Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Ο Δήμαρχος χαρίζει εκατομμύρια ευρώ στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. ! ! !

Του Αθ. Γ. Καρίνα
Από τις πρώτες αποφάσεις που έλαβε η παρούσα Δημοτική Αρχή, με Δήμαρχο τον Ιωάννη Μίχο και πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου τον Γιώργο Ζουμπά ήταν η υπ’ αριθμ. 275/2014 (20-11-2014), η οποία αφορούσε στη μεταλλευτική δραστηριότητα στο Δήμο Αριστοτέλη. Η εν λόγω απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία από τα παρόντα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση 16 μέλη εκ των 27 του Δημοτικού Συμβουλίου, παρόντος και του Δημάρχου.
Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, αποφασίσθηκε για το Δήμο ότι «Διακόπτουμε τις οικονομικές συναλλαγές με την μεταλλευτική εταιρεία, με την μορφή δωρεών, σε χρήμα, είδη και έργα, καταργώντας τις υπ΄αριθμ. 332/2011 και 145/2013 αποφάσεις της προηγούμενης Δημοτικής αρχής. Διεκδικούμε και επιβάλλουμε τα νόμιμα δικαιώματα, τέλη, μισθώματα και φόρους.»


Βάσει την απόφασης αυτής η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει αρνηθεί από τότε έως σήμερα, εδώ και ένα χρόνο και πλέον, να εισπράξει οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση από την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. παρότι νόμιμα τη δικαιούται και παρότι στην απόφαση υπήρχε σχετική πρόβλεψη, όπως αναφέρεται ανωτέρω.

Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. οι οικονομικές ενισχύσεις της εταιρείας προς το Δήμο Αριστοτέλη ανέρχονταν στην παρούσα φάση υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου σε 2,5 έως 5,0 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ μελλοντικά αναμένεται να αυξηθούν σε 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Τα χρήματα αυτά αρνείται να τα εισπράξει η παρούσα Δημοτική Αρχή, παρότι τα δικαιούται και οι ανάγκες του Δήμου είναι αυξημένες, με αποτέλεσμα να χάνεται ένας πολύτιμος οικονομικός πόρος σε ιδιαίτερα δύσκολες εποχές. Κατ’ επέκταση οι δημότες του Δήμου Αριστοτέλη δεν απολαμβάνουν ορισμένα σημαντικά ωφελήματα της μεταλλευτικής δραστηριότητας στο Δήμο τους.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή οφείλει να επανεξετάσει την απόφασή της και να διεκδικήσει για λογαριασμό των δημοτών ότι περισσότερο μπορεί και δικαιούται ο Δήμος από τη μεταλλευτική δραστηριότητα. Ακόμη και στην περίπτωση που ο σχεδιασμός της παρούσας δημοτικής αρχής είναι να σταματήσει η μεταλλευτική δραστηριότητα, η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη στο μεσοδιάστημα και εφόσον σήμερα λειτουργεί η μεταλλευτική επιχείρηση να εισπράττει τις οικονομικές ενισχύσεις που δικαιούται και τις δίδονται και να σταματήσει να τις χαρίζει στον επενδυτή, εις βάρος των δημοτών.
Με εκτίμηση,

Αθανάσιος Γ. Καρίνας

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατάλαβες ότι κανένας δεν σε παίρνει στα σοβαρά?

Πέρα από ότι σε προηγούμενες αναρτήσεις σου από το 2010 (!!!) έγραφες τις ίδιες βλακείες:
http://respentza.blogspot.co.uk/2010/11/blog-post_9216.html
και σε κράζαν στα σχόλια από κάτω:
"αδιαμφισβήτητα, δεδομένα", ε κατάλαβε ότι στα πλαίσια αυτής της λογικής που εφάρμοζες τότε έχουμε μια εκλεγμένη δημοτική αρχή ενάντια στην εξόρυξη χρυσού (ακόμη και αν πολλοί από μας απογοητευτήκαμε από την "light" αντίδραση στην εξόρυξη). Το ότι έχεις 2 μέτρα και 2 σταθμά ανάλογα το τι σε συμφέρει δείχνει κάτι για το ποιόν σου!

