Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής - Ποιοι προτείνονται για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου

Μετά από διαδικασίες που διήρκεσαν πάνω από 4 ώρες η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική αποφάσισε, με μυστική ψηφοφορία, για τα 5 ονόματα που θα προτείνει στα κεντρικά όργανα του κόμματος για το ψηφοδέλτιο των Εθνικών Εκλογών του Γενάρη. 
Αυτά, κατ' αλφαβητική σειρά (η σειρά εκλογής είναι διαφορετική), είναι:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»

Δυο πολιτικοί χώροι, οι «ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» αναλαμβάνουν πολιτική πρωτοβουλία για να αλλάξουμε τις κυρίαρχες σήμερα πολιτικές, με ένα τρόπο, όμως, που θα προσφέρει λύσεις τόσο στα άμεσα προβλήματα των πολιτών όσο και στα μεγάλα κοινωνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά και δημοσιονομικά. Προσκαλούμε ενεργούς πολίτες και κοινωνικές ομάδες να συμμετάσχουν σε ένα ευρύ ψηφοδέλτιο «ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ». Είναι μια υπέρβαση των αδυναμιών μας αλλά και ανάδειξης των θετικών των χώρων της οικολογίας και της ανανεωτικής αριστεράς. Ισότιμης συνάντησης, επίσης, με πολίτες που εκφράζουν κοινωνικά και οικολογικά καινοτόμες

Τάσος Κανταράς: Μαύρο στους Μαυρογιαλούρους του ΥΠΑΑΤ!

Φτάσαμε στο παρά πέντε, λίγες μέρες πριν τις εκλογές και η απερχόμενη μνημονιακή κυβέρνηση σκέφτηκε να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια εξαπάτησης του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου! Τζογάρει στον προεκλογικό στίβο, το 40% των πληρωμών της εξισωτικής αποζημίωσης με την μορφή προκαταβολής, χωρίς να έχει λύσει τα προβλήματα που μέχρι τώρα εμπόδιζαν την καταβολή τους. Προβλήματα που έχουν να κάνουν με την κατανομή των βοσκοτόπων και τα οποία ως γνωστόν δημιουργήθηκαν από την αλλοπρόσαλλη πολιτική των κυβερνήσεων, οι οποίες είχαν την ευθύνη της χώρας μέχρι σήμερα. Προκλητικά υπόσχεται μάλιστα, πως οι εκκρεμότητες που υπάρχουν, θα λυθούν στο τέλος Ιανουαρίου! Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη!

Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Γενάρη 2015

Στο κάλεσμα της για τις Βουλευτικές εκλογές της 25ης Γενάρη 2015 η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ σημειώνει:
«ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ! ΔΥΝΑΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
Εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών,
Σας καλούμε στις βουλευτικές εκλογές να στηρίξετε και να δυναμώσετε αποφασιστικά το ΚΚΕ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Παρούσα!

Με αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα, με μέτωπο ανατροπής και με τον δυναμισμό των κοινωνικών κινημάτων
Γράφει ο Πάνος Παπανικολάου
Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα τα 5 τελευταία χρόνια. Το φάντασμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το αστικό πολιτικό σύστημα, το κράτος, το ακροδεξιό παρακράτος, τα παπαγαλάκια των συστημικών ΜΜΕ έχουν επιδοθεί σε μια λυσσαλέα προσπάθεια καταστολής, τρομοκράτησης, δολοφονικών επιθέσεων, συλλήψεων, απολύσεων, δικαστικών και διοικητικών διώξεων, συκοφάντησης και αποσιώπησης για να «ξορκίσουν» αυτό το ενοχλητικό φάντασμα της αντισυστημικής αριστεράς.

Αρχίζει τον προεκλογικό του αγώνα ο Καρανάσιος


Διαδικασίες κατάρτισης του ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική*

Σήμερα, Δευτέρα 5/1/2015, οι εκλέκτορες- μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής θα αναδείξουν τους πέντε (5) υποψήφιους βουλευτές των Εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.
Οι 5 που θα αναδειχθούν από τη σημερινή εσωκομματική διαδικασία θα τεθούν στην κρίση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την τελική διαμόρφωση του ψηφοδελτίου.
Τα ονόματα των ενδιαφερόμενων για μια θέση στο ψηφοδέλτιο είναι τα παρακάτω:

Ετοιμάζεται πυρετωδώς το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Χαλκιδική

Mε σύνθημα την «επανάσταση του αυτονόητου», ο Γιώργος Παπανδρέου απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στον νέο πολιτικό φορέα του νέου του κόμματος, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα γίνει παρακολούθημα κανενός, ακόμη περισσότερο δεν μπορεί να είναι ουραγός της δεξιάς».
Στην εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε το νέο κόμμα του Γ.Παπανδρέου βρέθηκαν δύο Χαλκιδικιώτες, δίνοντας δυναμικό παρόν στο νέο πολιτικό φορέα.

Η Κα Χατζησταματίου –Λεμονιάδου Ελευθερία διαψεύδει τα περί συμμετοχής της στις Εθνικές Εκλογές

Επιστολή με την οποία διαψεύδει τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. λάβαμε από την Κα Χατζησταματίου –Λεμονιάδου Ελευθερία, όπως εμείς είχαμε αναφέρει σε σχετική ανάρτηση (ΕΔΩ).
Εμείς ευχαριστούμε την Κα Χατζησταματίου –Λεμονιάδου Ελευθερία για την επιστολή και ευχόμαστε επιτυχίες στους όποιους στόχους της.
Το κείμενο της επιστολής:
Αγαπητή Respentza
Έμεινα έκπληκτη όταν είδα την ανάρτησή σου που ανέφερε ότι θα είμαι υποψήφια με την Ν.Δ στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.
Κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, παρά του ότι μου έγινε η τιμητική πρόταση να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο.
Δυστυχώς δεν μπορώ να γνωρίζω την «πηγή» της πληροφόρησή σου, αλλά θέλω να πιστεύω ότι η αναφορά στο όνομά μου, χωρίς εγώ να γνωρίζω το παραμικρό, έγινε βιαστικά και παρορμητικά