Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής - Είναι το τελικό ψηφοδέλτιο;

Συνεδρίασε και σήμερα η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής με θέματα που αφορούν το ψηφοδέλτιο των Εθνικών Εκλογών στο νομό.
Οι προτάσεις της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης πήγαν προχθές "βόλτα" στην Αθήνα και επέστρεψαν, στον Πολύγυρο, αλλαγμένες κατά το 1/5 (Τσουλκανίδου αντί Τόσκα) και τελικά "ταξιδεύουν" πάλι για Αθήνα με τελική πρόταση η οποία μάλλον θα εγκριθεί και από Αθήνα και έχει ως εξής:

Ο Μίκης Θεοδωράκης απαντώντας σε επιστολή του φίλου του Δ.Α. που τον ρωτά κατά πόσον ο όρος που έθεσε για να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εφικτός

Ο Μίκης Θεοδωράκης απαντώντας σε επιστολή του φίλου του Δ.Α. που τον ρωτά κατά πόσον ο όρος που έθεσε για να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εφικτός, αναφέρει τα εξής:
«Αγαπητέ μου Δημήτρη,
Έχεις απόλυτο δίκιο. Δηλαδή ο όρος που έθεσα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εν γνώσει μου ανέφικτος, γιατί θα οδηγούσε σε σφοδρή σύγκρουση με απρόβλεπτες συνέπειες. Τότε, θα με ρωτήσεις, γιατί το έπραξα; Υπάρχει προϊστορία γι’ αυτό. Αν θυμάσαι, στις αρχές του 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε την πρότασή μου να δημιουργήσουμε το Μέτωπο ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. (Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση) συμφωνώντας ότι η απαλλαγή μας από το Μνημόνιο δεν είναι δυνατόν να λυθεί μέσα από το Σύστημα (εκλογές, Βουλή, Κυβέρνηση) χωρίς να έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις άμυνας του Λαού στη σίγουρη αντίθεση των πιστωτών μας. Κι αυτές οι προϋποθέσεις ήσαν δύο:

Τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στη διαπλοκή

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ

Οι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι οι εξής

Ανοιχτή Συγκέντρωση - Ενημέρωση δημοτών Αριστοτέλη

Την Κυριακή 11.01.2015 και ώρα 11:00 πμ στο Κέντρο Πολιτισμού στην Ιερισσό, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη θα πραγματοποιήσει ανοιχτή ενημέρωση - απολογισμό πεπραγμένων για το 1ο τετράμηνο διοίκησης του Δήμου.

Χαρίζονται σκυλάκια...

...Ημίαιμα πιτ-μπουλ, απογαλακτισμένα, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό. 
Πολύγυρος, Τηλέφωνο: 2371021745

Και επίσημα το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Χαλκιδική

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο στην Αθήνα τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ για τις Εθνικές Εκλογές.
Στην εικόνα το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Χαλκιδική, όπως ακριβώς το ανακοίνωσε από χθες η ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ.

Την 25η Ιανουαρίου σταματάμε το ξεπούλημα της Χαλκιδικής

Ζούμε σ΄έναν τόπο που δε του λείπει τίποτα. Έχει καταπράσινα βουνά, πανέμορφες ακτές, χρυσές αμμουδιές, ιστορία και πολιτισμό. Χαλκιδική: ένας τόπος που αξίζει κανείς να ζει.
Κι ένας τόπος που αξίζει κανείς να “επενδύει”, ιδιαίτερα όταν τη χώρα κυβερνά μια μνημονιακή και υποτελής κυβέρνηση.
Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, η Χαλκιδική βρέθηκε στο στόχαστρο της στρατηγικής ξεπουλήματος, της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η Χαλκιδική κόπηκε σε φιλέτα και άρχισε να, ουσιαστικά, χαρίζεται, έναντι ευτελών αντίτιμων, σε κάθε λογής επιχειρηματικά συμφέροντα, από εξορυκτικές πολυεθνικές μέχρι μεγαλοεπιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου. Το Κράτος, σε ρόλο μεσίτη, μεταφέρει δημόσια περιουσία και κοινά αγαθά σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Αλλαγές στο προτεινόμενο ψηφοδέλτιο...

Αλλαγές στο ψηφοδέλτιο που πρότεινε η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική έχουν γίνει, σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν από το πρωί στον Πολύγυρο.
Επικοινωνήσαμε με ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ και μας επιβεβαίωσαν ότι από την αρμόδια επιτροπή της Αθήνας αντικαταστάθηκε υποψήφιος από την Β.Α.Χαλκιδική  με άλλον υποψήφιο (συγκεκριμένα υποψήφια)  από τη Συκιά Χαλκιδικής.
-Αναμένουμε το τελικό ψηφοδέλτιο,

Τι έγινε στην ΚΕ και στο «Διαρκές Συνέδριο» του ΣΥΡΙΖΑ

Μπροστά σε μια κρίσιμη μάχη που στον ΣΥΡΙΖΑ περιγράφεται από όλους, ανεξαρτήτως τάσεων, με λέξεις όπως «πόλεμος», «σύγκρουση» κ.λπ., η επιθεώρηση του... οπλισμού του κόμματος στη διάρκεια των εργασιών της ΚΕ και του Διαρκούς Συνεδρίου που ακολούθησε, έχει θετικές όψεις αλλά και πολλά μελανά σημεία.
Οι θετικές όψεις αφορούν την επιβεβαίωση των θεμελιωδών προγραμματικών δεσμεύσεων σε τέσσερα βασικά σημεία (παρά τα «στρογγυλέματα» στην ομιλία του Α. Τσίπρα): Πρώτο, ότι η κατάργηση του μνημονίου δεν αφορά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, αλλά είναι «δικαίωμα του ελληνικού λαού».