Τέλος, επειδή αυτή η εγωπάθεια που αναβλύζει από το κείμενο σου καθώς γράφεις σε τόσο απόλυτο τόνο λες και έχεις την απόλυτη γνώση και όλοι οι άλλοι είμαστε ηλίθιοι θυμίζει κάτι τηλεπερσόνες, πάρε Αθανάσιε Γ. Καρίνα (PersonaS)ένα τραγουδάκι:
https://www.youtube.com/watch?v=eZdxVhT4LL8

Υ.Γ. Αλήθεια ρε Καρίνα ανέβασε κάπου το βιογραφικό σου γιατι έτσι όπως γράφεις ο κόσμος θα νομίζει ότι είσαι καθηγητής πανεπιστημίου!!

Ανώνυμος είπε...

«Λεφτά υπάρχουν». ΓΑΠ στην ΔΕΘ 13/09/2009.
«Διακόπτουμε τις οικονομικές συναλλαγές με την μεταλλευτική εταιρεία». Ζουμπάς 20/11/2014.
Κανένα πρόβλημα. Στα σχολεία το πετρέλαιο ρέει άφθονο. Οι συγκοινωνίες έχουν λεωφορεία τελευταίας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Τα απορριμματοφόρα είναι παρελάσιμα σαν εκείνα του Δήμου Αμπελοκήπων. Στους παιδικούς σταθμούς το προσωπικό είναι περισσότερο από τα παιδιά. Οι ακτές και οι δημόσιοι χώροι μοιάζουν με ιατρεία. Οι προμηθευτές του Δήμου προπληρώνονται για το 2016.
Επειδή όμως δεν βρισκόμαστε στην Ελβετία, καλό είναι να σκεπτόμαστε πέραν της στενής κομματικής γραμμής και το συμφέρον του τόπου που απέχει έτη φωτός από τα καλά κρυμμένα συμφέροντα των πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

ΟΒΕΛΙΞ ®

Ανώνυμος είπε...

καλά αυτοί στο δήμο νομίζουν ότι η βλακεία παρέχει ασυλία !

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΠΑΜΕ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΛΕΦΤΑ . ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ;; Ε;;ΒΡΕ ΜΑΝΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!! ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΛΕΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

α και να προσθέσω 74 σχόλια ρε θηρίο στο κείμενο σου το 2010!!
αχαχαχαχαχαχα!!

(ο αχαχαχαχαχα από πάνω είμαι!!)

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ 3.46,
ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΤΕ?
ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΒΩΜΟΛΟΧΙΕΣ ΕΧΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

και πολύ καλα κανει ο δήμαρχος!δεν θελουμε χαρες από την εταιρεια σας! να τα κρατησετε για τον εαυτο σας!!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ρε ανώνυμε των 6:01 οι δωρεές είναι απόβλητα και τα μεταλλευτικά τέλη που ψήφγισ3ε πρόσφατα το δημοτικό συμβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ δεν είναι!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΩ ΓΙΑΝΝΗ ΝΑ Σ ΑΛΟΙΨΩ ΜΕΛΙ , ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗς ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ!

Ανώνυμος είπε...

Τα στατιστικά αυτά δεδομένα μας προειδοποιούν λοιπόν ποια θα είναι η τύχη ανάλογων φραγμάτων που σχεδιάστηκαν για τις εκμεταλλεύσεις χρυσού στη ΒΑ. Χαλκιδική και Θράκη, διότι είναι θέμα χρόνου πότε θα καταρρεύσουν οποιαδήποτε φράγματα συγκράτησης μεταλλευτικών αποβλήτων.
Θραύσεις φραγμάτων συμβαίνουν συχνά ύστερα από ασυνήθιστα έντονες βροχοπτώσεις.
Ο καθένας έχει μπροστά του τις εικόνες τραγικών καταστροφών και ολισθήσεων από θυελλώδεις βροχοπτώσεις ανά τον κόσμο, συχνότερες τα τελευταία χρόνια λόγω των κλιματικών αλλαγών.
Υπάρχουν όμως και άλλα αίτια αστοχιών, όπως π.χ. σεισμικές δονήσεις ή τεκτονικές κινήσεις.