Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2015

Ποδοσφαιρικός αγώνας: ΝΙΚΗ Πολυγύρου - ΔΟΞΑ Ορμύλιας


Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους νέους εκλογείς

Σε ανακοίνωσή του για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους νέους εκλογείς, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:
Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να βρει λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με την ψήφο των νέων εκλογέων, δηλαδή αυτών που έχουν γεννηθεί από 1/1/1997 μέχρι 31/12/1997 και που αφορά περίπου 100.000 νέους ψηφοφόρους, οι οποίοι με τα σημερινά δεδομένα έχουν μείνει εκτός εκλογικών καταλόγων. 

Λύσεις υπάρχουν, είτε με τροποποίηση των σχετικών διατάξεων είτε ακολουθώντας τη διαδικασία που προβλέπεται για τους «παραλειφθέντες» εκλογείς.
Σε κάθε περίπτωση, το δικαίωμα ψήφου των νέων ανθρώπων πρέπει να εξασφαλιστεί.

Σοβαρό πρόβλημα με πάνω από 100.000 νέους εκλογείς

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει με τους νέους εκλογείς, καθώς υπάρχει κίνδυνος να μην ενταχθούν στους εκλογικούς καταλόγους και να μην μπορούν να ψηφίσουν στις εκλογές της 25ης Γενάρη.
Πρόκειται για περίπου 100.000 νέους και νέες που έχουν γεννηθεί το 1997 και από την 1η Γενάρη 2015 αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγειν. Όμως, ο νόμος 2623/98, προβλέπει ότι ο δήμαρχος κάθε πόλης συντάσσει αυτεπάγγελτα, κάθε έτος, τις ονομαστικές καταστάσεις με όσους αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγειν, αλλά θέτει ως προθεσμία γι΄αυτό, το διάστημα από 1η μέχρι τέλους Φλεβάρη. Έτσι, επιβάλλεται η τροποποίηση της συγκεκριμένης διάταξης, προκειμένου να παρακαμφθεί αυτό το τεχνικό πρόβλημα και η σύνταξη των καταλόγων με τους νέους εκλογείς να γίνει έγκαιρα.

Θράσος ή Αλήθεια;

Ένας ακόμα λόγος να μας πάρει το ποτάμι...


Τι παραπάνω πρέπει να πούμε για το ευρώ;

Γράφει ο Ταξιάρχης Κωστόγιαννης, μέλος της ΤΕ Πρέβεζας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Στον απόηχο της μάχης των ευρωεκλογών και πολύ περισσότερο μπροστά στις μάχες που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας αναδύεται, όσο ποτέ άλλοτε, η αναγκαιότητα να δημιουργηθεί μια ανεξάρτητη αντικαπιταλιστική αριστερά, που θα έχει ως αταλάντευτο στόχο της την κατάκτηση της κοινωνικής πλειοψηφίας με τις απελευθερωτικές ιδέες της και τις συλλογικές της επεξεργασίες. Δυστυχώς έχουμε αναλώσει ένα τεράστιο τμήμα της δραστηριότητάς μας ετεροκαθοριζόμενοι από τη στάση των άλλων πολιτικών δυνάμεων, ενώ το βασικό στοιχείο της δραστηριότητάς μας θα έπρεπε να είναι η δική μας ειλικρινής συλλογική προσπάθεια να κερδίσουμε αποφασιστικά μαζί μας όχι μόνο έναν μικρόκοσμο, στον οποίο κινούμαστε και εμείς, αλλά την κοινωνική αριστερά, που περιλαμβάνει πλέον τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΒΙΟΛΑΚΙ

Για ποια όργανα μιλώ; Μα για τα «επίκαιρα», των ημερών, όχι βέβαια εκείνα της παράδοσης, και του γλεντιού, τα άλλα, των εκλογών και των…. «αγώνων» τους. Τα όργανα των κομμάτων.
Θα μου πείτε, καλά, τώρα άρχισαν; Αυτά βαρανε εδώ και καιρό.
Δε διαφωνώ, το γνωρίζω πολύ καλά από τα sms που δέχομαι στο κινητό μου (όπως και οι πιο πολλοί) από πολικούς που ούτε καλημέρα δε θα μας έλεγαν σε άλλη περίπτωση. Αυτό είναι το ΕΝΑ στοιχείο από τα πολλά της όλο φάλτσα μουσικής που παίζουν τα εν λόγο όργανα.

Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ

"Αμερικανοί εργάτες"
έργο του David Burliuk, 1922
Ρέκβιεμ για τους Παρασιτικούς
Σκεπτόμενος Πολίτης
«Εγώ δεν ψάχνω: βρίσκω» («Yo no busco, yo encuentro»: Πάμπλο Πικάσο)
Τελικά, οι μοναδικές ελπίδες του παρασιτικού «οικολογικού» «κινήματος» για να σταματήσει (που λέει ο λόγος) η μεγάλη επένδυση στη Χαλκιδική, έχουν εναποτεθεί στην υποτιθέμενη αναρρίχηση του ΣΥΡΙΖ«Α» στην εξουσία. Εξαιρετικό. Να ποντάρεις σε κυβέρνηση γιαλαντζί αριστερών, ώστε να ακυρώσεις τη μοναδική μεγάλη, παραγωγική επένδυση και να ολοκληρώσεις τη δυσφήμιση της χώρας. Να προσθέσεις κι άλλους άνεργους, να οδηγήσεις ξανά τις τοπικές κοινωνίες σε μαρασμό, να βαθύνεις την υποβάθμιση της περιφέρειας. Το χειρότερο είναι πως οι Παρασιτικοί δεν έχουν καταλάβει ότι, στην υποθετική περίπτωση μιας κυβέρνησης συνασπισμού ΣΥΡΙΖ«Α» με άλλα απίθανα αντιμνημονιακά ανθυποκόμματα, θα ακολουθούσε μεγαλοπρεπής κωλοτούμπα του Alexis. Εφ’ όλης της ύλης βέβαια.

Εμείς με τη Νεολαία της Ελλάδας μας δεν παίζουμε, κ. Σαμαρά!

100.000 18άρηδες, ενώ έχουν θεμελιώσει δικαίωμα ψήφου, δε θα ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές διότι δεν εντάχθηκαν εγκαίρως στους εκλογικούς καταλόγους! Πρόκειται για ένα ποσοστό γύρω στο 2% του εκλογικού σώματος, που θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να κρίνει πολλά.. Το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται αυτόματα είναι αν στην προκειμένη περίπτωση έχουμε ένα ακόμα δείγμα ανοργανωσιάς και ανευθυνότητας του κράτους ή αν είναι ηθελημένη παράλειψη μιας πανικόβλητης κυβέρνησης που προσπαθεί να διασωθεί από την εκλογική συντριβή. Σε κάθε περίπτωση οφείλονται εξηγήσεις... Διότι εμείς με τη Νεολαία της Ελλάδας μας δεν παίζουμε, κ. Σαμαρά!

Έεεε...


Φώτα 2015 - Αναβιώνουν στο Δήμο Πολυγύρου τα έθιμα της Καμήλας (Γαλάτιστα) και των Φωταρών (Παλαιόκαστρο)

Στη Γαλάτιστα μετά τον Αγιασμό των Υδάτων κάτοικοι και πολυάριθμοι επισκέπτες αναμένεται να συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία, όπου νέοι θα μεταφέρουν το ομοίωμα της καμήλας για να ξεκινήσει το παραδοσιακό γλέντι!
Οι εκδηλώσεις στη Γαλάτιστα θα ξεκινήσουν το μεσημέρι της 5ης Ιανουαρίου, με την περιφορά των κουδουνιών και το στολισμό της καμήλας. Ανήμερα των Θεοφανείων η αναβίωση του εθίμου της καμήλας θα γίνει στις 11.00 π.μ., μετά τον Αγιασμό των υδάτων. Την επόμενη μέρα την ίδια ώρα αναβιώνει το έθιμο του Γάμου της Μανιώς.
Λίγα λόγια για το έθιμο
Το έθιμο αναβιώνει την ιστορία της νεαρής πανέμορφης Γαλατσιάνας, Μανιώς, που απήχθη από τους Τούρκους. Μετά την απαγωγή της ο αγαπημένος της σκαρφίστηκε μια πρωτότυπη ιδέα και κατασκεύασε ομοίωμα καμήλας, στο εσωτερικό της οποίας μπήκε ο ίδιος και οι φίλοι του, για να φτάσουν στον τούρκικο μαχαλά, όπου κρατούσαν

"Δεν παίζονται"...

εικόνα από ΕΔΩ

Η ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ!
Το πολυτιμότερο αγαθό που μας έδωσε ο Πλάστης, και που φρόντισαν και φροντίζουν να μας στερούν οι «κυβερνώντες» στα πλαίσια των «σχεδιασμών» τους για… καλύτερη υγεία.
Είναι για γέλια ρε αδέλφια και για κλάματα αυτό που συμβαίνει, και να με συμπαθάτε, αλλά πιο ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ από αυτούς των τελευταίων τριάντα (να πω;) χρόνων, δεν έχω ξαναδεί.
Δε ξέρω, πολλοί από εσάς, ίσως να είστε ικανοποιημένοι από το «σύστημα υγείας» της χώρας μας, όμως αν κρίνω από τις

Τον έστειλε... εκεί που έπρεπε!