Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

Δευτέρα 19/1/15 - Προεκλογική εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ στα Ν. Μουδανιά


Σάββατο 17/1/15 - Ο υπ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Χρήστος Σακκάς στο Bee Channel


Σάββατο 17/1 - Πρόγραμμα επισκέψεων υπ. βουλευτή Δημήτρη Τσούφη


Πρόγραμμα επισκέψεων του υποψηφίου Βουλευτή Στέλιου Βαλιάνου

Ο υποψήφιος Βουλευτής Στέλιος Βαλιάνος θα επισκεφθεί την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου τις παρακάτω περιοχές :
Στις 17:00 Σήμαντρα
Στις 18:00 Νέα Τρίγλια
Στις 19:00 Ν. Καλλικράτεια
Στις 20:15 ο κύριος Βαλιάνος θα παρευρεθεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΠΟΜ Μουδανιών στο καφέ SANTE.
Επίσης το Σάββατο 17 Ιανουαρίου ο κ.Βαλιάνος θα επισκεφθεί
τις παρακάτω περιοχές :   

Γιώργος Παραλής, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Με την ορμή της Νεολαίας και το ήθος της Αριστεράς, όλες και όλοι μαζί για τη μεγάλη Νίκη!!!

Συνέντευξη υπ. βουλευτή Γ. Βαγιωνά στο Bee Channel

Πρόγραμμα επισκέψεων του υποψηφίου Βουλευτή Στέλιου Βαλιάνου

Ο υποψήφιος Βουλευτής Στέλιος Βαλιάνος θα επισκεφθεί την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου τις παρακάτω περιοχές :
Στις 17:00 Σήμαντρα
Στις 18:00 Νέα Τρίγλια
Στις 19:00 Ν. Καλλικράτεια
Στις 20:15 ο κύριος Βαλιάνος θα παρευρεθεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΠΟΜ Μουδανιών στο καφέ SANTE.
Επίσης το Σάββατο 17 Ιανουαρίου ο κ.Βαλιάνος θα επισκεφθεί
τις παρακάτω περιοχές :

Σάββατο 17/1 - Ο Γιώργος Παραλής στο Ράδιο Κασσάνδρα


Σάββατο 17/1 - Η Κ. Ιγγλέζη στο Ράδιο Κασσάνδρα


Σκουριές: Πολεοδομία υπό πίεση, εταιρεία υπ΄ ατμόν

Η σχέση της Ελληνικός Χρυσός και της Eldorado Gold με τον κρατικό μηχανισμό ήταν από την αρχή μια σχέση αγάπης και μίσους. Για μια εταιρεία που διαφημίζεται ως – και επιδιώκει με κάθε τρόπο να είναι – χαμηλού κόστους, η σχέση της με το Κράτος είναι ζωτικής σημασίας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το εργοστάσιο εμπλουτισμού στις Σκουριές. Η αίτηση της εταιρείας για αδειοδότηση του, δεν μπορούσε να εγκριθεί από κανέναν ευσυνείδητο δημόσιο υπάλληλο, καθώς δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις της ελληνικής νομοθεσίας και του πολεοδομικού κανονισμού.

Σάββατο 17/1 - Ο υπ. βουλευτής Γ. Βαγιωνάς στο Radio Κασσάνδρα


ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Ενώ πλησιάζουμε στην κρίσιμη μέρα των εκλογών, ενώ όλοι οι υποψήφιοι τρέχουν και δε φτάνουν γιατί είναι γλυκιά η καρέκλα φίλε μου Νικόλα, ΕΚΤΟΣ των λεκτικών «σκουπιδιών» και της κάθε πολιτικάντικης μπούρδας που ακούμε, έχουμε και τα άλλα τα σκουπίδια, την «χαρτουρα» των υποψηφίων που έχει γεμίσει τον τόπο, και όσο πλησιάζει η μέρα, θα τον ξεχειλίσει.
Ρε «λεβέντες», ΓΙΑΤΙ να είμαστε υποχρεωμένοι να τρώμε στη μάπα τα σκουπίδια σας;
ΠΟΙΟΣ σας είπε ότι θέλουμε να γεμίζετε τις οικοδομές μας με τις μούρες σας, τα βιογραφικά σας που εκείνοι στους οποίους αναθέσατε να τα μοιράσουν τα πετούν είκοσι – είκοσι;

Δημοσιεύθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για την ίδρυση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στο Δήμο Αριστοτέλη

Δημοσιεύθηκε χθες, 15.01.2015, το Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ Α 7/15-01-2015) για την ίδρυση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στο Δήμο Αριστοτέλη, γεγονός το οποίο αλλάζει τα δεδομένα στη διαχείριση των χερσαίων ζωνών των λιμανιών και «ανοίγει» το δρόμο για την ουσιαστική ανάπτυξή τους.
Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, κ. Ι. Μίχος, δήλωσε:

Σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νέας Προποντίδας

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα υπ'αριθμ.10/2015 (ΦΕΚ 7/Τεύχος Α'/15-01-2015) μεταφέρονται οι αρμοδιότητες του Λιμενικού Ταμείου Χαλκιδικής στο Δήμο Νέας Προποντίδας και προβλέπεται η σύσταση ΝΠΔΔ με την επωνυμία “Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νέας Προποντίδας”.
Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή του για την τακτοποίηση του επίμονου αιτήματός του και τονίζει ότι η ίδρυση του νέου ΝΠΔΔ με την επωνυμία

Καρανάσιος για τα Λιμενικά Ταμεία στη Χαλκιδική

Σε ΦΕΚ τα Π. Δ. για ίδρυση Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων στη Χαλκιδική.
Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ τεύχος Α΄ 7/15-12015), τα Προεδρικά Διατάγματα με τα οποία συστήνονται Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία στους Δήμους Ν. Προποντίδας, Σιθωνίας και Αριστοτέλη. 
Έπεται, η απόφαση για το Δήμο Κασσάνδρας λόγω της υποχρέωσης, από πλευράς του Δήμου, κατάθεσης συμπληρωματικών στοιχείων.
Ο υποψ. Βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας, Ευθύμης Καρανάσιος, σε δήλωσή του αναφέρει τα παρακάτω:
«Σήμερα είμαστε όλοι χαρούμενοι και ικανοποιημένοι για τη θετική κατάληξη που είχε για τη Χαλκιδική η προσπάθεια που καταβάλαμε για το θέμα των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.
Με τον πλέον επίσημο τρόπο η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, μετά από τη νομοθετική παρέμβαση για τις εκχερσωμένες εκτάσεις και τις διευθετήσεις εκκρεμοτήτων που σχετίζονται με τα αυθαίρετα,

Προκήρυξη ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ-ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ
ΟΥΤE «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ», ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΓΗ
ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΕ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ, ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ !
Τα τελευταία χρόνια η Χαλκιδική αποτελεί υπόδειγμα ξεπουλήματος και λεηλασίας των κατοίκων και της φύσης της, πεδίο άσκησης μιας βάρβαρης πολιτικής που τα χαρίζει όλα στο κεφάλαιο, τόπος που έχουν καταλυθεί δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες στο βωμό του κέρδους ντόπιων και ξένων συμφερόντων. Ταυτόχρονα όμως αποτελεί και παράδειγμα αντίστασης, ανυποχώρητου αγώνα, αυτοοργάνωσης, συλλογικότητας, περηφάνιας και ανυπακοής, ζωντανή απόδειξη ότι το λαϊκό κίνημα μπορεί να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις εξελίξεις.

