το «όχι» στη λιτότητα με το «πάση θυσία στο ευρώ».
Στάση πληρωμών, διαγραφή του χρέους, ρήξη κι έξοδο από ευρώ και ΕΕ!
Ανεξάρτητη, ενωτική εργατική και λαϊκή αντεπίθεση τώρα!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό τις ιταμές δηλώσεις και την περιφρονητική στάση των εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωζώνης, Σούλτς και Ντάισελμπλουμ, καθώς και των εκπροσώπων της γερμανικής κυβέρνησης.

Η σύγκρουση με την ευρωζώνη στην ημερήσια διάταξη

Παναγιώτης Μαυροειδής
Όπως και να το κάνεις η στιγμή που ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ,  ένας  κρυόπλαστος γραφειοκράτης εκπρόσωπος των δανειστών της ΕΕ, προσπαθεί να κρύψει το χέρι του, τα ξινισμένα μούτρα του και να γυρίσει την πλάτη του τρέχοντας,  ήταν απολαυστική.
Ναι λοιπόν, πρέπει και μπορεί με επιτυχία να βγει γλώσσα και να κρατηθεί ανάστημα απέναντι στις ιταμές απαιτήσεις των σύγχρονων αποικιοκρατών και τοκογλύφων του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Και αυτό είναι κάτι που υπερβαίνει τα όρια της διαπραγμάτευσης εντός του πλαισίου της ΕΕ που θέτει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ Α.Ο.ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Ο Αθλητικός Όμιλος Πολυγύρου σας προσκαλεί, το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, στις 21.30 το βράδυ, στο κέντρο διασκέδασης "Έξι Βρύσες" στον ετήσιο χορό του συλλόγου.
Ζωντανή λαική ορχήστρα. Διπλή λαχειοφόρος αγόρα. Κοπή ετήσιας βασιλόπιτας.
Βοηθείστε και εσείς την προσπάθεια του ΑΟΠ με την παρουσία σας στην εκδήλωση.
Είσοδος: 5 Ευρώ. Τιμή ποτού:5 Ευρώ.

Γι΄άλλη μια φορά η Χαλκιδική στο ΣτΕ

Την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου εκδικάζεται, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προσφυγή κατοίκων. Η προσφυγή αφορά την κατασκευή φραγμάτων σε δυο φυσικά ρέματα, προκειμένου να δημιουργήσει η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. / Eldorado Gold, τέλματα μεταλλευτικών αποβλήτων πάνω στο μεγαλύτερο υδροφορέα της Χαλκιδικής, κοντά σε ενεργό σεισμικό ρήγμα, όπου θα αποτεθούν 148 εκατομμύρια τόνοι αποβλήτων.
Η απελθούσα κυβέρνηση του δόγματος “επενδύσεις με κάθε κόστος”, αδειοδότησε την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. με βάση μια ελλειπή τεχνική μελέτη, θέτοντας σε εξαιρετικό κίνδυνο παρόν και το μέλλον της περιοχής. Με το τρόπο αυτό επιχείρησε να υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, θέτοντάς την υπό την απειλή ενός ατυχήματος μεγάλης κλίμακας.