Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

Ευχαριστήρια δήλωση Χρήστου Σακκά

Ευχαριστώ θερμά
Tους συμπατριώτες μου που με την ετυμηγορία τους ανέδειξαν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πρώτο κόμμα στη Χαλκιδική και που με τίμησαν με την ψήφο τους, κατατάσσοντάς με στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου.
Tους φίλους και συντρόφους που με στήριξαν με όλες τις δυνάμεις τους στον προεκλογικό αγώνα.
Συγχαίρω την επανεκλεγείσα βουλευτή Κατερίνα Ιγγλέζη και της εύχομαι καλή δύναμη

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ & ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ"

Δηλώσεις στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters έκανε ο υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης, περιβάλλοντος και ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης για την επένδυση στις Σκουριές.
Συγκεκριμένα ο κ. Λαφαζάνης είπε τα εξής: «Εναντιωνόμαστε απόλυτα σε αυτό το επενδυτικό σχέδιο» και πρόσθεσε ότι «θα εξετάσουμε τις επόμενες κινήσεις μας ως προς αυτό», χωρίς να διευκρινίσει ποιες θα είναι αυτές.

Ίδρυση «Ιστορικού - Λαογραφικού Μουσείου Ρεβενικείων», Μεγάλης Παναγίας

Επιτυχία είχε η έναρξη συλλογής παλαιών αντικειμένων για την ίδρυση του «Ιστορικού – Λαογραφικού Μουσείου Ρεβενικείων», Μεγάλης Παναγίας.
Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων στο κάλεσμα της Επιτροπής Ίδρυσης και λειτουργίας του μουσείου, που συστήθηκε με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου Μεγάλης Παναγίας. Τα αντικείμενα που έχουν συγκεντρωθεί και καταγραφεί, ανέρχονται στα 145 και παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΠΡΙΝ 138 ΧΡΟΝΙΑ

(ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΤΟΥ 1877)
Γράφει ο Γ. Ζωγραφάκης, συντ. Δάσκαλος
Μια εξαιρετική ομιλία, ντοκουμέντο για το υψηλό επίπεδο μορφώσεως, το οποίο χαρακτήριζε τον Πολύγυρο στο β΄μισό του 19ου αιώνα, βρέθηκε, μεταξύ πολλών άλ- λων, στο Αρχείο Στέφ. Κότσιανου (σωστότερα: βρέθηκε, εκτεθειμένο στη φθορά, στο υπόγειο του Κοτσανέικου, μαζί με πλήθος άλλα πολύτιμα κείμενα, βιβλία και αντικείμενα). Η ομιλία αυτή δεν φέρει συντάκτη και ημερομηνία, ωστόσο, από το συνδυασμό των πληροφοριών για τον Αβδούλ Χαμίτ1 και τον Κιαμίλ Βέη2, μπορεί με βεβαιότητα να προσδιοριστεί ότι εκφωνήθηκε στον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών του 1877. Όσον αφορά τον συντάκτη και εκφωνήσαντα την ομιλία πρόκειται ίσως για τον «ελληνοδιδάσκαλο Ιωάννη Μακρόπουλο» ή για άλλον ελληνοδιδάσκαλο των ονομαστών «Σχολείων του Πολυγύρου» της εποχής εκείνης.

Δήμος Ν. Προποντίδας: Ενημέρωση για τις αιτήσεις εγγραφής στο Ε.Μ.Σ.Υ.(Εθνικό Μητρώο Σημείου Υδροληψίας)

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 146896 (ΦΕΚ Β 2878/27-10-2014) άρθρο 6 παράγραφος 4γ, όσοι έχουν καταθέσει αιτήσεις για εγγραφή στο Ε.Μ.Σ.Υ. (Εθνικό Μητρώο Σημείου Υδροληψίας) στον Δήμο Νέας Προποντίδας μέχρι 31-12-2014, υποχρεούνται μέχρι 30-04-2015 να υποβάλλουν φάκελο ανανέωσης της άδειας, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 10 προκειμένου αναλόγως να λάβουν παράταση έως το 2022.
Ο Δήμαρχος 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ & ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΑΛΑΤΙΣΤΕΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΛΑΤΙΣΤΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Η ΑΝΘΕΜΟΥΣ»
Έτος ιδρύσεως 1961
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Γαλατιστέων Σας προσκαλεί
την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 11.00π.μ.
στην Εστία του Συλλόγου (Παυσανία 38 & Ανθεμούντος, Άνω Τούμπα, Θεσσαλονίκη)
στη
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ & ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ
του Συλλόγου Γαλατιστέων Θεσσαλονίκης
Μεταξύ των θεμάτων της Συνέλευσης περιλαμβάνονται:
Απολογισμός πεπραγμένων, προγραμματισμός δράσεων, οικονομικός απολογισμός και προτάσεις για τη δράση του Συλλόγου

Πολύγυρος - Ενημερωτική συνάντηση για τις Σχολές Γονέων

Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων.
Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους γονείς που διαμένουν στο Δήμο Πολυγύρου ότι τη Δευτέρα 02 Φεβρουαρίου 2015 στις 18:00 θα γίνει ενημερωτική συνάντηση στην   αίθουσα του Δημαρχείου Πολυγύρου προκειμένου να δημιουργηθούν ομάδες γονέων στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Στην συνάντηση θα γίνει ενημέρωση για τα προγράμματα, τη διάρκεια των συναντήσεων και τα θέματα που θα συζητηθούν. Θα διατεθούν οι σχετικές αιτήσεις προς συμπλήρωση. Η συμμετοχή των ενδιαφερομένων στις ομάδες που θα σχηματιστούν είναι δωρεάν.