Κοπή βασιλόπιτας


Ευθ. Καρανάσιος - Προεκλογικό πρόγραμμα


Αποκλειστική συνέντευξη του υπ. Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Τάσου Κανταρά, στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ

Σε θέματα που αφορούν τις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και τα ζητήματα του αύριο της χώρας αναφέρθηκε σε συνέντευξη που μας παραχώρησε ο υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Τάσος Κανταράς, αποκλειστικά για τους αναγνώστες της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ.
Οι απόψεις του για σημαντικότατα ζητήματα όπως η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, οι πιθανές συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ, τα αγροτικά ζητήματα (υπεύθυνος αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ) και φυσικά τα της Χαλκιδικής έχουν ιδιαίτερη σημασία αφού ως μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεχωριστή βαρύτητα.
Η συνέντευξη:

ΕΡ: Ποια στοιχεία κατά την γνώμη σας κ. ΚΑΝΤΑΡΑ θα επηρεάσουν την κρίση του ελληνικού λαού την 25η Ιανουαρίου.

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η σύσταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας

Αποτελεί νόμο του κράτους πλέον η μεταφορά αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Ταμείου Χαλκιδικής στο Δήμο Σιθωνίας και σύσταση Ν.Π.Δ.Δ με την επωνυμία "Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δήμου Σιθωνίας" καθώς εκδόθηκε το ΦΕΚ 7/ 15-01-2015 .
O Δήμαρχος Σιθωνίας σε δήλωσή του αναφέρει:  "Αποτελεί ιδιαίτερη ικανοποίηση για μας διότι δικαιώνονται οι κόποι και οι αγώνες μας των τελευταίων ετών με την μεταφορά των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Ταμείου Χαλκιδικής στο Δήμο Σιθωνίας και την σύσταση Ν.Π.Δ.Δ με την επωνυμία "Δημοτικό

Το πρώτο SPOT της ΚΝΕ για τις εκλογές

Κυκλοφόρησε το πρώτο σποτ της ΚΝΕ για τις εκλογές στις 25 Γενάρη 2015.Στο σποτ η ΚΝΕ αναδεικνύει τις «μεταγραφές» υποψηφίων των κομμάτων της ΕΕ και του συστήματος με παραδείγματα από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταλήγει με το σύνθημα: «Για να την παλέψουμε την επόμενη μέρα, χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ».

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 | Εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Χοντρό Δέντρο

Η Eldorado Gold και οι ντόπιοι χρυσοθήρες, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, επιδίδονται σε μια φρενήρη προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων καταστάσεων. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειάς τους κανένα μέσο δεν είναι αθέμιτο. Η υπόθεση και μόνο της ενδεχόμενης ήττας των πολιτικών τους μεντόρων και της απομάκρυνσης από το κυβερνητικό τιμόνι της αντίληψης “επενδύσεις με κάθε κόστος”, τους αναγκάζει να υπερβούν τα κλασικά
παρασκηνιακά τους εσκαμμένα οπότε και καταφεύγουν σε άλλες επίσης προσφιλείς τους μεθόδους, όπως αυτές των εκβιασμών,

Μήνυμα υπ. Βουλευτή Χαλκιδικής Χρήστου Κομπόγιαννου

«Κρατάμε ψηλά την Ευθύνη, την Αλήθεια, τη Σταθερότητα»
Φίλες και Φίλοι,
Υπηρετώ το ΠΑΣΟΚ από θέσεις Ευθύνης για πολλά χρόνια, είτε στα Τοπικά Όργανα του Κινήματος, είτε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
‘Εμεινα και μένω πιστός στα λόγια του Ανδρέα Παπανδρέου: «Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. έλαχε ο κλήρος να ηγηθεί της Δημοκρατικής Παράταξης». Και αυτό ανεξάρτητα από ηγεσίες και πρόσωπα.. Μένω εδώ και συνεχίζω.
Παίρνω μέρος στις κρίσιμες Εθνικές Εκλογές του 2015, όχι για τη διεκδίκηση της εξουσίας, αλλά για να συνεχίσουμε εμείς στο ΠΑΣΟΚ την Εθνική προσπάθεια μέσα από: